Analiza saptamanala piata crypto (23 - 29 August 2021)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


In lipsa unor stiri si evenimente importante, trendul ascendent din piata crypto a luat o mica pauza in saptamana recent incheiata, astfel ca valoarea totala aactivelor digitale - Total Market Cap - a stagnat la nivelul de  2 trilioaneUSD.

Pare ca asistam la o perioada de acumulare, specifica unei pauze de bull-trend.

sursa: coinmarketcap.com

BTC-ul a a avut o evolutie laterala in ultima saptamana, pretul fluctuand in zona de 45.000 - 50.000. Am observat zile de scaderi, asa cum anticipam, foarte probabil fiind vorba despre vanzari pentru a marca profitul generat de ascensiunea din ultimele luni. Este important faptul ca pretul nu scazut sub media mobila de 200 zile (culoarea mov), ceea ce, din punct de vederea al analizei tehnice, mentine trendul bullish pe termen mediu. Pentru a putea considera finalizata perioada de repaus trebuie sa vedem pretului Bitcoin spargand pragul psihologic de 50.000 USD, coroborat cu volume de tranzactionare in crestere.

Cu toate acestea, este posibil sa asistam in continuare la zile de acumulare si consolidare a BTC-ului in zona de 45.000-50.000 USD.

sursa: investing.com - grafic Daily

De asmenea, ETH pare a fi in zona de acumulare marcata de canalul 3.000-3.300, o evolutie normala dupa cresterile importante din lunile Iulie-August. Si aici pretul pare a lua o mica pauza, refacandu-si fortele pentru urmatorul pas in sus. Pana nu vedem trecerea cu brio peste maximul ultimelor luni - 3.350 USD, inca suntem in perioada de consolidare.

Arderile de moneda pe reteaua Ethereum continua intr-un ritm sustinut, de la implementare London Hard Fork fiind “anulate” peste 100.000 ETH, confirmand efectul deflationist adus de noul upgrade, ce poate avea impact pozitiv pe valoarea ETH, pe termen lung.

Atat timp cat pretul se desfasoara peste suportul de la 3.000 USD ne mentinem viziunea upside pe termen mediu pe ETH.

sursa: investing.com - grafic Daily

Dintre monedele din top 10 Market Cap, si in aceasta saptamana vedeta a fost ADA.

Dupa ce a atins un nou maxim istoric, la 2.96 USD, am observat o retragere naturala catre zona de 2.50, de unde pretul pare a relua trendul ascedent major, cu atingerea aceluiasi maxim.

Mult-asteptata functionalitate Smart-Contracts va intra live in retea in data de 12 Septembrie, astfel ca vom putea vorbi despre ADA ca un adevarat competitor al ETH.

Mai mult, developerii proiectului au in plan lansarea unei aplicatii de transfer a tokenurilor ETH (ERC 20) de pe Ethereum pe Cardano, utilizatorii putand astfel folosi mondele ETH in reteaua Cardano, la costuri mai mici si cu trafic mai putin congestionat comparativ cu Ethereum.

In acest context, sentimentul in piata este extrem de pozitiv ADA, existand voci care vad tokenul la 10 USD in viitor.

sursa: investing.com - grafic Daily

BTC dominance a ramas in zona de 44% - 45%, evolutie normala avand in vederea starea de repaus observata in piata in saptamana incheiata. In afara de cateva cazuri particulare (vezi ADA), altcoins nu au inca suficient suflu pentru a “ataca” dominanta BTC.

Alt-season este in stare de asteptare.

sursa: coinmarketcap.com

Stiri criptomonede


  • Compania de plati online din SUA, PayPal, va lansa serviciul de tranzactionare crypto pentru clientii din UK. Este primul pas in afara continentului american al celor de la PayPal, care doresc extinderea accesului clientilor catre active digitale, un domeniu care, asa cum mentioneaza reprezentantii companiei, va deveni un segment de business major in anii ce urmeaza.
    PayPal launches its cryptocurrency service in the UK
  • Grupul financiar Citigroup ia in considerare sa ofere acces la piata cryptomonedelor pentru clientii institutionali (fonduri de investitii, fonduri de pensii etc.), ca urmare a solicitarilor tot mai numeroase venite din partea acestora. Citi este inca un nume dintre gigantii financiari de pe Wall-Street (dupa JP Morgan, Goldman Sachs, Wells Fargo) care isi va face intrarea pe domeniul digital-assets, semn ca interesul jucatorilor mari de pe piata investitionala inspre crypto este din ce in ce mare.
    Citigroup Gearing Up to Trade CME Bitcoin Futures: Sources
  • Autoritatea de reglementare financiara din SUA - SEC, a semnat un parteneriat cu firma de analiza in sectorul blockchain, AnChain.AI, pentru a stabili reguli si norme in ceea ce priveste supravegherea entitatilor de pe DeFi (Descentralized Finance). Aceasta actiune vine sa confirme faptul ca segmentul DeFi al crypto a devenit extrem de important in economia finantelor globale, astfel incat organismele guvernamentale il recunosc ca un sector de activitate legitim si vin sa stabileasca reguli de supraveghere si monitorizare, la fel ce pe bursele de actiuni.
    SEC reportedly contracts blockchain analytics firm to monitor DeFi industry

Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
XTZ +58%
REV +57%
CELO +35%
LUNA +24%
SOL +23%
Scaderi
SUSHI -14%
ONE -14%
SHIBA -13%
ALGO -12%
COMP -11%

De remarcat: Evolutia tokenului XTZ, moneda protocolului Tezos, care beneficiaza de momentum pozitiv in piata ca urmare a imbunatatirilor recente aduse retelei, a adoptiei sustinute din partea institutiilor financiare si a avantajelor oferite de stakingul tokenului.

3 reasons why Tezos (XTZ) price has gained 85% this month


Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.