Aplicații Blockchain pentru monitorizarea Pandemiei de Covid-19

Coronavirusul COVID-19 a afectat țările, comunitățile și indivizii în nenumărate moduri. Pe măsură ce guvernele se preiau pentru a rezolva aceste probleme, diferite soluții bazate pe tehnologii blockchain au apărut pentru a ajuta la rezolvarea crizei mondiale de sănătate.

Aplicații Blockchain pentru monitorizarea Pandemiei de Covid-19

Coronavirusul COVID-19 a afectat țările, comunitățile și indivizii în nenumărate moduri. Pe măsură ce guvernele se preiau pentru a rezolva aceste probleme, diferite soluții bazate pe tehnologii blockchain au apărut pentru a ajuta la rezolvarea crizei mondiale de sănătate.

Tehnologia Blockchain și-a depășit utilizarea prinipală în sectorul cripto-monedelor și devine deja eficientă pentru managementul logisticii. Prevenirea și combaterea bolilor care au potențial epidemic reprezintă o activitate majoră de sănătate publică. Multe sisteme de supraveghere sunt utilizate pentru a urmări noile boli potențiale și pentru a controla bolile existente. Din păcate, multe dintre aceste sisteme sunt depășite, greu de accesat sau inexacte.

Sistemul actual de supraveghere a bolilor din China, de exemplu, este o versiune actualizată a unui sistem care are cinci decenii.

Este deosebit de util în urmărirea originii și verificarea calității livrării de bunuri medicale. Blockchain asigură furnizarea de produse de urgență și ajută lucrătorii medicali de prim rang să controleze pandemia coronavirusului.

În timpul crizei de sănătate continuă, mai multe guverne au apelat la soluții blockchain pentru a-și gestiona registrele medicale, a monitoriza distribuția materialelor de prevenire a virusului și a consulta cu publicul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ales să partenereze cu companiile de tehnologie și blockchain lider IBM, Oracle, Microsoft și platforma descentralizată Hacerato pentru a construi o platformă distribuită bazată pe tehnologie pentru a partaja datele. Platforma pe care o va folosi MiPasa este Fabricul Hyperledger Fabric de tip IBM blockchain de înaltă calitate. Rețeaua blockchain va ajuta la schimbul de date relevante pentru pandemie. Prin instrumentele sale analitice și sursele de date, proiectul își propune să ajute cetățenii și oficialii de sănătate publică să urmărească hotspoturile de infecție cu coronavirus.

În primele două săptămâni ale lunii februarie, China a introdus 20 de aplicații bazate pe blockchain, concepute pentru a ajuta la combaterea focarului de pandemie. Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din China, SF Express, utilizează tehnologia blockchain pentru a distribui livrări vitale în timpul pandemiei în curs. Compania a spus că explorează aplicarea tehnologiei blockchain la transportul materialelor cheie legate de COVID-19. Sistemul va putea urmări, verifica și înregistra fiecare tranzacție în procesul logistic și va identifica nivelul prioritar al fiecărei comenzi.

Sistemul blockchain al companiei ar fi capabil să clasifice nivelurile prioritare ale ofertei, precum și să minimizeze riscurile ca mărfurile contrafăcute sau fără licență să fie expediate în regiuni desemnate.

O companie Algorand Foundation, cu sediul în Singapore, a lansat o aplicație numită IReport-Covid pentru a ajuta la lupta împotriva pandemiei. Acesta permite utilizatorilor simptomatici și non-simptomatici să raporteze direct orice informație pe care o doresc despre virus în mod anonim, completând un sondaj pentru a afla despre modul în care COVID-19 afectează oamenii în timp real.

În Olanda, firma de tehnologie ledger distribuită, Tymlez, și-a oferit platforma blockchain ca tehnologie de bază pentru „modelarea ecosistemului de bunuri medicale printr-o platformă care să corespundă ofertei și cererii”. Compania face parte dintr-un consorțiu de companii olandeze care a lansat inițiativa „Tech contra Corona”. Firmele participante vor oferi guvernului olandez acces gratuit la tehnologii inovatoare care pot fi utilizate în lupta împotriva COVID-19, potrivit cointelegraph.com.

Cea mai mare oportunitate pentru blockchain în industria medicală este ca o singură sursă de adevăr pentru proveniența datelor, deoarece întreaga lume luptă împotriva acestui focar. Blockchain ar putea fi utilizat pentru a îmbunătăți gestionarea înregistrărilor, supravegherea asistenței medicale, urmărirea focarelor de boli, gestionarea situațiilor de criză și multe altele.

Aceste așteptări se bazează pe aspectele cheie ale tehnologiei blockchain, cum ar fi gestionarea descentralizată, traseele de audit imuabile, proveniența datelor și robustetea. În plus, mai multe noduri dintr-un blockchain permis au capacitatea de a partaja și de a raporta date vitale instantaneu, respectând în același timp reglementările privind confidențialitatea și securitatea datelor.

Tehnologia poate fi folosită și în scopuri de supraveghere, urmărirea supravegherii datelor de sănătate publică, în special pentru focare de boli infecțioase. Blockchain nu va preveni apariția de noi virusuri. Dar ceea ce poate face blockchain este să creăm prima linie de apărare rapidă printr-o rețea de dispozitive conectate al căror singur scop este să rămână în alertă cu privire la focarele bolii.

Utilizarea blockchain-ului poate ajuta la prevenirea pandemiilor, permițând detectarea precoce a epidemiilor, studiile medicamentelor cu urmărire rapidă și gestionarea impactului focarelor și tratamentului. Odată cu accesul facil la astfel de date, reținerea unui focar devine ușor de gestionat și este de mare ajutor și pentru autoritățile medicale.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.