Ce este Litecoin?

Ce este Litecoin?

Ca si Bitcoin si Ethereum, Litecoin (LTC) este un tip de moneda decentralizata valabila pe piata cripto, necenzurata si valabila in mainile oricui. Moneda Litecoin poate fi folosita pentru a cumpara servicii, precum dezvoltarea website-urilor, sau pentru a achizitiona bunuri precum mobila sau ceai. Folosind Litecoin, comerciantilor le este foarte usor sa primeasca plati, deoarece nu exista taxe de incasari. Tranzactiile cu Litecoin sunt private si sigure, nelimitate si au un cost scazut. De asemenea, se pot realiza de oriunde, catre oricine si in orice moment, fiind ulterior verificate pe reteaua blockchain. La ambele capete ale tranzactiei, are loc notificarea faptului ca plata a fost incasata.

Litecoin a fost introdus pe piata in 2011 de catre Charlie Lee, un fost angajat la Google. El a transformat blockchain-ul Litecoin in cea mai mare retea globala pe baza de scrypt (memory intensive algorythm), care este operationala cu 100% timp de functionare din ziua in care a intrat in functiune, iar astazi reteaua cripteaza si schimba Litecoin in valori de miliarde de dolari.

Litecoin poate fi stocat in portofelul digital, pe dispozitivul specializat hardware sau in exchange-uri crypto online. Datorita faptului ca Litecoin se concentreaza pe tranzactii mai marunte decat titaniul Bitcoin, comisioanele tranzactiilor sunt scazute. Cu toate acestea, se observa si faptul ca tranzactiile cu Litecoin se proceseaza in 2,5 minute, un termen foarte scurt, mai ales in comparatie cu cele 10 minute necesare pentru tranzactiile cu Bitcoin.

Litecoin se bazeaza pe β€žmemory intensive mining”, un tip de minat in care viteza de procesare este limitata de cat de repede poate memoria sa introduca date in procesor.

Exista 84,000,000 Litecoin pe piata, numar care nu va fi schimbat in viitor, astfel ca riscul ca Litecoin sa fie devalorizata din cauza inflatiei este inexistent. In ceea ce priveste investitiile, Litecoin este potrivit pentru cele de termen lung, avand in momentul scrierii acestui articol o valoare de 118 dolari. Blockchain-ul Litecoin beneficiaza de o comunitate mare de utilizatori si developeri, din care oricine poate sa faca parte daca decide sa investeasca sau sa cumpere Litecoin.

Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S din magazinul online Tradesilvania.