Crypto si Bitcoin - solutie impotriva inflatiei

Crypto si Bitcoin - solutie impotriva inflatiei

In 2021, inflatia a crescut intr-un mod semnificativ, iar preturile continua sa creasca. Potrivit datelor publicate de Institutului National de Statistica (INS), rata anuala a inflatiei a urcat la 8,19% in decembrie 2021. In Statele Unite, Federal Reserve a subliniat faptul ca riscul unei inflatii ridicate a crescut in 2022 si nu este surprinzator faptul ca oamenii cauta active protejate de efectele inflatiei.

De la inceputul anului 2020 si pana la finalul lui 2021, Bitcoin (BTC) s-a apreciat ca valoare cu aproximativ 700% si a actionat ca un activ eficient impotriva inflatiei aduse de solutiile monetare folosite de bancile mondiale pe parcursul pandemiei. In acest articol exploram eficienta crypto impotriva inflatiei, discutand despre trei caracteristici principale ale criptomonedei Bitcoin.

Raritate/valoare finita Bitcoin

Bitcoin are o oferta finita de 21 de milioane unitati, fapt ce protejeaza criptomoneda de depreciere pe termen lung. De aceea, Bitcoin se afla in contrast cu banii fiduciari, care isi pierd puterea de cumparare pe masura ce noi unitati intra in circulatie (inflatie FIAT). Acest lucru este de luat in considerare avand in vedere solutiile bancilor centrale care au crescut considerabil numarul de unitati FIAT in ultimii doi ani. In acelasi timp, oferta finita Bitcoin (BTC) confera valoare monedei, chiar si atunci cand este comparata cu aurul sau alte marfuri.

Dezvoltarea continua a tehnologiei blockchain si crypto

Criptomoneda Bitcoin si tehnologia blockchain sunt in curs de dezvoltare continua, avand in vedere numarul tot mai mare de utilizatori si antreprenori care interactioneaza cu ecosistemul blockchain. Potentialul Bitcoin de a fi utilizat in tehnologie continua sa creasca, avand in vedere experimentarea cu plati in Bitcoin din partea unor companii majore, ca Twitter si Microsoft.

Adoptare institutionala Bitcoin

Bitcoin (BTC) a stabilit multe recorduri in 2021, inclusiv prima data cand criptomoneda a atins o capitalizare de piata de 1 trilion USD. Pe masura ce institutiile si fondurile de pensii incep sa ia in considerare ecosistemul crypto, cererea pentru Bitcoin (BTC) va continua sa creasca. Aceasta cerere, cuplata cu oferta fixa, va determina cresterea pretului Bitcoin pe termen lung.

In 2021, statul El Salvador a adoptat criptomoneda Bitcoin ca mijloc legal de plata, fapt ce a determinat cresterea vizbilitatii si cererii Bitcoin. Mai mult, adoptarea Bitcoin la un nivel international reprezinta potentialul bunurilor digitale in combaterea inflatiei.

In ciuda cresterilor spectaculoase, este important de retinut ca Bitcoin (BTC) prezinta o volatilitate crescuta si este tranzactionata si in afara orelor bursiere clasice. In acelasi timp, trebuie mentionat ca o persoana care ar fi investit in Bitcoin de la inceputul criptomonedei nu ar fi pierdut bani din investitie daca ar fi detinut BTC cel putin patru ani.

Bitcoin (BTC) este doar exemplul principal prin care ecosistemul crypto poate sa fie o solutie impotriva inflatiei. Pe platforma Tradesilvania poti tranzactiona Bitcoin (BTC), Ethereum  (ETH), Cardano (ADA), Solana (SOL) si alte 40 de criptomonede!

Tradesilvania ofera acces la 101 de paritati crypto si o aplicatie mobila, care permite accesarea portofoliului de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid ca persoana fizica sau persoana juridica!