Contabilizarea operatiunilor cu criptomonede - ghid pentru companii

Contabilizarea operatiunilor cu criptomonede - ghid pentru companii

Companiile interesate de investitiile in crypto trebuie sa aleaga o platforma de tranzactionare care sa le permita sa descarce un raport, care sa faciliteze includerea in contabilitatea crypto a tranzactiilor.

Platforma Tradesilvania ofera clientilor un raport de tranzactii care serveste ca si justificare a operatiunilor si se poate folosi cu usurinta pentru procesul de contabilitate crypto. Printr-un proces simplu si eficient, se poate accesa oricand portofelul electronic al companiei, care raporteaza ce tipuri de criptomonede detine si cuantumul acestora.

In momentul in care o firma investeste in active digitale, o platforma de tranzactionare crypto locala, care intelege normele de raportare pentru contabilizarea crypto si include un serviciu de customer service in romana, este alegerea potrivita.

Reglementarile nu sunt exhaustive cand vine vorba de procesul de contabilitate crypto din Romania. Platforma Tradesilvania recomanda includerea tranzactiilor crypto in contul de trezorerie. Totusi, contabilitatea crypto difera de la companie la alta, in functie de scopul investitiei in active digitale.

Managementul societatii se decide impreuna cu departamentul de contabilitate care este natura si scopul investitiei, astfel incat sa se reflecte eficient in procesul de contabilitate crypto. In cazul in care este o investitie de termen lung, se poate reflecta in contul de imobilizari sau investitii financiare, iar in cazul in care se vinde si se cumpara constant, se poate reflecta ca si stocuri in contabilitate crypto.

In lipsa unor reglementari stricte la acest moment, decizia apartine fiecarei firme in parte, iar nivelul de flexibilitate este ridicat. Tradesilvania a dezvoltat un ghid de contabilizare crypto care include propunerile echipei, plus exemple efective de contabilitate crypto, inclusiv contabilizarea pentru Non Fungible Tokens sau cumpararea de imobiliare cu active digitale.

In cazul in care un activ digital pe care il achizitioneaza compania se depreciaza, aceasta evolutie va fi reflectata in cont ca o cheltuiala, iar in cazul in care acesta se apreciaza, evolutia va fi reflectata in contabilitate crypto ca un venit si va fi impozitata ca atare.

Aflati mai multe despre contabilitate crypto in cadrul emisiunii Crypto Club, realizata de Ziarul Financiar, in parteneriat cu platforma premium de tranzactii Tradesilvania.com:

Vezi avantajele de a cumpara criptomonede pe firma