Analiza saptamanala piata crypto (16 mai - 22 mai 2022)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Corectiile din piata crypto s-au  temperat in saptamana recent incheiata si am avut, astfel, parte de o evolutie mixta per ansamblu, cu unele proiecte importante inregistrand cresteri de preturi in ultimele zile (Tron, Tezos, Ziliqa, Kusama etc.), chiar daca, in continuare, sentimentul general este bearish.
Efectul de contagiune de pe urma colapsului eco-sistemului Terra/Luna pare a se fi diminuat, ceea ce poate fi vazut ca un aspect pozitiv important, demonstrand rezilienta pietei activelor digitale in fata esecului unuia dintre cele mai importante proiecte de pana acum, iar increderea in faptul ca piata poate absorbi chiar si o asemenea “lovitura de ciocan” a facut ca unii investitori sa re-intre la cumparare in piata.
Corelatia cu pietele internationale de actiuni se mentine, dar, in ultima saptamana, piata crypto pare ca incearca sa gaseasca un suport pentru scaderile recente.

Astfel,  am vazut Capitalizarea Totala a Activelor Digitale stagnand in jurul nivelului 1.25 trilioane USD.

sursa: tradingview.com, grafic Daily

Dominanta BTC in total active crypto a crescut la maximele ultimelor noua luni, in jurul zonei de 45%, investitorii vazand in BTC, in continuare,  cel mai sigur activ crypto din piata.

sursa: tradingview.com

BTC-ul a avut o evolutie neutra, pretul fluctuand in jurul valorii de 30.000 USD, pe fondul scaderii presiunii de vanzare, presiune simtita intens in ultimele saptamani.
In piata pare ca exista o stare de indecizie, investitorii cautand puncte de suport pentru a fi convinsi in a intra serios la cumparare.
Sentimentul general a suferit usoare imbunatatiri dupa socul cauzat de caderea Terra/Luna, insa aceasta stare poate fi de moment daca nu vom vedea revenirea sentimentului bullish in toata sfera activelor investitionale, in special pe pietele financiare de actiuni.
Din punct de vedere al analizei tehnice, BTC-ul formeaza un canal neutru in jurul valorii de 30.000 USD, iar piata pare ca asteapta un impuls pentru spargerea acestui canal, fie in sens crescator, pentru o reversare de directie, fie in jos, intr-o continuare a traiectoriei descendente (linia albastra).
Indicatorii de trend de termen mediu si lung - mediile mobile de 50 zile (culoarea portocalie) si 200 zile (culoarea mov) arata faptul ca trendul general este inca bearish (de scadere).

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Insa, pe graficul Weekly observam ca zona de suport de la 28.000 - 30.000 USD pare a se mentine pentru moment si “blocheaza” scaderi si mai ample.
Este foarte important ce va face pretul BTC de aici: o eventuala spargere in jos, poate duce la accentuarea scaderilor, iar pe de alta parte, o respingere  convinsa in sus poate pune capat trendului descendent si poate relua directia majora upside.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

ETH-ul a reusit sa se mentina peste nivelul de 2.000 USD in saptamana recent incheiata, pretul avand oscilatii in jurul acestei zone.
La fel ca si in cazul BTC, piata nu a dat o directie clara pentru coin-ul retelei Ethereum, nici stirea conform careia trecerea pe mecanismul Proof-of-Stake ar putea sa aiba loc in luna August nu a catalizat suficient de mult pretul astfel incat sa avem, chiar si temporar, o reversare de trend.
Totusi, reducerea sentimentului bearish si a presiunii la vanzare s-a simtit si pentru ETH, iar volatilitatea a fost sub ceea ce ne obisnuise piata in ultima perioada.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Daca pretul va reusi sa se stabilizeze peste nivelul de 2.000 USD si vom vedea o imbunatatire a conditiilor macro, Ether poate relua cresterile din acest suport.

Varianta pesimista presupune o spargere in jos a acestei zone, cu prim target catre 1.500 USD.

Miscarile generale din piata vor dicta, ca si pana acum, directia ETH, chiar daca vom avea stiri pozitive despre dezvoltarile tehnice de pe reteaua Ethereum.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

EGLD a avut o saptamana cu volatiliate foarte redusa, pretul variind intre 87-103 USD, una dintre cele mai mici miscari ca si amploare saptamanala din ultimele luni, pe fondul acalmiei generale din piata.
Pretul a stagnat in ultimele zile in jurul valorii de 90 USD, iar investitorii par a fi intr-o stare de expectativa, pana la aparitia unor noi anunturi cu impact major, din partea echipei Elrond.
eGold are nevoie de un impuls, fie in sens ascendent pentru a sparge in sus linia de trend albastra sub care pretul evolueaza din Noiembrie 2021 si a incerca o reversare de directie, fie o continuare a scaderilor recente, pana in nivelul de suport major de la 65 USD.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Stiri criptomonede


Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
TRX +11%
ZIL +10%
CAKE +7%
XTZ +6%
BNB +6%
Scaderi
GRT -19%
RUNE -14%
MANA -12%
AVAX -11%
APE -7%

Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.