Cryptoexchange : centralizat vs descentralizat . Avantaje exchange

În prezent, pe piața criptomonedelor, aproximativ 99% din tranzacții sunt gestionate pe burse centralizate. Bursele centralizate asigură o lichiditate mai mare și un volum mai mare de comert.

Cryptoexchange : centralizat vs descentralizat . Avantaje exchange

În prezent, pe piața criptomonedelor, aproximativ 99% din tranzacții sunt gestionate pe burse centralizate. Bursele centralizate asigură o lichiditate mai mare și un volum mai mare de comerț. Oferă tranzacții rapide, susțin mai mulți utilizatori simultan. Bursele centralizate sunt într-un fel asemănătoare cu bursele tradiționale. Tranzacțiile sunt controlate de către proprietarii bursei. Tranzacțiile pot fi făcute numai prin mecanisme furnizate și aprobate de organismul central. Aceste schimburi depind de entitatea sau brokerul care controlează fluxul de active tranzacționate. Utilizatorii schimburilor centralizate depun fonduri direct pe schimb, apoi schimbul devine responsabil pentru executarea comenzilor de cumpărare și vânzare în timp real. Pe schimburile centralizate, utilizatorii nu au acces la cheile lor private.

Dat fiind faptul că schimburile de criptomonede centralizate sunt gestionate de un singur organism central, acestea sunt vulnerabile la defecțiuni, de exemplu cauzate de atacurile hackerilor. Prin urmare, o problemă foarte importantă este nivelul de încredere pe care un schimb dat îl oferă utilizatorilor - adică securitate și transparență.

Unii oameni afirmă că termenul „schimb descentralizat de criptomonedă” este un oximoron. Multe schimburi de criptomonede le anunță ca fiind descentralizate, în timp ce acestea sunt, de fapt, centralizate.

Celebrul site specializat CoinDesk împreună cu compania analitică Alethio, în iulie 2018, au prezentat date care arată că ceea ce oferă modelele de schimburi descentralizate reprezintă de fapt spectrul tehnologiilor cu grade diferite de centralizare.

Dar ce este un schimb de criptomonede „adevărat” descentralizat? În primul rând, schimburile descentralizate sunt independente de intermediari. Schimburile descentralizate nu sunt acceptate de nicio companie și folosesc tehnologia blockchain. Serverul este evident controlat și centralizat, dar schimbul în sine nu este. În al doilea rând, schimburile de criptomonede descentralizate au fost concepute pentru a proteja fondurile de pericolul major existent de a fi furate - utilizatorii au control asupra fondurilor lor. În al treilea rând, în cadrul schimburilor centralizate, utilizatorii își trimit fondurile în portofelul controlat de o entitate (schimb), în timp ce pe schimburile descentralizate se bazează pe semnături digitale care autorizează direct comenzile comerciale. Acesta este motivul pentru care schimburile descentralizate funcționează mult mai lent decât cele centralizate. Schimburile descentralizate nu permit decât tranzacționarea, fără a stoca informații private despre utilizatori.

În lumea de azi nu există tehnologii adecvate și, prin urmare, nu există posibilitatea de a crea un schimb descentralizat care să funcționeze fără probleme și să execute o sumă imensă de tranzacții instantanee pe secundă.

Așadar, există un avantaj al unui exchange descentralizat față de unul centralizat, în primul rând legat de securitatea tranzacțiilor, Un exchange centralizat prezintp avantajul principal legat de viteza de tranzacționare.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.