Analiza saptamanala piata crypto (26 septembrie 2022 - 02 octombrie 2022)

Analiza saptamanala piata crypto (26 septembrie 2022 - 02 octombrie 2022)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Piata crypto a avut o evolutie neutra in ultima saptamana a lunii Septembrie, volatilitatea fiind mult mai redusa comparativ cu saptamanile precedente si nu am avut parte de miscari semnificative pe principalele crypto-active.
Este de remarcat in mod pozitiv faptul ca, desi bursele globale au atins noi minime ale anului in saptamana recent incheiata pe fondul stirilor negative din economie, piata crypto reuseste sa se mentina peste minimele din luna Mai, ceea ce denota o rezilienta superioara a sferei activelor digitale in aceasta perioada, comparativ cu pietele financiare internationale.
Chiar daca in ultima perioada trendul major este dat de miscarile de pe bursele de actiuni, avand in vedere situatia incerta privind evolutia economiei globale, piata crypto a avut o performanta superioara in saptamana recent incheiata, semn ca investitorii vad la aceste niveluri ale activelor digitale, zone oportune de achizitionat, cu viziune pe termen lung.
Capitalizarea Totala a Activelor Digitale oscileaza in jurul nivelui de 900 miliarde USD, insa reuseste sa se mentina peste minimele atinse in luna Mai.

sursa: tradingview.com, grafic Weekly

Dominanta BTC in totalul valorii activelor digitale a crescut usor, catre nivelul de 41%, sub aspectul performantei relativ stabile a BTC-ului in ultima saptamana.

sursa: tradingview.com

Bitcoin a reusit sa se mentina peste suportul din jurul zonei de 18.500 USD, in ciuda faptului ca indicii bursieri globali au scazut la valori minime ale anului 2022.
Merita supus atentiei faptul ca volumele de tranzactionare din ultimele trei luni (in josul imaginii) sunt peste media ultimului an, ceea ce arata ca la aceste niveluri de pret ale BTC-ului cumparatorii vad o buna oportunitate de a acumula Bitcoin, in special in contextul investitiilor pe termen lung.
Este foarte important sa vedem in continuare BTC tranzactionandu-se peste zona de 18.000-19.000 USD, o coborare convinsa sub acest prag fiind un semnal tehnic puternic negativ.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Pe termen scurt, reprezentat de graficul zilnic, observam faptul ca presiunea de scadere din zona de 18.000 - 19.000 USD inca nu a disparut si pretul nu a reusit sa sparga in sus “arcul” de acumulare pe vanzare, astfel incat nu este exclus sa vedem o retestare si chiar o spargere in jos a linei de suport.
O spargere in sus a acestei zone, poate duce BTC-ul catre maximele recente, de la 24.000-25.000 USD.
Acest scenariu are nevoie de “suportul” evolutiei burselor globale si de o revenire, chiar si temporara, a sentimentului pozitiv in pietele financiare.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Si in cazul ETH am avut parte de o saptamana neutra, cu miscari ne-semnificative, pe fondul unor zile linistite pe intreg spectrul crypto.
Pretul pare a fi luat o pauza dupa volatilitatea ridicata din ultima perioada, iar zona de 1.300 USD s-a consolidat ca fiind nivel important unde ETH a revenit de fiecare data in zilele recente.
Avand in vedere acalmia ultimelor doua saptamani, lucru atipic tokenului retelei Ethereum, nu este exclusa o miscare mai ampla in perioada urmatoare, daca si din bursele internationale vom avea noi evolutii importante.
O continuare a trendului descendent poate duce pretul ETH pana la minimul lunii Mai, sub 1.000 USD, iar o revenire a pretului poate urca Ether-ul pana in zona de 2.000 USD, maximul recent atins in luna August.
Momentan, directia pare incerta, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca pietele financiare internationale sunt la noi minime anuale iar sentimentul investitional nu este in cele mai bune perioade, astfel incat trebuie sa privim cu precautie miscarile viitoare.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

EGLD a avut, de asemenea, o saptamana cu evolutie laterala, fara miscari importante, pretul fluctuand in intervalul 45-49 USD.
Nu am avut parte de stiri sau anunturi majore din partea echipei Elrond, astfel ca tokenul EGLD a performat in ton cu piata.
Volumele nu au fost semnificative, semn ca investitorii sunt reticenti in a aloca sume consistente in piata pe altcoins.
Cel mai important eveniment al toamnei pentru Elrond va fi la congresul X Days de la Paris de la inceputul lunii Noiembrie, unde nu este exclus sa asistam la noutati importante cu impact pe pretul EGLD.
Pana atunci, contextul global pare sa fie elementul care domina si evolutia tokenul retelei Elrond.
Din punct de vedere al analizei tehnice, este important sa nu scadem sub suportul major de la 44-45 USD, zona din care pretul a fost respins in sus de fiecare data in ultimele 3 luni.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
LUNC +48%
RSR +20%
MKR +8%
UNI +5%
TRX +2%
Scaderi
CHZ -15%
CEL -10%
ATOM -10%
1INCH -9%
LINK -8%

Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.