Știri Blockchain și Crypto –Criptomonedele au devenit instrumente oficiale în Germania - Un nou cripto-exchange va funcționa la Amsterdam - 06/03/2020

Știri Blockchain și Crypto –Criptomonedele au devenit instrumente oficiale în Germania - Un nou cripto-exchange va funcționa la Amsterdam - 06/03/2020

Criptomonedele au devenit instrumente oficiale în Germania

Autoritatea de reglementare financiară din Germania a publicat linii directoare care clasifică criptomonedele ca instrumente financiare. Această mișcare extinde în continuare definiția instrumentelor financiare pentru a include tot felul de active digitale cu paradigma anterioară care acoperă doar jetoane de securitate.

Într-un comunicat de presă emis luni (2 martie 2020), Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin) a descris criptomoneda ca: ”reprezentare digitală a unei valori care nu a fost emisă sau garantată de către o bancă centrală sau un organism public și care nu este neapărat legată de o monedă specificată de lege și care nu are statutul juridic al unei monede sau bani, dar este acceptată ca mediu de schimb de către persoane fizice sau juridice și poate fi transmis, stocat și tranzacționat electronic”.

Potrivit lui BaFin, noua sa clasificare răspunde liniilor directoare ale agențiilor interguvernamentale precum Grupul de lucru pentru acțiuni financiare (FATF). Știrile marchează a doua clasificare criptografică care a apărut în ultimele zile cu un judecător australian care a decis recent că criptomoneda este un vehicul de investiții - ceea ce înseamnă că monedele virtuale pot fi folosite ca garanție în țară.

Noul anunț de clasificare a criptelor BaFin este, de asemenea, parte din demersul țării de a adopta cea de-a cincea Directivă UE privind spălarea banilor (AMLD5), care a început la 1 ianuarie 2020. După cum a raportat anterior Bitcoinist, o parte a procesului de adoptare AMLD5 implică modificări la Banca bancară din Germania Actul și Legea privind serviciile de supraveghere a plăților.

Ca parte a noilor orientări criptografice BaFin, custodii de cryptocurrency vor trebui să obțină o licență pentru ca autoritatea de reglementare să își ofere serviciile în țară. Platformele de custodie Crypto care funcționează deja în țara fără licență trebuie să solicite una până la sfârșitul lunii noiembrie 2020, dar trebuie să fie pregătiți să o facă înainte de 30 martie 2020.

De asemenea, platformele care asigură custodia criptomonedelor deja înregistrate în alte țări ale UE nu își pot „pașaporta” permisul de funcționare în Germania. În schimb, aceste platforme trebuie să solicite aprobarea pentru a oferi servicii de custodie cripto în țară.

La începutul lunii februarie 2020, au apărut rapoarte conform cărora BaFin a primit cereri de autorizare a crizelor de cripto de la nu mai puțin de 40 de bănci. În afară de bănci, bursa țării este implicată în mod semnificativ și cu piața criptografică, deoarece Boerse Stuttgart - cea de-a doua cea mai mare bursă din Germania a adăugat recent un nou produs tranzacționat Bitcoin (ETP). (Sursa EN)

Un nou cripto-exchange va funcționa la Amsterdam

Firma de brokeraj de vânzare cu amănuntul BUX a anunțat că va lansa treptat platforma de tranzacționare cripto în curând. Compania olandeză va începe să accepte primii clienți în prima săptămână a lunii martie.

În timp ce există multe burse cripto specializate acolo, multe firme de brokeraj orientate către bursă sau orientate spre valută sunt dornice să devină parte a tendinței cripto. La fel și BUX cu sediul în Amsterdam. După ce a achiziționat platforma de investiții de criptomonede Blockport în ianuarie a acestui an, BUX este gata să prezinte publicului noul său produs criptograf. Platforma va fi disponibilă nu mai târziu decât luna martie, dar primii utilizatori vor fi integrați într-o manieră controlată.

În urma achiziției, Blockport va fi complet rebranțat cu marca BUX, inclusiv cu Blockport Token (BPT). Acesta din urmă va deveni jeton BUX, cu ajutorul căutătorului BUX. Cu toate acestea, jetonul își va păstra principalele aspecte.

Principalele caracteristici ale BUX Crypto vor fi tranzacțiile cu comisio zero, depozitele și retragerile de fiat și disponibilitatea în 23 de țări europene, inclusiv în cele nouă jurisdicții în care este în prezent platforma emblematică a companiei. Comercianții vor putea cumpăra sau vinde șase active de criptomonedă, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin și BUX. Pe lângă aceasta, clienții vor avea opțiunea de a depune euro.

În viitor, BUX își propune să lanseze treptat mai multe active criptografice. Declarația companiei spune: ”Am decis să începem inițial cu susținerea unei selecții de șase active de criptomonedă, astfel încât echipa noastră să se poată concentra pe pregătirea platformei pentru mai multe active lichide în viitor. Scopul nostru este să listăm noi active de criptomonede pe parcursul anului următor și să includem comunitatea în procesul de luare a deciziilor pentru ce active trebuie listate pe platformă”.

Deși Blockport a avut recenzii relativ favorabile pe canalele de social media precum Facebook, entitatea care operează platforma nu a putut supraviețui concurenței și a fost declarată falimentă în mai 2019. Firma din Amsterdam a încetat serviciile după ce nu a oferit jetonul său de securitate.

Prețul jetonului BPT a scăzut de la maxim la 0,78 USD în februarie 2018 la nivelul actual, la 0,03 dolari. Nu este clar la care preț va începe BUX. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.