Ce este Ethereum Smart Contract ?

În general,un contract reprezintă o convenție scrisă între două entități, cu drepturi și obligații reciproce, a cărui garanție este dată de forța legii, ca normă juridică. Smart Contract, ”Contractul Inteligent”, spre deosebire de

Ce este Ethereum Smart Contract ?

În general,un contract reprezintă o convenție scrisă între două entități, cu drepturi și obligații reciproce, a cărui garanție este dată de forța legii, ca normă juridică. Smart Contract, ”Contractul Inteligent”, spre deosebire de un contract standard, garantează relația,colaborarea, cu ajutorul unui cod criptografic. Prima dată, un Smart Contract a apărut în 1993, Nick Szabo, un renumit programator și criptograf, numindu-l  un automat de vânzare digital. Ethereum a fost construit ca o platformă capabilă să creeze Smart Contracts, în anul 2013, creatorul acestei platform fiind Vitalik Buterin. Acesta a sugerat initial că Bitcoin avea nevoie de un limbaj de script pentru dezvoltarea aplicațiilor, dar oferta sa a fost refuzată. Practic,  Ethereum este superior Bircoin, fiindcă Bitcoin este condiționat de folosirea unei valute anume. Bitcoin utilizează un limbaj-script, cu peste 100 de scripturi, în timp ce Ethereum utilizează un limbaj care permite dezvoltatorului să își scrie un program propriu. Astfel, dezvoltatorii de aplicații pot să își creeze propriile Smart Contracts. Dacă Bitcoin este un Blockchain și o rețea de plată, Ethereum este o rețea de distribuție computațională cu Blockchain care poate fi utilizată pentru multe alte lucruri.

Un Smart contract reprezintă o aplicație care este rulată de către EthereumVirtual Machine. Aceasta reprezintă o ”Lume a Computerelor” bazată pe descentralizare, a cărei forță o reprezintă totalitatea nodurilor Ethereum. Fiecare nod care furnizează energie rețelei primește ca plată pentru energia livrată, token-uri Ether. ”Smart” se traduce și prin faptul că un utilizator care scrie un ”contract”, se poate bucura de beneficiile acestuia atunci când toate condițiile sunt îndeplinite. Pentru a executa un astfel de ”Smart Contract”, un utilizator trebuie să trimită suficient Ether token drept contravaloare a tranzacției, cantitatea fiind dependentă de necesitatea resurselor solicitate de către computer în timpul operațiunii. Plata reprezintă onorarea obligației față de nodurile Ethereum care asigură forța necesară funcționării tranzacție inițiate de către utilizator. Ethereum oferă posibilitatea de utilizare a contractelor inteligente (Smart-Contracts) prin introducerea termenilor contractului într-o serie de termeni de cod. O dată înregistrat în Blockchain, contractul este autorizat de Ethereum și intră în execuție, fără a putea fi modificat ulterior, ceea ce, din nou, împiedică hacking-ul.

Site-ul Tradesilvania, utilizează Ethereum, ceea ce oferă șansa unor Smart-Contracte care să permit conturile ”cu semnături multiple”, care să permit cheltuirea fondurilor când se adună un număr suficient de ”semnături”, ceea ce permite evitarea hacking-ului. Totodată, pot fi gestionate mai ușor înțelegerile dintre utilizatori, fiind ușor de afalt în rețea, dacă un utilizator a cedat asigurarea unui alt utilizator, prin cumpărare. De asemenea, un Smart-Contract oferă utilitatea unor alte contracte, funcționând asemeni unei librării software. Un Smart-Contract oferă informații esențiale despre istoricul calității de membru, domeniul de înregistrare. Avantajul principal este că  Ethereum folosește un cod de Smart Contract atunci când un utilizator trimite un mesaj în care apar mai multe operații, tranzacții etc.

Ethereum creează o rețea de noduri, fiecare din ele rulând softuri compatibile ale clienților.

În viziunea site-ului Tradesilvania, un contract inteligent (smart contract) al ethereum-ului, reprezintă un cod de calculator care rulează folosind tehnologia Blockchain și permite schimbul de bani, conținut, proprietate, acțiuni, precum și alte bunuri de valoare. Contractul se execută automat, în momentul în care  sunt îndeplinite condițiile inițiale fără  intermediari.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.