Bancile utilizeaza Bitcoin si criptomonede pentru rezerve legale

Bancile utilizeaza Bitcoin si criptomonede pentru rezerve legale

Bank of International Settlements, o institutie financiara globala detinuta de bancile centrale, a prezentat o propunere pentru a permite bancilor sa detina rezerve de 1% in Bitcoin (BTC) sau alte criptomonede importante.

In trecut, Bank of International Settlements s-a pozitionat foarte prudent fata de piata crypto, datorita volatilitatii ridicate a valorii activelor digitale. Totusi, institutia financiara a decis sa incurajeze cooperarea monetara si financiara intre sistemul financiar traditional si piata crypto.

Bank of International Settlements a publicat un raport in care imparte activele digitale in doua categorii:

Grupul 1 - criptomonede care prezinta caracteristicile de Stablecoin (criptomoneda stabila)

Grupul 2 - bunuri digitale si criptomonede care nu sunt definite exact intr-o anumita clasa de active

Raportul dezvoltat de Bank of International Settlements a vorbit despre nevoia de informare corecta si analiza in spatiul crypto, in special in urma corectiilor din ultima perioada care au afectat pretul criptomonedelor. De asemenea, institutia globala a mentionat ca analizeaza in detaliu spatiul DeFi (finante descentralizate), care reprezinta o componenta esentiala din cadrul ecosistemuui crypto.

Intre 2021 si prezent, majoritatea bancilor importante au fost implicate, direct sau indirect, in piata crypto. Acest lucru, dar si cresterea in popularitate a criptomonedelor si activelor digitale, au determinat alegerea institutiei Bank of International Settlements sa permita bancilor sa foloseasca Bitcoin si alte criptomonede importante drept rezerve legale. Faptul ca multe banci importante se implica in ecosistemul crypto, iar institutiile centrale permit utilizarea activelor precum Bitcoin drept rezerve legale, denota maturizarea pietei criptomonedelor si un pas esential in adoptarea globala a bunurilor digitale.

Platforma Premium de Investitii Digitale Tradesilvania ofera acces la 56 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite utilizatorilor sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!