Știri Blockchain și Crypto – Bitcoin avantajat de criptomonedele băncilor centrale - 40 de bănci germane vor să acceptul pentru custodia criptomonedelor - Italia închide 8 platforme crypto
Bitcoin avantajat de critpomonedele băncilor centrale
Bitcoin (BTC) ar putea beneficia de faptul că băncile centrale globale emit propriile criptomonede, consideră fondatorul și CEO-ul celui mai mare manager de active digitale din lume Grayscale Investments și al companiei de capital de risc blockchain Digital Currency Group (DCG), Barry Silbert.
În cadrul apelului intitulat „Statul monedelor digitale”, Barry Silbert a vorbit despre o serie de probleme importante legate de activele digitale, inclusiv rolul Bitcoin în schimbarea de generație în bogăție, stablecoin, finanțe descentralizate și monede digitale ale unei bănci centrale (CBDC): ” Deci, în viitor, am putea avea 80 de CBDC diferite. Și dacă se va întâmpla acest lucru, aceasta ar declanșa o investiție imensă în operatori de sisteme financiare, în care, în esență, fiecare instituție financiară ar trebui să fie în măsură să stocheze și să tranzacționeze în condiții de siguranță CBDC și, ghicim ce, dacă construiesc de fapt acea infrastructură, aceeași infrastructură. ar putea fi folosită pentru monede digitale nebancare, cum ar fi Bitcoin”.
Fondată în 2013, Grayscale Investments este recunoscută drept cel mai mare administrator de active în monedă digitală din lume de către serviciul de monedă criptă și portofel Coinbase. În ianuarie 2020, Grayscale a raportat că 2019 a devenit un an record pentru companie în ceea ce privește investițiile acumulate. Investiția totală a firmei a depășit pragul de 1 miliard de dolari în 2019, în timp ce activele aflate în administrare (AUM) au depășit 2 miliarde de dolari.
Grayscale are 3,1 miliarde USD AUM până în prezent. Știrea vine pe fondul faptului că Bitcoin a depășit pragul de 10.000 USD pentru a doua oară în 2020, fiind tranzacționat cu 10.200 dolari. (Sursa EN)
40 de bănci germane vor să ia acceptul pentru custodia criptomonedelor
Pe baza noilor legi privind combaterea spălării banilor, se raportează că mai multe bănci germane solicită autorizațiile de reglementare pentru un serviciu digital activ.
Ziarul local Handelsblatt a anunțat la 7 februarie că Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin) că s-au formulat 40 de cereri ale băncilor care vor să devină custozi de criptomonede.
În ianuarie 2020, a început autorizarea băncilor pentru ca acestea să-și extindă ofertele adică alături de titluri tradiționale, precum și acțiuni și obligații, să poată include criptomonede, precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și XRP.
Volumul cererilor a depășit așteptările Ministerului Finanțelor. Frank Schäffler, membru al Bundestagului, pe listele Partidului Liberal Democrat, a declarat: "Piața crește mai repede decât a estimat Ministerul Federal al Finanțelor. Aceasta este o binecuvântare și un blestem. Cererea ridicată [...] arată că tot mai multe firme acceptă tehnologia blockchain, dar poate fi, de asemenea, văzută ca fiind un rezultat al legislației noi. "
Noua legislație acoperă gama de active criptografice - de la criptomonede la jetoane - clasificându-le drept reprezentări digitale ale unei valori care nu au statutul de ofertă legală. (Sursa EN)
Italia închide 8 platforme de tranzacționare și schimb de criptomonede
Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Italia a închis șase platforme de schimb valutar și două platforme de cripto-investiții și tranzacționare a instrumentelor derivate.
Comisia Națională pentru Societatea și Burse (CONSOB) a acuzat aceste 8 site-uri că au încălcat Legea consolidată a finanțelor (TUF) prin furnizarea de produse și servicii de comercializare ilegală.
În scopul protejării investitorilor, autoritățile italiene și-au propus să instituie reglementarea criptomonedelor pe plan intern. O rezoluție ministerială din 2016 a implementat o decizie a Curții Europene de Justiție. Astfel, orice tranzacție care implică schimbul de cripto-active împotriva fiat nu ar fi impozabilă, însă profitul și pierderile aferente acestor tranzacții ar trebui impozitate.
De asemenea, Comitetul pentru Afaceri Corporative din Senatul Republicii Italiene și-a asumat această prevedere legislativă. Autorităţile italiene îşi propun să creeze un ghid pentru reglementarea tuturor firmelor financiare și IT care să reglementeze tranzacțiile financiare prin mijloace electronice: „Decretul legislativ nr. 90 din 2017 a supus furnizorii de monedă virtuală reglementărilor stabilite pentru operatorii de schimb valutar tradiționali. În acest sens, Decretul legislativ nr. 90 a impus Ministerului Economiei și Finanțelor să emită un decret ministerial care să stabilească modalitățile și calendarul pentru desfășurarea legală a acestor activități în toată țara. "(Sursa En)
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.