Analiza piata crypto si Bitcoin, Ethereum, Doge, MultiversX si Mana - 7 septembrie 2023

Analiza piata crypto si Bitcoin, Ethereum, Doge, MultiversX si Mana - 7 septembrie 2023

Piata crypto in ultimele 24 de ore:

🌐 Market cap piata  globala crypto: €975.29B, +0.76% (24h).
📊 Volum 24h: €21.81B, -2.05%.
💼 DeFi: €1.9B, 8.70% din total.
💱 Stablecoin: €20.53B, 94.11% din total.
📈 Dominanta Bitcoin: 48.32%, +0.08%.

Bitcoin (BTC)

Capcana vanzatorilor  retail
Pe graficul de 4 ore al BTC/EUR, se pare ca Bitcoin are un talent pentru a prinde vanzatorii de retail - acei traderi care vand in panica atunci cand preturile scad. Acest lucru s-a intamplat nu o data, ci de doua ori in ultima vreme.

Head and Shoulders
Adaugand la sentimentul bearish este modelul head and shoulders pe care l-am discutat anterior. Aceasta formare clasica a graficului este adesea vazuta ca un semn al unei tendinte descendente iminente.

Confirmarea de care avem nevoie
Acum, cautam confirmarea acestei perspective bearish. Pentru ca ursii sa preia controlul, trebuie sa vedem o scadere sub nivelul de 23,000. Nu este doar un reper psihologic, ci si o zona de volum mare de tranzactionare.

Tinte bearish
Daca obtinem acea scadere, traderii ar putea sa-si indrepte atentia spre doua tinte bearish principale. In primul rand, exista nivelul de 22,000 Euro, care are propria sa semnificatie psihologica. Sub acesta, avem ochii pe 21,456 Euro.

In lumea imprevizibila a criptomonedelor, traderii stiu ca confirmarea este cheia. Asadar, urmariti cu atentie nivelul de 23,000. Acesta ar putea fi momentul crucial care determina daca ursii sau taurii vor domina in curand.

Ethereum (ETH)

Suportul pe termen lung
Una dintre caracteristicile remarcabile ale graficului saptamanal este linia de trend suportiva pe termen lung pe care Ethereum a dansat in jurul ei pentru o perioada considerabila de timp. Aceasta linie de trend a jucat un rol crucial in ghidarea actiunii pretului ETH.

Scenariul bearish
Dar Ethereum nu este inca in siguranta. Pentru a confirma un sentiment bearish, urmarim cu atentie o scadere sub nivelul Higher Low (HL) de 1,315 Euro. O scadere sub acest nivel ar indica o posibila tendinta descendenta in formare.

Tinte bearish
In cazul unei astfel de scaderi, traderii ar putea incepe sa ia in considerare doua tinte bearish cheie. Primul tinta se afla la 1,108 Euro si al doilea la 1,016 Euro. Acestea ar putea fi zone pivotale de urmarit daca sentimentul bearish intr-adevar prinde radacini.

Ca si in cazul oricarei analize de piata, este important sa retinem ca lucrurile se pot schimba rapid in lumea criptomonedelor. Urmareste cu atentie nivelul de 1,315 Euro - acesta ar putea fi cheia pentru a intelege daca ursii sau taurii vor domina actiunea pretului Ethereum in saptamanile urmatoare.

MultiversX (EGLD)

The Engulfing Candle
Una dintre evolutiile remarcabile este aparitia unei lumanari bullish engulfing semnificative pe grafic. Aceasta lumanare a aparut chiar in jurul unui nivel cheie de suport. Ce inseamna asta? Sugereaza ca pozitiile bullish sunt luate in aceasta zona.

Momentul de decizie
Cu toate acestea, nu sunt doar semnale bullish. Daca ne uitam mai departe, putem identifica si formarea unui model de inverse cup and handle pattern. Pentru traderi, acesta este un semnal important deoarece adesea prevesteste miscari bearish.

Perspectiva bearish
Nivelul cheie de urmarit aici este 22.44 Euro. Daca pretul  EGLD scade sub acest prag crucial, ar putea fi vazut ca o confirmare a sentimentului bearish. In acest scenariu, traderii ar putea incepe sa se uite la doua tinte notabile: 21.89 Euro si 21.53 Euro.

MANA (MANA)

Triunghiul ia forma
Daca ne uitam pe intervalul zilnic, apare un model de triunghi. Actiunea pretului s-a consolidat, formand minime mai mari si maxime mai mici in cadrul acestui triunghi. Traderii urmaresc cu atentie aceasta structura, asteptand o posibila izbucnire sau scadere.

Dilema suportului
In acest moment, pretul se odihneste aproape de un nivel critic de suport la 0.25 Euro. Acest nivel a servit atat ca rampa de lansare pentru miscari bullish cat si ca bariera pentru cele bearish. Este un moment pivotal pentru MANA.

Scenariul de decizie
Pentru traderii care cauta un semnal bearish, numarul magic este 0.25 Euro. Daca acest nivel de suport cedeaza, ar putea deschide usa pentru scaderi ulterioare, cu posibile tinte la 0.17 Euro si 0.13 Euro.

O raza de optimism
Pe de alta parte, o schimbare bullish a evenimentelor ar putea aparea daca pretul iese din triunghi prin partea superioara, ideal insotita de o incalcare a precedentului minim mai mic la 0.41 Euro. O astfel de izbucnire ar putea deschide calea pentru tinte optimiste de 0.49 Euro si 0.53 Euro.

Dogecoin

Formarea Head and Shoulder
In lumea analizei tehnice, modelele pot oferi adesea indicii vitale despre miscarile viitoare ale preturilor. DOGE/EUR traseaza in prezent un model clasic Head and Shoulders. Acest model indica in general o posibila inversare de la o tendinta bullish la una bearish.

Trendline-ul umarului drept
Ceea ce adauga un twist interesant acestui model este trendline-ul care se formeaza la umarul drept. Aceasta linie poate fi vazuta ca un nivel potential de suport sau rezistenta, in functie de cum interactioneaza DOGE/EUR cu ea.

Asteptand scaderea
Pentru traderi, momentul pivotal depinde de un nivel crucial la 0.05756 Euro. Daca pretul scade decisiv sub acest prag, ar putea pregati scena pentru scaderi ulterioare. Tinte posibile intr-un astfel de scenariu ar putea include 0.05542 Euro si 0.05397 Euro. Dincolo de aceste nivele se afla un alt nivel critic de suport care ar putea determina calea viitoare a DOGE/EUR.

Ramai pe faza
Pe masura ce actiunea pretului se desfasoara, vom monitoriza indeaproape DOGE/EUR pentru orice evolutii semnificative. Daca nivelurile mentionate intra in joc, vom fi aici pentru a va oferi scenarii actualizate si perspective.

Toate criptomonedele analizate sunt disponibile pentru tranzactionare in platforma Tradesilvania iar pretul lor poate fi urmarit in pagina de pret Tradesilvania, accesibila prin urmatorul link: https://tradesilvania.com/ro/prices

Cu ajutorul platformei vei putea incasa, plati si cumpara sau vinde oricare dintre aceste criptomonede utilizand portofelul digital gratuit.

Descopera  tranzactionarea directa cu RON si cele peste 80 de criptomonede disponibile in platforma.


Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.