Analiza piata crypto BTC, ETH, EGLD, ALGO, APE - 25 Septembrie 2023

Analiza piata crypto BTC, ETH, EGLD, ALGO, APE - 25 Septembrie 2023

Ultimele 24h in crypto

Piata globala de criptomonede: €981.89B, -1.34% in ultima zi. 📉
Volumul total al pietei de criptomonede in ultimele 24 de ore: €23.03B, +65.47%. 🚀
Volumul total DeFi: €1.94B, 8.41% din volumul total al pietei de criptomonede. 💼
Volumul tuturor monedelor stabile: €21.38B, 92.84% din volumul total al pietei de criptomonede in ultimele 24 de ore. 💱
Dominanta Bitcoin: 48.94%, -0.21% in ziua curenta. ₿

Analiza BTC

Privind mai atent graficul BTC/EUR pe intervalul de 4 ore, putem observa un model interesant care se contureaza - un head and shoulders. Acest model este adesea considerat un posibil indicator al unei inversari a tendintei catre baie.
Ce adauga semnificatie acestui set este proximitatea sa fata de un nivel de rezistenta. Atunci cand aveti un model care se aliniaza cu o zona-cheie de rezistenta, probabilitatea unei miscari bearish creste.


Punctul crucial de urmarit aici este daca pretul poate sa coboare sub zona de cerere la 24.405 de Euro. Notabil, aceasta zona are o istorie de transformare de la rezistenta la suport si invers. Daca revine sa fie o zona de rezistenta, am putea avea in vedere tinte bearish in jurul a 23.906 si 23.630 de Euro.

Analiza ETH

Sa exploram graficul ETH/EUR. In prezent, acesta se afla intr-o faza de consolidare, aflat in apropierea unei zone semnificative de cerere.
Ceea ce este interesant aici este potentialul pentru o miscare bullish. Daca pretul reuseste sa depaseasca nivelul sau anterior de lower high la 1505 de Euro, acest lucru ar putea semnala inceputul unei tendinte ascendente. Aceasta schimbare de trend, de la formarea de lower highs la higher highs, este un semn pozitiv pentru bulls.


In plus, aceasta breakout ar putea semana cu formarea unui W pattern, un model clasic de grafic adesea asociat cu inversarea tendintelor.

Analiza EGLD

Acum, sa ne indreptam atentia catre EGLD/EUR. Pe graficul sau zilnic, se intampla ceva interesant.
Putem observa formarea unui model de invers head and shoulders, cuplat cu o divergenta bullish care apare in indicatorul MACD. Acestea sunt doua semnale puternice care indica o posibila miscare bullish.
Pentru a simplifica, daca pretul reuseste sa depaseasca neckline-ul si nivelul de rezistenta de la 25.08 de Euro, acest lucru ar putea semnifica inceputul unei tendinte ascendente.
In acest scenariu, traderii ar putea sa-si indrepte privirea catre tinte in jurul valorii de 26.43 si 27.61 de Euro. Aceste niveluri ar putea deveni realizabile daca taurii continua sa domine scena. Asa ca, tineti un ochi atent pe aceste nivele cheie pentru posibile oportunitati de tranzactionare in EGLD/EUR.

Analiza APE

Uitandu-ne mai atent la APE/EUR, putem observa un model intrigant pe graficul sau zilnic: formarea unei steaguri si unui catarg bearish. In prezent, pretul se consolideaza in apropierea unei zone semnificative de cerere.
In astfel de momente, cand conditiile pietei sunt in schimbare, focusul nostru principal ar trebui sa fie pe anticiparea posibilelor breakouts sau breakdowns la zonele-cheie de oferta si cerere.

Sa analizam cele doua scenarii probabile:
Scenariul Breakdown: Daca pretul reuseste cu succes sa depaseasca zona de cerere la 1.019 de Euro, acest lucru ar putea semnifica inceputul unei tendinte bearish. Traderii care urmaresc acest scenariu ar putea stabili tinte in jurul valorilor de 0.989 si 0.968 de Euro.


Scenariul Breakout: Conform, daca pretul reuseste sa creasca peste zona de oferta la 1.103 de Euro, acest lucru ar putea indica inceputul unei traiectorii ascendente. Intr-un astfel de caz, traderii ar putea sa-si indrepte privirea catre tinte la aproximativ 1.131 si 1.159 de Euro.


Cu toate acestea, este de mentionat ca indicatorul MACD arata o divergenta bullish. Acest lucru adauga un nivel de complexitate la analiza noastra si necesita o consideratie atenta. Prin urmare, strategia noastra se invarte in jurul asteptarii unui breakout sau breakdown decisiv la zona de oferta sau cerere.
Urmariti cu atentie aceste niveluri de pret cheie, deoarece acestea ar putea servi ca puncte critice pentru posibile oportunitati de tranzactionare in APE/EUR.

Analiza ALGO

ALGO/EUR formeaza un model interesant pe intervalul de 4 ore: formarea unui model M cu o divergenta bearish observata pe indicatorul MACD.


Modelul M: Acest model, adesea vazut ca un semnal bearish, indica o posibila inversare a tendintei bullish prevalente, sugerand o schimbare a sentimentului.

Divergenta Bearish: Divergenta bearish apare atunci cand pretul formeaza higher highs in timp ce MACD arata lower highs. Aceasta discrepanta poate servi ca un semnal de avertizare pentru o posibila miscare descendenta.
Avand in vedere aceste semnale tehnice, este prudent sa luam in considerare scenariul bearish pentru ALGO/EUR: Scenariul Breakdown: Daca pretul reuseste cu succes sa depaseasca nivelul de cerere situat la 0.0933 de Euro, acest lucru ar putea deschide calea pentru o miscare descendenta ulterioara.

In acest caz, traderii ar putea sa-si stabileasca niveluri de tinta la aproximativ 0.0914 si 0.0897 de Euro.

Toate criptomonedele analizate sunt disponibile pentru tranzactionare in platforma Tradesilvania iar pretul lor poate fi urmarit in pagina de pret Tradesilvania, accesibila prin urmatorul link: https://tradesilvania.com/ro/prices

Cu ajutorul platformei vei putea incasa, plati si cumpara sau vinde oricare dintre aceste criptomonede utilizand portofelul digital gratuit.

Descopera  tranzactionarea directa cu RON si cele peste 90 de criptomonede disponibile in platforma.


Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.