Analiza saptamanala piata crypto (27 Septembrie -03 Octombrie 2021)
Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.
Evolutie piata criptomonede
Piata crypto si-a dovedit inca o data rezistenta in fata evenimentelor de tip FUD (Fear, Uncertainty, Doubt), iar in saptamana recent incheiata am putut observa o revenire spectaculoasa a activelor digitale, dupa scaderile din ultima vreme provocate de stirile negative care au aparut cu preponderenta dinspre China.
In contrast total fata de pozitia chineza, in aceasta saptamana am avut parte de o declaratie de sustinere a domeniului crypto-activelor venita din partea presedintelui Comisiei de Supraveghere Financiara din SUA, Gary Gensler, care a mentionat ca “SUA nu va interizce Bitcoin” si mai mult decat atat, acesta a declarat ca un ETF (produs de investitii foarte popular) cu activ suport Bitcoin are sustinerea sa si este foarte aproape de aprobare.
Odata cu avizarea oficiala a unui ETF pe Bitcoin, o mare masa de investitori institutionali vor putea aloca o partea din resursele pe care le gestioneaza catre acest produs, iar acest fapt poate duce la o crestere exponentiala a cererii pentru crypto-active.
Aceasta saptamana foarte pozitiva a crescut capitalizarea totala a pietei crypto - Crypto Total Market Cap - cu aproximativ 18%, catre nivelul de 2.16 trilioane USD.
Dominanta Bitcoinului in totalul capitalizarii de piata s-a mentinut in zona de 42%, fiind bine-cunoscut faptul ca prima cryptomoneda care isi revine dupa o perioada de scaderi este BTC-ul. Pana nu vom avea o certitudine cu privire la reluarea ciclului major de crestere a pietei, este posibil sa vedem Bitcoin Dominance fluctuand in zona de 40-42% din totalul capitalizarii de piata.
BTC-ului a fost deschizatorul de drum catre revenirea pietei, cu o crestere de peste 10% in ultima saptamana. Disiparea efectelor stirilor negative din China a respins in sus pretul Bitcoinul din suportul de la 41.000 USD, iar declaratiile de sustinere venite din partea autoritatilor de reglementare din SUA a dus BTC-ul catre nivelul de 48.000 USD.
Aici pretul pare a se lovi de o rezistenta din trecut, care, odata sparta in sus, poate duce Bitcoinul catre zona de 53.000 USD.
Din punct de vedere al analizei tehnice, pare a fi un set-up bun pentru crestere, cu pretul BTC revenind peste cele doua medii mobile importante (de 50 si 200 zile), iar indicatorul RSI (din partea de jos a graficului) este in zona neutra, bine pozitionat pentru upside.
Daca nu vom avea parte de stiri negative neprevazute, putem asista la continuarea trendului crescator reluat in ultimele zile.
ETH-ul a avut, de asemenea, o saptamana foarte buna cu o crestere de peste 15% care a dus tokenul retelei Ethereum peste nivelul de 3.400 USD.
Pretul a strapuns in sus un triunghi descendent inceput in luna Septembrie, iar revenirea peste media mobila de 50 zile (culoarea portocalie) cofirma momentumul pozitiv, care, fara o interferenta negativa din partea stirilor/evenimentelor exterioare, poate duce ETH-ul catre maximul recent de 4.000 USD.
Elrond (EGLD) a confirmat, din punct de vedere al evolutiei grafice, faptul ca nivelul de 200 USD pare a fi minimul din care pretul sa isi ia avanat catre o noua runda sustinuta de crestere. Observam pe grafic faptul ca pattern-ul unui triunghi ascendent pare a fi format, iar o strapungere in sus a acestuia poate duce din nou EGLD catre maximul istoric de 300 USD.
Saptamana trecuta, co-fondatorul Elrond, Beniamin Mincu a sustinut un interviu on-line pe canalul de Youtube al lui Scott Melker, un cunoscut si reputat analist al domeniului crypto. Aici, Mincu a dat detalii despre proiectele in lucru ale echipei din Sibiu, care, pe masura ce vor fi implementate, pot crea din Elrond un proiect fanion (chiar de top 10) in piata crypto.
We Will See Several Trillion Dollar Networks Beyond Bitcoin & Ethereum | Beniamin Mincu, Elrond
Stiri criptomonede
- Poate cea mai importanta stire de saptamana trecuta a venit din SUA, unde presedintele Comisiei de Supraveghere Financiara si-a aratat sustinerea fata de un produs ETF (Exchange Traded Fund) pe Bitcoin, fapt care poate fi un moment pozitiv extrem de important in evolutia viitoare a crypto-activelor, un astfel de produs permitand fondurilor de investitii clasice sa ia expunere fara bariere legislative pe piata crypto.
SEC Chairman Gary Gensler renewed support for a bitcoin futures ETF - Autoritatea de Reglementare Financiara din Elvetia a aprobat primul fond de investitii exclusiv in cryptomonede. Este inca un pas al unei institutii de supraveghere din Europa care da aviz favorabil unui produs destinat investitorilor institutionali, dupa ce omologii lor din Germania au permis unei categorii de fonduri sa investeasca un anumit procent din active in cryptomonede.
Swiss markets watchdog approves first crypto assets fund - Cunoscuta compania de fintech, Revolut, care ofera deja servicii de tranzactionare cryptomonede, are in plan sa intre in domeniul crypto-activelor prin lansarea propriului token, conform unor surse apropiate start-up-ului britanic.
Revolut to Launch Crypto Token
Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile
Cresteri | |
---|---|
OMG | +90% |
AXS | +72% |
SOL | +30% |
XTZ | +25% |
Scaderi | |
---|---|
COMP | -6% |
IOST | -4% |
- | - |
- | - |
Limitarea raspunderii
Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii, isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.
Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.
Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.
Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.