Crypto Today 6 iunie 2023

Crypto Today 6 iunie 2023
Cele mai importante stiri si informatii ale momentului

Piata scazut cu 3.71 % in ultimele 24 de ore. Vezi aici preturile actuale.

Stirile crypto ale saptamanii

Scadere brusca a pietei, inclusiv a BTC, ca rezultat al procesului intentat de Comisia Americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) impotriva Binance si CEO-ului sau, CZ. Acuzatiile se refera la Binance US si presupusa incalcare deliberata a prevederilor privind manipularea pietei.

Este important de mentionat ca acest proces nu stabileste vinovatia Binance sau a lui CZ in incalcarea reglementarilor, insa reactia pietei este normala. Efectul acestei stiri si efectele viitoare ale acestui proces asupra pietei, ridica semne de intrebare importante cu privire la maturitatea pietei si la efectul polarizarii in piata CEX-urilor.

Procesul va fi cu siguranta unul de durata, un exemplu similar fiind dat de procesul pe care XRP il are cu SEC, inceput in decembrie 2022 si inca nesolutionat.

Evolutie BTC 24h. Sursa: CoinMarketCap

Ce urmeaza pentru MultiversX (EGLD)?

Evenimentul Hypergrowth al echipei din Sibiu de saptamana trecuta a stabilit exact acest lucru, avand un impact direct asupra pretului EGLD. In cadrul evenimentului, MultiversX si-a evidentiat angajamentul de a construi o fundatie solida pentru ecosistem si comunitate si a subliniat pozitionarea sa la intersectia dintre blockchain, AI si Metaverse.

Beniamin Mincu (CEO MultiversX) a dezvaluit informatii noi referitoare la strategia de dezvoltare a retelei, strategia privind produsele MultiversX si initiativele de crestere ale xPortal, xFabric, xWorlds, xMoney si xAI Tools.

EGLD a fost prezentat ca standard de rezerva digitala si moneda digitala superioara, aflata in centrul ecosistemului MultiversX. Strategia lor de crestere include initiative de dezvoltare a ecosistemului, parteneriate strategice, eforturi de marketing globale si un tur de promovare globala. Vezi mai multe detalii.

Eveniment MultiversX

Vesti bune pentru Metaverse si proiectele crypto asociate.

Apple a lansat primul sau dispozitiv de realitate mixta (augmentata-virtuala) in cadrul conferintei WWDC de ieri, 5 iunie. Apple Vision PRO este cel mai avansat dispozitiv de acest gen lansat vreodata si este planificat sa fie lansat incepand cu 2024 cu price tag de $3499.

Ajuta acest anunt piata crypto? Noi credem ca da, cel putin pe termen mediu si lung. Este un semn pozitiv cu impact in adoptia noilor tehnologii, blockchain fiind una dintre ele. De asemenea, este un impuls pentru intreaga industrie Metaverse, cu efecte directe asupra proiectelor crypto asociate. Sansele de adoptie in masa a industriei AR/VR (si a proiectelor crypto asociate) cresc semnificativ, asa cum s-a intamplat si cu telefoanele inteligente, tabletele, ceasurile sau castile wireless lansate de Apple.

Apple Vision Pro

Fear and Greed Index

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul Bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.


Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru.