Analiza Crypto BTC, ETH, EGLD, PEPE si APE- 7 martie 2024

Analiza Crypto BTC, ETH, EGLD,  PEPE si APE- 7 martie 2024

Piata crypto in ultimele 24 de ore:

💰 Capitalizare globală: $1.97 trilioane (-0.14% ⬇️)
🔄 Volum 24h: $80.38 miliarde (⬆️ 30.32%)
💹 Volum DeFi: $6.67 miliarde (8.30% din volumul total 24h)
💳 Volum stablecoins: $72.36 miliarde (90.02% din volumul total 24h)
₿ Dominanța BTC: 51.67% (-0.10% ⬇️)

Analiza Bitcoin (BTC)

Lucrurile se încing la BTC/USD pe măsură ce ne apropiem de nivelul maxim istoric. Recent, a avut loc o lichidare semnificativă de aproximativ 2 miliarde USD într-o singură mișcare bearish. Având în vedere această activitate intensă de pe piață, traderii trebuie să fie precauți prin reducerea dimensiunii pozițiilor lor și implementarea unor strategii eficiente de gestionare a riscului.

Întorcându-ne la analiza graficului, observăm formarea unui model inverse head and shoulders. Acest model indică de obicei o posibilă inversare a tendinței, cu trei vârfuri - cel din mijloc fiind cel mai scăzut - semanand astfel cu o formă de cap și umeri. Pentru a confirma acest model, vom urmări cu atenție un breakout deasupra nivelului de rezistență de 69419 USD. Dacă prețul reușește să spargă acest nivel, ar putea semnala un impuls ascendent suplimentar, cu ținte potențiale în jurul valorilor de 72000 USD și 75000 USD.

Analiza Ethereum (ETH)

La ETH/USD asistăm la un semn notabil de recuperare semnalat de apariția unui Fair Value Gap (FVG) în lumânarea graficului. Acest lucru indică faptul că cumpărătorii sunt dornici să achiziționeze ETH la acele niveluri, reflectând forța pe partea bullish. În plus, a avut loc formarea unui model bullish flag and pole, un alt semn pozitiv pentru tauri. Pentru a valida acest sentiment bullish, vom monitoriza îndeaproape un breakout de preț deasupra nivelului de 3920 USD. Dacă prețul depășește cu succes acest nivel, ar putea deschide calea pentru o mișcare ascendentă suplimentară, cu ținte potențiale în jurul valorilor de 3995 USD și 4069 USD.

Analiza MultiversX (EGLD)

La EGLD/USD observăm formarea unui model clasic cup and handle în cadrul liniei de trend suportive. Acest model semnalează adesea o posibilă inversare bullish. Pentru a valida acest model, vom monitoriza îndeaproape un breakout deasupra nivelului de 68.69 USD. Dacă prețul reușește să depășească acest nivel, ar putea semnala un impuls ascendent puternic, cu ținte potențiale în jurul valorilor de 72.28 USD și 76.03 USD. Modelul cup and handle sugerează că, după o perioadă de consolidare, cumpărătorii ar putea recâștiga controlul, împingând prețul mai sus.

Analiza Pepe (PEPE)

La PEPE/USD observăm formarea potențială a unui model M cu divergență bearish, care indică de obicei o inversare bearish. Pentru a confirma acest model, vom urmări îndeaproape un breakdown sub nivelul de 489 USD. Dacă prețul reușește să scadă sub acest nivel, ar putea semnala un impuls descendent suplimentar, cu ținte potențiale în jurul valorilor de 388 USD și 258 USD. Este important de notat că poate fi riscant să mergi împotriva trendului, așa că este recomandabil să o consideri doar dacă sentimentul general de pe piață este bearish. Dacă piața își continuă trendul bullish, este mai bine să ne concentrăm pe alte analize și oportunități.

Analiza ApeCoin (APE)

APE/USD formează un model cup and handle, care este un semnal bullish. Pentru a confirma acest model, vom căuta un breakout deasupra nivelului de 2.242 USD. Dacă prețul reușește să se mențină deasupra acestui nivel, ar putea indica un potențial ascendent suplimentar, cu țintele în jurul valorilor de 2.357 USD și 2.450 USD.

Vrei să afli mai multe sau poate ai un alt punct de vedere?
Hai sa discutam in comunitatea Tradesilvania 👉  Link Telegram.

Toate criptomonedele analizate sunt disponibile pentru tranzactionare in platforma Tradesilvania iar pretul lor poate fi urmarit in pagina de pret Tradesilvania, accesibila prin urmatorul link: https://tradesilvania.com/ro/prices

Cu ajutorul platformei vei putea incasa, plati si cumpara sau vinde oricare dintre aceste criptomonede utilizand portofelul digital gratuit.

Descopera  tranzactionarea directa cu RON si cele peste 100 de criptomonede disponibile in platforma.


Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei