Aplicatii Blockchain in identitate

Aplicatii Blockchain in identitate

Tehnologiile blockchain fac urmarirea si administrarea identitatilor digitale atat sigure, cat si eficiente, rezultand in inregistrare fara complicatii si reducere a fraudei. Alaturi de biometrie, tehnologia blockchain ofera o solutie multor probleme ale identitatii digitale, unde identitatea poate fi autentificata intr-un mod irefutabil, imuabil si sigur. Metodele folosite in prezent folosesc sisteme problematice bazate pe parole, de distribuire a datelor secrete care sunt tranzactionate si stocate in sisteme nesigure.

Sistemele de autentificare pe baza de blockchain sunt fondate pe verificare irefutabila a identitatii, folosind semnaturi digitale bazate pe criptografie de tip “public key”. Aceasta criptografie ne permite sa deducem ca oricine are acces la cheia privata este proprietarul acesteia, si ca identitatea exacta a proprietarului este irelevanta in parametrii acestui protocol de autentificare.

·         Perechea de chei privata/publica

Aceasta este fundatia pe baza careia functioneaza criptografia blockchain. Perechile de chei private/publice sunt cunoscute si sub denumirea de „criptografie asimetrica”. Sistemul foloseste perechi de chei pentru a elimina nevoia de verificare de catre parti terte. Cheile private sunt cunoscute doar de catre proprietari, in timp ce cheile publice pot fi distribuite oricui. Cheia publica este folosita pentru a verifica faptul ca un detinator al unei chei private specifice este cel care transmite mesajul. Cheia privata poate decripta mesajul care a fost criptat initial de catre cheia publica. Aceasta metoda elimina nevoia ca datele personale sa fie folosite ca o metoda de a oferi acces verificat si autentificat.

·         Identitatea Blockchain

O identitate blockchain universala care ar putea fi acceptata la toate locatiile unde sunt necesare informatii personale. Un concept de identitate blockchain folosita pe scara larga nu a fost inca adoptat, dar are un potential viabil. A avea o singura identitate blockchain ar putea sa reduca nevoia de a impartasi orice informatii personale. Identitatea ar putea fi autentificata odata ce ajunge pe blockchain, si s-ar putea folosi un simbol al acestei autentificari pentru a avea acces la alte portale si platforme online. Asta ar putea insemna sfarsitul furtului de identitate, simplificand in acelasi timp procesele de inregistrare obositoare curente, in care ne oferim toate informatiile private oricui. Blockchain ofera tehnologii pentru a face posibile identitatile auto-suverane si a imputernici indivizii sa isi detina din plin propriile informatii.

·         Imuabilitate

Registrul blockchain este imuabil prin natura. El creeaza un dosar inalterabil care poate fixa variabile care autentifica identitatea, facand-o precisa in mod consistent chiar si cu trecerea timpului. Imuabilitatea reduce nevoia de repetitie si verificare constanta de-a lungul mai multor platforme. Informatiile inalterabile de pe blockchain fac conceptul unei identitati blockchain universale incredibil de atractiv. Nu este nevoie sa introducem in mod repetat informatii personale cand putem sa autentificam identitatea in mod sigur o singura data.

Domenii diferite care ar beneficia in urma aplicatiilor blockchain in identitate

·         Agentii Guvernamentale

·         Asigurari

·         Imobiliare

·         Servicii Financiare

·         Sanatate

Orice industrie sau instanta (centralizata sau decentralizata) care impune verificarea identitatii ar putea sa beneficieze in urma autentificarii pe baza de blockchain pentru a o absolvi de nevoia de a stoca datele personale in siguranta pentru utilizatori si de a proteja intimitatea acestora. De asemenea, va incuraja mai multi utilizatori sa inregistreze si sa foloseasca serviciile, si ar putea functiona pentru a reduce costurile legale si alte cheltuieli suportate din cauza furtului de identitate si fraudei.

Echipa Tradesilvania!
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S