CryptoPunks - una dintre cele mai populare colectii de arta NFT

CryptoPunks - una dintre cele mai populare colectii de arta NFT

Non Fungible Tokens (NFT) reprezinta un fenomen cultural si economic care a crescut in popularitate in ultimul an. Presa a oferit multa atentie acestui subiect, in timp ce anumite celebritati au incercat sa profite de pe urma pietei emergente de Non Fungible Tokens. Cresterea a fost semificativa pentru anumite colectii de arta digitala NFT, care au acaparat atentia internetului si investitorilor.

Unul dintre cele mai populare proiect NFT din ultima perioada este denumit CryptoPunks: un set de avatare pixelate. In acest articol, exploram originea colectiei digitale si parcursul CryptoPunks in dezvoltarea pietei NFT.

Creata de studioul digital Larva Labs, CryptoPunks este o serie de 10.000 de imagini NFT, generate pe reteaua blockchain Ethereum. Un NFT reprezinta un act de proprietate asura unui articol digital. In acest caz, detinerea unui NFT CryptoPunks inseamna ca detinatorul este singurul proprietar al unui avatar unic. Fiecare imagine CryptoPunk este generata in mod aleatoriu, reprezentand o serie vasta de personaje, in cele 10.000 imagini NFT.

La lansarea originala, in 2017, imaginile NFT au fost oferite gratuit. Proprietarii de portofel Ethereum din acea perioada au impartit 9.000 de CryptoPunks, in timp ce Larva Labs a pastrat restul imaginilor.

Datorita volumului ridicat de tranzactii cu NFT din ultimul an, cererea pentru arta digitala sub forma de Non Fungible Tokens a crescut semnificativ. De aceea, valoarea imaginilor CryptoPunks a fost amplificata de investitorii interesati de NFT, fapt ce a dus la vanzari CryptoPunks de milioane de dolari, in licitatii asociate cu Christie’s si Sotheby’s, cele mai mari case de brokeraj din domeniul artei.

Unul dintre cei mai importanti factori care au determinat cererea pentru CryptoPunks este faptul ca este unul dintre cele mai vechi proiecte NFT. In acelasi timp, CryptoPunks a generat un val de Non Fungible Tokens bazat pe imagini generate aleatoriu.

Puteti accesa colectia digitala CryptoPunks pe OpenSea, cel mai popular serviciu de tranzactionare cu NFT: https://opensea.io/collection/cryptopunks

Tradesilvania ofera acces la 47 de criptomonede, 107 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si acceseaza piata NFT prin criptomonede!