Analiza crypto - 24 august 2023

Analiza crypto - 24 august 2023

Piata crypto in ultimele 24 de ore:

📊 #marketcap :  974,46 mld. € ⬇️ 0,53%,
📈 Volum total: 26,27 mld. € ⬇️ 12,15%.
🏦 Volum #DeFi: 1,82 mld. € (6,93% din volumul total).
💱 Volum #Stablecoins: 24,84 mld. € (94,57% din volumul total).
💰 Dominanta #BTC : 48,29% ⬇️ 0,06%.

Analiza Bitcoin (BTC)

BTC/EUR se mentine in miscare laterala, fara variatii semnificative. Cu toate acestea, pe graficul orar se intrezareste o schimbare interesanta. Pretul a iesit dintr-un interval stramt, atragand atentia traderilor. Totusi, sa fim prudenti – tranzactionarea nu este mereu liniara.

Atentie la Ruperea Falsa
Iesirea din interval ar putea parea semnalul unei tendinte ascendente. Cu toate acestea, traderii cu experienta stiu ca lucrurile nu stau mereu asa cum par in lumea tranzactiilor.

Analizand Capcana
Sa ne uitam mai atent: Daca BTC/EUR revine si se retrage in intervalul recent depasit, ar putea fi o capcana pentru cei care s-au alaturat cu graba ruperii. Situatia aceasta ne reaminteste sa evitam deciziile de tranzactionare impulsive.

Cautand Tinte Potentiale
Daca pretul scade sub nivelul 24,108 Euro, s-ar putea declansa ordinele de oprire ale traderilor care au intrat in piata in timpul ruperii. Acest lant de evenimente ar putea duce ulterior la o scadere a pretului, avand tinte potentiale in jurul nivelurilor de 23,919 Euro si 23,757 Euro.

Analiza Ethereum (ETH)

ETH/EUR prezinta semne ale unui model invers de cap si umeri. Acest model are trei componente - doua puncte mai joase care par a fi umerii si unul mai inalt in mijloc care reprezinta "capul". Este un model interesant la care traderii acorda atentie.

Desi probabilitatea unei ruperi dincolo de linia gatului si nivelul de rezistenta este relativ scazuta, daca pretul reuseste sa depaseasca linia gatului si nivelul de 1,567.97, in acest caz, am putea sa ne asteptam ca pretul sa ajunga in jurul valorilor de 1,625.04 si 1,644.59.

Sa nu ignoram o alta posibilitate. Daca lucrurile iau o directie negativa si pretul scade sub nivelul de 1,520.55, se schimba povestea. Modelul s-ar putea sa nu aiba insemnatatea pe care am crezut-o initial, iar efectele pot fi de orice fel.

Analiza MultiversX (EGLD)

EGLD/EUR prezinta in prezent un model clasic de "ceasca cu maner" (a teacup with a handle ) pe graficul orar, cunoscut pentru potentialele sale rezultate pozitive.

Daca pretul reuseste sa depaseasca nivelul de 24,95, ar putea insemna ca lucrurile bune sunt in desfasurare. Aceasta spargere ar putea duce la o crestere ulterioara a pretului, avand ca obiective nivelurile urmatoare de rezistenta - 25,35 Euro si 25,62 Euro.

In timp ce forma de ceasca a modelului atrage multa atentie, sa nu uitam de maner. Manerul de obicei apare dupa forma ceastii si este ca un mic model in interiorul cestii mai mari. Este ca o pauza inainte de a putea vedea, poate, o crestere a pretului din nou.

Analiza AAVE (AAVE)

AAVE/EUR formeaza un model interesant asupra caruia ar trebui sa ne concentram atentia - ceasca inversa (inverse cup and handle) pe graficul zilnic. In contrast cu ceasca si manerul (cup and handle) obisnuit, acest model sugereaza o posibila miscare descendenta, indicand o posibila tendinta baish inainte.

Intelegerea Modelului
Modelul ceasca inversa (inverse cup and handle) este format din maxime mai scazute si minime mai scazute. Acest lucru indica faptul ca momentul pretului scade treptat. Este un semn puternic ca ar putea urma o tendinta baish.

Posibilitatea de Spargere in jos (Breakdown)
Daca AAVE/EUR scade sub nivelul critic de suport de la 44.01, ar putea declansa o serie de miscari baish. Aceasta rupere ar putea duce la o scadere ulterioara a pretului, ajungand potential la nivelele de suport urmatoare de la 32.79 Euro si 25.35 Euro.

Analiza BNB

Modelul invers de cap si umeri (inverse head and shoulder) este o formatie interesanta care sugereaza o posibila schimbare a directiei tendintei, si il observam pe graficul orar al perechii BNB/EUR.

Intelegerea Modelului
Acest model consta din trei parti principale: doua puncte mai joase (umerii) si un punct mai jos in mijloc (capul). Cand pretul incepe sa creasca dupa al doilea punct scazut si formeaza o linie conectand aceste minime (linia gatului, sau neckline), poate fi un semn ca tendinta s-ar putea inversa.

Rolul Divergentei RSI
De asemenea, observam o divergenta bullish in Relative Strength Index (RSI). Aceasta divergenta evidentiaza o diferenta intre miscarea pretului si indicatorul RSI. Aceasta ar putea indica posibilitatea ca pretul sa castige un impuls ascendent.

Posibila Spargere (Breakout)
Daca BNB/EUR reuseste sa treaca peste linia gatului (neckline) si nivelul de rezistenta la 209.3 Euro, ar putea deschide poarta pentru o tendinta bullish. Aceasta spargere (breakout) ar putea duce la miscarea pretului catre nivelele urmatoare de rezistenta la 214.7 Euro si 219.3 Euro, posibil aratand o schimbare in modul in care se comporta piata.

Inainte de posibila spargere (breakout), avem nevoie de o mica retragere sau o perioada de consolidare sub nivelul spargerii. Aceasta retragere contribuie la formarea unui umar drept corespunzator in model si ajuta traderii sa identifice puncte mai clare de intrare in pata si potentiale directii.

Toate criptomonedele analizate sunt disponibile pentru tranzactionare in platforma Tradesilvania iar pretul lor poate fi urmarit in pagina de pret Tradesilvania, accesibila prin urmatorul link: https://tradesilvania.com/ro/prices

Cu ajutorul platformei vei putea incasa, plati si cumpara sau vinde oricare dintre aceste criptomonede utilizand portofelul digital gratuit.

Descopera  tranzactionarea directa cu RON si cele peste 80 de criptomonede disponibile in platforma.


Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.