Avantajele cripto-monedelor față de bănci

Avantajele cripto-monedelor față de bănci

Avantajele utilizării cripto-monedei reprezintă posibilitatea de a cumpăra o fracție de monedă. Într-o bancă, ești condiționat să cumperi sau să vinzi o anumită sumă într-o valută, la un curs de schimb reglementat a priori. Din contră, cripto-moneda nu are o valoare reală, aceasta depinzând de prezența și popularitatea sa pe rețelele informatice. Atunci când te decizi să te angajezi într-o investiție sau în orice tip de activitate economică, te gândești, în primul rând, la avantaje. Cripto-monedele au, în mod indiscutabil numeroase avantaje.

Avantajele cripto-monedelor față de bănci și banii reali  constau în faptul că pot deveni o alternativă de succes la clasicele bănci. Adepții băncilor susțin că tranzacțiile se fac garantat și riscurile sunt mai mici. Totuși, contul bancar implică existența unui terț în relația bancă-client. În plus, la bancă ești nevoit să accepți comisioane de cont, unele ascunse, ceea ce nu se întîmplă atunci când utilizezi cripto-monede. În plus, securitatea operațiunilor tale este dată de cheia pe care o ai atribuită Digital Wallet-ului cu ajutorul căruia tranzacționezi.

De asemenea, importante  avantaje al cripto-monedelor față de bănci, în raport cu operațiunile bancare, este acela că atunci când lucrezi cu cripto-monede, poți utiliza platoforme, poți intra în contact direct cu alți utilizatori sau poți tranzacționa printr-un broker.

Marele avantaj al cripto-monedei este acela că aceasta nu depinde de o autoritate centrală. Dacă ai o companie sau ești un trader, vei putea să eviți creditul bancar pentru dezvoltare, credit care te obligă la garanții, ipoteci, dobânzi, comisioane ascunse, care pot ajunge până la 3 % din valoarea tranzacționată, alegând să investești în cripto-monede.

Dacă ești un vânzător și utilizezi cripto-moneda, nu mai ești în pericol ca banii pe care îi aștepți ca plată a serviciilor oferite să fie blocați din cauza unor probleme pe care le are cel care a cumpărat de la tine și nu îți poate trimite banii pe care îi aștepți și fără de care nu poți plăti, să zicem, salariile angajaților.

În lumea financiară, utilizarea cripto-monedei poate genea o mișcare de magnitudine importantă așa cum, să spunem, motorul cu aburi a revoluționat navigația pe mări și oceane, în raport cu clasicele veliere. Se estimează că mai bine de 2 miliarde de locuitori ai Terrei nu pot să aibă propriul lor cont bancar, de aceea, aceștia sunt o piață emergentă pentru o cripto-monedă și astfel, devin o pierdere pentru sistemul bancar, incapabil să îi absoarbă. Ori, se știe, o bancă dispare dacă își ține banii în safe-house și nu îi investește pentru ca banii ei să genereze valoare adăugată.

În plus, familiile cu venituri mici care își constituie depozite bancare au probleme cu numeroasele comisioane, riscând ca înainte de scadență să primească mai puțini bani decât au depus la bancă, din cauza rigidității contractului.

Chiar și statele lumii al căror sistem bancar a ajuns în pragul prăbușirii au ales să investească în criptomonede. În plus, cripto-moneda, prin faptul că este monedă digitală, impulsionează dezvoltarea fără precedent a comerțului electronic.

Să nu uităm că băncile se supun legislațiilor locale, regionale, naționale, continentale sau mondiale. De multe ori, acolo unde există probleme, conflicte politice sau militare tranzacțiile clasice sunt puse sub semnul întrebării. Ori, alegând operațiunile cu cripto-monedă, diferențele locale sau continentale sunt eliminate, deoarece condiția sine qua non a utilizării cripto-monedei este ca utilizatorii implicați în operațiune trebuie să fie conectați la internet.

Un alt mare avantaj îl reprezintă faptul că ascensiunea pieței cripto-monedelor determină o eficiență la o scară mult mai largă a transferurilor internaționale. Avantajul tehnologiei Blockchain face ca din ce în ce mai multe companii, de la cele locale, la cele multinaționale să își îndrepte atenția spre cripto-monede, în defavoarea sistemului bancar clasic.

Echipa Tradesilvania