Analiza Macroeconomie 2022-2025

Analiza Macroeconomie 2022-2025

Colaboram contant cu experti crypto pentru a genera materiale educationale cat mai folositoare. Am intrat intr-un parteneriat cu analistul si Youtuberul Daniel Nita, pentru a oferi informatii esentiale persoanelor care doresc sa investeasca in criptomonede. Materialul de mai jos este realizat de Daniel Nita.

Presedintele Federal Reserve (banca centrala americana), Jerome Powell, a anuntat cresterea dobanzii in septembrie, cu 0.75 si cu inca minim 1.2% pana la finalul de an. In acelasi timp, somajul este inca scazut si economia puternica.

Pretul marfurilor pare ca este la un maxim istoric, iar inflatia va incepe sa scada doar atunci cand oamenii se vor simti mai optimisti cu privire la economia globala. Stabilitatea preturilor este cel mai important lucru pentru Federal Reserve. Bancile globale fac toate demersurile pentru a reseta preturile si pentru a pregati urmatorul ciclu de urcare.

In acelasi timp, analiza macroeconomica arata ca majoritatea tarilor se pregatesc de recesiune.

Ce urmarim pentru confirmarea recesiunii:

  1. Rata somajului sa treaca peste 4.4%
  2. Un maxim in piata imobiliara - oamenii nu se mai pot imprumuta ieftin; nu isi mai permit imobile
  3. Rata de crestere a PIB-ului real devine negativa

Analiza macroeconomica - Piete financiare

Bursa

Indicele S&P 500 se pregateste pentru un ciclu de bear market avand in medie scaderi de pana la 50% de la top. Expertii se asteapta ca o capitulare sa urmeze in 2023 spre o regiunie in care se stabilizeaza piata. Capitularea este un fenomen rar in ciclurile de piata negative dar reprezinta o oportunitate buna pentru investitorii informati.

Marfuri

Suntem in ultima etapa de tranzitie intre epoca industriala si cea tehnologica. Daca tranzitia se termina cu succes, petrolul si alte marfuri o sa scada masiv. Tehnologia va inlocui usor petrolul, gazul si alte marfuri care apartin de o epoca trecuta.

Bitcoin

Chiar daca Bitcoin a scazut sub media mobila de 200 de saptamani si a ramas acolo mai mult de 2 saptamani pentru prima data in istorie, perspectiva asupra validitatii Bitcoin este aceeasi si la 19 si la 69.000 USD. Ce este diferit in acest ciclu este contextul macroeconomic care nu favorizeaza activele de risc precum Bitcoin.

In acest moment, toate drumurile duc catre 2024, pentru a reincepe un ciclu bullish.

  1. Rata dobanzii este preconizata sa scada in 2024
  2. Inflatia preconizata sa scada in 2024
  3. Alegeri prezidentiale in SUA

Mai multe detalii in clipul de Youtube despre analiza macroeconomica:

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi