Administratia Biden si autoritarile americane de reglementare se pregatesc pentru o analiza ampla in ecosistemul crypto

Administratia Biden si autoritarile americane de reglementare se pregatesc pentru o analiza ampla in ecosistemul crypto

Presedintele SUA Joe Biden pregateste un ordin executiv pentru reglementarea criptomonedelor, activelor digitale si jetoanelor nefungibile. Obiectivul ordinului executiv este de a analiza criptomoneda Bitcoin (BTC), monedele stabile (stablecoins) si jetoanele nefungibile (NFT). Administratia Biden va coordona eforturile de reglementare impreuna cu autoritatile nationale si globale.

In prezent, atat piata crypto cat si bursele de valori trec printr-o perioada tumultoasa, datorita activitatii Rezervei Federale USA, care a inceput sa majoreze ratele dobanzilor pentru a reduce inflatia. Expertii se asteapta ca implementarea ordinului sa aduca si mai multa volatilitate pe piata crypto.

Agentiile americane Securities and Exchange Commission (SEC), Commodity Futures Trading Commission (CFTC) si Internal Revenue Service (IRS) isi vor coordona analizele in vederea reglementarii pentru criptomonede. In acelasi timp, agentiile vor examina daca bunurile digitale ar trebui sa fie considerate si inregistrate ca valori mobiliare.

De obicei, atunci cand exista ingrijorari cu privire la un sector din industria financiara, organismele de reglementare efectueaza examinari ample. Expertii se asteapta ca agentiile de reglementare sa discute cu directori si persoane de interes din domeniul platormelor care permit tranzactionarea crypto in SUA. Intr-o situatie de acest gen activitatile de tranzactionare sunt analizate intensiv pentru a cauta orice urma de comportament ilegal.

Desi Bitcoin (BTC) si alte criptomonede nu sunt inca considerate valori mobiliare, autoritatile de reglementare se vor stradui sa descopere cazuri de spalare de bani, practici comerciale ilegale si manipulari de piata. Ordinul executiv semnat de Biden poate insemna o schimbare semnificativa pentru piata crypto, atat in SUA, cat si la nivel global.

In cazul in care autoritatile de reglementare descopera nereguli, amenzi substantiale si taxe pot fi extrase de la toti cei implicati in ecosistemul crypto. Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite analizeaza constant ce entitati pot fi considerate brokeri crypto, in cazul implementarii amenzilor si taxelor.

Echipa Tradesilvania incurajeaza dialogul deschis despre dezvoltarea unei infrastructuri de reglementare pentru crypto si bunuri digitale. In acelasi timp, parcursul ordinului executiv trebuie urmarit de investitorii in criptomonede, pentru a evalua impactul actiunii americane de reglementare asupra pietei crypto.

Tradesilvania ofera acces la 101 de paritati crypto si o aplicatie mobila, care permite accesarea portofoliului de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid ca persoana fizica sau persoana juridica!