Avantaje Bitcoin în criza financiară din 2020

Avantaje Bitcoin în criza financiară din 2020

Există mai mulți experți care cred că următoarea criză economică din lume se va întâmpla în următorii ani (2019-2021). Dar care va fi rolul pe care îl vor juca criptomonedele și Bitcoin în sine în asemenea perioade?

În viitorul apropiat, lumea se poate confrunta cu o nouă criză, similară cu cea trăită în 2008/9. Economiști precum Nouriel Roubini consideră că până în 2020, criza financiară ar crea în cele din urmă recesiunea în toată lumea.

Unele dintre problemele pe care specialiștii le iau în calcul sunt legate de politici nesustenabile, inflație, războaie comerciale și creștere mai lentă.

În plus, Gordon Brown, fostul premier al Marii Britanii a declarat că trecem într-o viitoare criză. Potrivit lui, lumea ar fi implicată într-un „exercițiu de împărtășire a vinelor, în loc să rezolve problema”.

JP Morgan Chase și-a dat opinia și despre viitoarea criză. Ei au spus că stocul american va scădea cu peste 20% și că monedele emergente vor scădea și peste 15%.

Despre aceasta, JP Morgan a menționat: „Durata recesiunii este o influență puternică asupra rentabilităților, ceea ce ar trebui să vină cu preocupările unora dintre cititori că factorii politici au lipsa spațiului monetar și fiscal necesar pentru a extrage economiile din recesiunea următoare.”

Bitcoin a apărut pe piață chiar după criza care a lovit lumea în 2008. Într-adevăr, a fost menționat pentru prima dată la două luni după căderea băncii de investiții Lehman Brothers.

Din acel moment, Bitcoin s-a extins în toată lumea și a ajuns la noi comunități. Acesta a crescut ca un atu pentru a proteja împotriva unei posibile crize, chiar și atunci când nu există o corelație negativă între prăbușirile de pe piață și prețul Bitcoin.

În general, în timpul prăbușirilor, argintul și aurul funcționează drept refugiul preferat împotriva crizei. Cu toate acestea, oamenii au opțiuni noi de data aceasta, Bitcoin și alte criptomonede. Această faimoasă monedă virtuală a fost îmbrățișată în mare parte de milennials și de generațiile tinere. Generațiile mai vechi pot fi încă lipite de aurul fizic și alte bunuri.

În ultimele luni, mai multe companii financiare tradiționale au anunțat noi investiții în criptocurrency. Unele dintre firme sunt Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs sau JP Morgan. Acest lucru arată că există un interes clar al investitorilor instituționali și bogați pentru Bitcoin și alte criptomonede.

În același timp, Kim Dotcom a decis să-și împărtășească opinia în această privință. El a spus că economia americană și dolarul american se vor prăbuși din cauza sarcinii datoriei americane. El a spus apoi că criza se poate întâmpla în următorii doi ani.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.