Analiza saptamanala piata crypto (02 mai - 08 mai 2022)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Turbulentele de pe pietele financiare internationale continua si am vazut din nou deprecieri abrupte pe majoritatea activelor investitionale, iar piata crypto nu a fost ocolita de trendul de scaderi.
In ultima saptamana evenimentul care a tinut capul de afis a fost sedinta Bancii Centrale SUA, care a decis majorarea dobanzii de politica monetara cu 0.50% si a dat indicii privind continuarea ciclului de crestere de dobanda de referinta. Astfel, investitorii au intrat masiv la vanzare, speriati de perspectiva incetinirii ecomoniei globale, cauzate de inasprirea conditiilor monetare de catre bancile centrale.
Activele digitale au urmat traiectoria burselor de actiuni si am vazut astfel scaderi semnificative pe toate proiectele importante, scaderi ce au dus nivelurile crypto-activelor la minimele din acest an.

In acest context, Capitalizarea Totala a Activelor Digitale a suferit o depreciere de peste 15% in ultima saptamana, pana la nivelul 1.4 trilioane USD.

sursa: tradingview.com, grafic Daily

Dominanta BTC in total active crypto se mentine in jurul zonei de 42-43%, pe fondul ezitarii din partea jucatorilor din piata de a aloca sumele disponibile in BTC catre Β altcoins.
In general, in perioade de corectii si scaderi, BTC-ul tinde sa reziste mai bine decat majoritatea cryptomonedelor, astfel ca dominanta BTC nu scade, asa cum se intampla in bull-market.

sursa: tradingview.com

BTC-ul a avut o saptamana marcata de corectii importante, iar canalul simetric format in decursul anului 2022 a fost spart in jos, iar pretul Bitcoin se apropie de nivelurile din Iulie 2021.
Corelatia cu evolutia pietelor de actiuni a fost din nou motorul acestor scaderi, iar, in functie de miscarile din zilele urmatoare, nu este exclus sa vedem BTC-ul coborand sub zona de 30.000 USD.
Totusi, indicatorul de momentum - RSI (josul paginii) - se afla sub nivelul de 30, ceea ce indica o potentiala epuizare a puterii de vanzare, iar atingerea unui minim, coroborata cu un rebound de la aceste zone este posibil.
Continuarea scaderii va putea duce insa pretul BTC pana la 28.000-29.000 USD.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Daca ne uitam pe un grafic de termen lung- graficul Weekly - putem observa ca BTC-ul a ajuns intr-o zona majora de suport, astfel incat pretul trebuie sa nu cada sub aceste niveluri, pentru a nu accentua trendul de scadere.
Daca BTC-ul reuseste sa se mentina deasupra zonei de 28.000 USD, atunci e posibil sa asistam in saptamanile urmatoare la o revenire a pietei.
Insa, pentru ca acest scenariu sa fie valabil, avem nevoie de o stabilizare a miscarilor de pe bursele internationale de actiuni si o revenire pe teritoriu pozitiv a sentimentului general din randul investitorilor.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

ETH a coborat sever pana in zona de 2.300 USD, pierzand aproximativ 18% in ultima saptamana.
Al doilea cel mai tranzactionat crypto-activ a ajuns la valorile minime ale anului 2022, dupa ce a spart in jos canalul simetric.
Avem nevoie ca pretul ETH sa se mentina peste zona de 2.300 USD, pentru a nu continua deprecierile pana la suportul major de la 1.700 USD - vezi grafic Weekly.
La fel ca in cazul BTC, miscarile de pe Ether din perioada imediat urmatoare vor fi in stransa corelatie cu evolutiile de pe bursele de actiuni, astfel ca o eventuala reversare, chiar si temporara, de trend, poate sa gaseasca suport in aceasta zona, de 2.300 USD.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

EGLD s-a depreciat cu aproximativ 15% in ultima saptamana si a spart suportul de la 110 USD, coborand pana aproape de 105 USD.
Tokenul retelei Elrond a fost tras in jos de miscarile generale din piata, in ciuda noutatilor si dezvoltarilor pozitive anuntate de echipa din Sibiu, printre care lansarea unei noi platforme de tip Launchpad pe eco-sistemul Elrond, si, de asemenea, crearea, in parteneriat cu Morningstar, a unui guild de jocuri online in reteaua Elrond.
Chiar daca in ultimele zile am vazut scaderi masive si pe eGold, indicatorul RSI (josul paginii), arata o supra-vanzare (over-sold) ce poate indica atingerea unui potential minim, chiar si temporar.
Totusi, daca traiectoria negativa va continua in piata, vom putea vedea EGLD scazand sub 100 USD.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Stiri criptomonede


Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
1INCH +15%
AGLD +10%
WAVES +10%
CRV +2%
Scaderi
LUNA -40%
APE -36%
GMT -30%
AVAX -26%
SHIB -24%

Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii, Β isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.