China interzice instituțiilor financiare și de plată sa tranzactioneze criptomonede

China a interzis instituțiilor financiare și companiilor de plată să ofere servicii legate de tranzacțiile cu criptomonede și a avertizat investitorii împotriva tranzacționării ...

China interzice instituțiilor financiare și de plată sa tranzactioneze criptomonede

China a interzis instituțiilor financiare și companiilor de plată să ofere servicii legate de tranzacțiile cu criptomonede și a avertizat investitorii împotriva tranzacționării speculative cu criptomonede.

A fost ultima încercare a Chinei de a contracara ceea ce este o piață de tranzacționare digitală în plină expansiune. Conform interdicției, astfel de instituții, inclusiv bănci și canale de plăți online, nu trebuie să ofere clienților niciun serviciu care implică criptomonede, cum ar fi înregistrarea, tranzacționarea, compensarea și decontarea, au declarat marți Asociația Națională de Finanțe pe Internet din China, Asociația Bancară din China și Asociația de Plăți și Compensare din China.

„Recent, prețurile criptomonedelor au crescut vertiginos și au scăzut rapid, iar tranzacționarea speculativă a criptomonedelor a revenit, încălcând grav siguranța activelor oamenilor și perturband ordinea economică și financiară normală”, au spus aceștia în declarație.

China a interzis schimburile de criptomonede și ofertele inițiale de monede, dar nu a interzis persoanelor fizice să dețină criptomonede.

Instituțiile nu trebuie să ofere servicii de economisire, custodie sau amanetare a criptomonedelor și nici să emită produse financiare legate de criptomonede, se mai spune în declarație.

Mișcările nu au fost primele mișcări ale Beijingului împotriva monedei digitale. În 2017, China și-a închis bursele locale de criptomonede, suprimând o piață speculativă care a reprezentat 90% din tranzacționarea globală a bitcoinului.

În iunie 2019, Banca Populară Chineză a emis o declarație în care spunea că va bloca accesul la toate schimburile de criptomonede interne și externe și la site-urile web cu oferte de monede, cu scopul de a împiedica tranzacțiile cu criptomonede prin interzicerea schimburilor externe.

Declarația a evidențiat, de asemenea, riscurile tranzacționării criptomonedelor, spunând că monedele virtuale „nu sunt susținute de valoarea reală”, prețurile lor sunt ușor de manipulat, iar contractele de tranzacționare nu sunt protejate de legea chineză.

Potrivit Raportului de stabilitate financiară din China din 2014, investitorii ar trebui să fie foarte vigilenți atunci când operează cu active cripto. Oficialii din China Securities Journal au solicitat o mai bună reglementare și au subliniat trei riscuri majore pe care le poate avea tranzacționarea cu active digitale.

În primul rând, activele digitale sunt extrem de descentralizate, ceea ce înseamnă că le lipsește supravegherea și protecția legală. Potrivit jurnalului, acesta este un dezavantaj imens și poate provoca manipulări ale prețurilor și tranzacții false.

În al doilea rând, prețul majorității criptomonedelor, inclusiv Bitcoin (BTC), poate deveni cu ușurință un instrument pentru speculații și poate trece prin scăderi accentuate.”

În al treilea rând, circulația fondurilor pe tehnologia blockchain este dificil de observat. Acest lucru poate crea un mediu excelent pentru spălarea banilor. În plus, activitățile ilegale și infracționale pot prospera, de asemenea, cu aceste condiții, deoarece infractorii au posibilitatea de a face tranzacții cu droguri sau arme folosind criptomonede.

La scurt timp după ce Banca Populară și alte departamente au emis împreună o notificare privind prevenirea riscurilor Bitcoin (BTC), în 2014, mai mult de zece bănci comerciale interne au anunțat interzicerea tranzacțiilor cu criptomoneda Bitcoin.

Autoritățile chineze au informat că, din cauza acestor factori, comunitatea criptografică trebuie să rămână alertă pentru a preveni aceste pericole. Mai mult, China Securities Journal a reamintit că nu există locuri legale de tranzacționare a criptelor în țară și nu există protecții de reglementare.

În ciuda poziției guvernului, criptomoneda primară este foarte populară în China - există un număr mare de mineri.

Aproximativ 75% din extracția mondială de Bitcoin (BTC) se face în China, unde există energie electrică ieftină și acces relativ ușor la producătorii care produc hardware specializat.

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum