Ce este staking institutional crypto?
Industria crypto creste intr-un ritm rapid, sustinuta de cererea pentru diverse produse si servicii blockchain. Serviciile inovatoare din blockchain, cum ar fi staking-ul de criptomonede oferit pentru institutii si companii, au crescut si ele recent devenind o componenta importanta in domeniul crypto. In acest ghid, vom explica staking-ul, cum functioneaza si ce inseamna staking institutional.
Ce este staking-ul de criptomonede?
Staking-ul este o modalitate alternativa pentru institutii de a obtine expunere la active digitale. Le permite investitorilor sa genereze profit prin achizitionarea si detinerea de criptomonede.
Crypto staking implica blocarea activelor digitale in blockchain si verificarea tranzactiilor. Procesul ofera o modalitate de a valida si de a adauga noi tranzactii in blockchain pentru criptomonede care accepta conceptul de Proof-of-Stake (PoS).
In comparatie cu modelul PoS, modelul Proof-of-Work (PoW) este un mecanism de consens care cere implicare din partea celor care se ocupa cu crypto mining. Acest proces implica verificarea tranzactiilor si asigurarea faptului ca sumele implicate nu sunt cheltuite de doua ori. Bitcoin este o criptomoneda care urmeaza modelul PoW si nu permite procesul de staking retail sau staking instituional.
Modelul PoS (Proof of Stake) este un alt mecanism de consens blockchain care asigura ca toate tranzactiile din blockchain sunt securizate si validate fara un intermediar, cum ar fi un procesator de plati sau o institutie financiara. In acest proces, criptomonedele din staking devin parte a blockchain-ului. Acest model nu necesita rezolvarea de probleme complexe de catre crypto miners, reducand astfel considerabil puterea de procesare necesara. In schimb, tranzactiile pe blockchain sunt validate de entitatile numite validatori, care se ocupa de staking in blockchain. Ca urmare, protocolul PoS proceseaza tranzactiile mai rapid si reduce costurile.
Cum functioneaza staking-ul?
Staking-ul este disponibil doar in cazul anumitor criptomonede care accepta modelul PoS. Staking-ul se poate face individual sau printr-o platforma de tranzactionare crypto ca si Tradesilvania.com
Staking-ul individual necesita multa experienta, deoarece cere configurarea si functionarea unui nod blockchain. Validatorul trebuie, de asemenea, sa mentina un depozit de monede acceptate in retea. Monedele din staking functioneaza ca o garantie a legitimitatii unei noi tranzactii adaugate la blockchain. Pentru fiecare bloc adaugat, validatorii primesc recompense sub forma de taxe sau noi monede.
In cazul in care serviciile de staking sunt disponibile intr-o platforma de tranzactionare, procesul este mul mai simplu. Serviciul integrat de staking Tradesilvania ofera o metoda revolutionara de venit pasiv pentru companii, care ofera avantajul de a avea disponibilitatea bunurilor instant in caz de nevoie. Serviciul nostru de staking include 12 criptomonede unice, inclusiv ETH si ADA.
Staking institutional
De la inceputul anului 2021, investitiile bazate pe protocolul PoS au fost numeroase, crescand treptat in valoare. Afacerile bazate pe staking genereaza venituri lunare de aproximativ 10 miliarde USD, in timp ce costurile lor sunt drastic mai mici decat companiile care se ocupa cu crypto mining.
Industria protocoalelor blockchain PoS a fost evaluata la aproximativ 18 miliarde USD in 2021, potrivit unui studiu. Aceasta crestere a industriei este rezultatul unei cautari institutionale de solutii staking, precum si rezultatul tranzitiei Ethereum catre Ethereum 2.0. Valoarea de piata a primelor 30 de active digitale de tip PoS a atins un record de 594 miliarde USD in septembrie 2021, reprezentand mai mult de jumatate din capitalizarea pietei crypto.
Pandemia COVID-19 a provocat o schimbare semnificativa in modul in care institutiile financiare si companiile percep criptomonedele. Reducerea ratelor dobanzilor de catre bancile centrale pentru a contracara recesiunea economica a determinat institutiile sa caute noi cai de investitii in crypto care ar putea oferi venituri durabile. Acest lucru a dus la popularitatea crescuta a staking-ului crypto.
Stakingul permite detinatorilor de criptomonede eligibile sa genereze active digitale suplimentare. Prin urmare, investitorii institutionali in crypto pot obtine venituri pasive din criptomonedele blocate in staking. In plus, costurile asociate cu generarea activelor prin staking crypto sunt scazute, deoarece nu este necesara conversia in alte criptomonede sau monede FIAT.
Ca raspuns la cerintele institutionale, platformela de tranzactionare crypto Tradesilvania a implementat cerinte stricte AML/KYC, oferind clientilor institutionali siguranta de a investi in criptomonede intr-un mod sigur si predictibil.
Intr-o era a inflatiei ridicate, investitorii institutionali cauta sa obtina profituri reale mai mari din investitiile lor. Prin urmare, staking-ul atrage atentia investitorilor institutionali din cauza naturii sale relativ pasive de a genera randamente mai mari in comparatie cu clasele de active traditionale.
Principalele avantaje ale staking-ului institutional sunt:
- Staking-ul permite investitorilor sa obtina profituri mai mari printr-o metoda simpla
- Staking-ul nu necesita cantitati semnificative de putere de procesare, ceea ce face ca procesul sa fie prietenos cu mediul
- Staking-ul ajuta la imbunatatirea eficientei si securitatii tehnologiei blockchain.
Ce criptomonede sunt disponibile pentru staking institutional ?
Cel mai performant serviciu de savings ( care include si staking crypto) realizat de Tradesilvania include :
Ethereum
MultiversX
Tether
Solana
Tron
Zilliqa
Cardano
USD Coin
Dai
Polygon
NEAR Protocol
ApeCoin
Aave
PancakeSwap
Avalanche
Tezos
Polkadot
Fantom
APY ( anual percentage rate ) pentru fiecare criptomoneda este disponibil in ; https://tradesilvania.com/ro/savings
Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 66 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul investitional si contul de staking oriunde si oricand.