Bitcoin (BTC) - Coin of the Week

Bitcoin (BTC) - Coin of the Week

Bitcoin este o moneda digitala descentralizata, care a fost creata in 2009 si a avut un impact major asupra lumii financiare si a tehnologiei. Functioneaza independent de banci sau guverne si este considerata de multi o viitoare alternativa la monedele traditionale.

Cum a aparut criptomoneda Bitcoin (BTC)?

Bitcoin a fost creat in 2009 de catre o persoana sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Initial, Bitcoin a fost folosit doar de catre un numar restrans de entuziasti ai tehnologiei, urmand ca ulterior popularitatea acestei criptomonede sa creasca. In 2010, primul pret al BTC a fost stabilit si s-a realizat prima tranzactie cunoscuta cu Bitcoin,  pentru o pizza. In prezent, Bitcoin este cea mai valoroasa criptomoneda, cu o valoare de piata de 539 miliarde USD.

Cum functioneaza criptomoneda Bitcoin?

Spre deosebire de retelele financiare clasice, Bitcoin nu este detinut de o persoana sau o companie. Este considerata prima retea de plata complet deschisa, fiind accesibila oricarui utilizator de pe internet.

Listam aici cateva detalii despre cum se genereaza criptomoneda si cum se verifica tranzactiile:

  • Calculatoare specializate, cunoscute sub denumirea de “statii de minare”, care efectueaza ecuatiile necesare pentru a genera criptomonede noi. Acest proces se numeste minare crypto. In timp, sectorul s-a dezvoltat considerabil, iar majoritatea calculatoarelor masive, responsabile pentru verificarea tranzactiilor sunt astazi detinute de companii sau de un numar redus de persoane.
  • Puterea de calcul generata de mineri este folosita pentru a asigura integritatea registrului, fapt necesar pentru ca Bitcoin-ul este un activ digital strans legat de Blockchain; fiecare unitate noua si fiecare tranzactie este inregistrata pe Blockchain.
  • Reteaua Bitcoin include un sistem prin care isi mentine integritatea si securitatea. Acest proces presupune ca la un interval de timp, un miner sa rezolve o serie de algoritmi, pentru a genera Bitcoin si pentru a actualiza registrul cu tranzactii valide.
  • Pe masura ce valoarea Bitcoin a crescut, divizibilitatea sa (abilitatea de a cumpara o fractie de unitate) a devenit un atribut cheie. Acest aspect asigura accesul tuturor utilizatorilor, indiferent de pretul criptomonedei.

Aplicatii ale monedei Bitcoin

  • Moneda nationala in El Salvador
  • Achizitie de bunuri si servicii in tot mai multe magazine care accepta aceasta modalitate de plata (Microsoft, Starbucks, Etsy, Home Depot, AT&T, Tesla si KFC pentru o perioada de timp in trecut, etc)
  • Este utilizat in procesul de donatie pentru asociatii si fundatii, inclusiv in Romania, de exemplu SOS Satele Copiilor sau Narada, ambele prin implementarea solutiei Tradesilvania, (https://tradesilvania.com/blog/donatii-criptomonede-sos-satele-copiilor-fara-comisioane-tradesilvania/)
  • Poate fi utilizat ca metoda de alimentare a altor portofele si aplicatii financiare (Paypal de exemplu), sau platforme online, inclusiv de gaming.
  • Plati internationale rapide si comisioane mici, inspiratie pentru sisteme tehnice electorale (similare cu tehnologia Bitcoin)

Alte posibile viitoare aplicatii ale BTC ar fi:

  • Verificarea identitatii
  • Procesul electoral
  • Siguranta alimentara

Pentru mai multe informatii cu privire la BTC poti accesa pagina Pret Bitcoin (BTC).

Avantajele criptomonedei Bitcoin

  • Accesibilitatea Bitcoin
  • Anonimitatea utilizatorului si transparenta retelei Bitcoin
  • Independenta retelei Bitcoin

Pentru mai multe informatii cu privire la BTC mergi pe pagina Pret Bitcoin (BTC).

Indicatori Bitcoin

Market Cap: 495 miliarde EURO

Pret BTC azi: 25.600 EURO

Volum de tranzactionare BTC (24 ore): 11 miliarde EURO

Cele mai noi stiri despre Bitcoin

  • Yuga Labs, compania de 4 miliarde de dolari din spatele colectiei NFT Bored Ape Yacht Club, va debuta primul sau proiect NFT bazat pe Bitcoin. Colectia, numita TwelveFold, va cuprinde 300 de piese de arta digitala in editie limitata. Este una dintre cele mai cunoscute lansari de pana acum prin Ordinals, o modalitate recent lansata de a trimite opere de arta cu ajutorul Bitcoin.
  • Ark Investment Management a publicat un raport care evidentiaza cele mai importante tehnologii in 2023. In raport, Ark a propus un scenariu bullish pentru Bitcoin, in care criptomoneda ajunge la o capitalizare de piata de mai multe trilioane de dolari. Firma de investitii se asteapta ca BTC sa joace un rol important in dezvoltarea inteligentei artificiale si portofelelor digitale, in 2023.

Cum cumpar Bitcoin

Poti cumpara Bitcoin (BTC) prin multiple tipuri de ordine Tradesilvania utilizand Lei, Euro sau USDT.

  1. Creeaza cont pe platforma Tradesilvania simplu in cateva minute

Primul pas pentru a folosi platforma este sa iti creezi cont. Dupa ce confirmi contul, trebuie sa treci printr-un proces de activare.

  1. Depunere RON sau EURO

Poti depune RON sau EURO in portofelul tau digital prin Plata cu Cardul Visa/Mastercard, Transfer Bancar sau cu cash la punctele SelfPay, Un-doi Centru de Plati si StartPay.

  1. Cumpara Bitcoin (BTC)

Pentru a cumpara Bitcoin trebuie sa accesezi sectiunea Trading. Dupa ce plasezi un ordin, in cele mai multe cazuri acesta este finalizat instant.

Nota: Pretul Bitcoin variaza in timp.

Esti pregatit sa cumperi Bitcoin - BTC pentru a-ti construi un portofoliu crypto in platforma Tradesilvania ?