Cum tranzactionam criptomonede in siguranta - conformitate crypto

Cum tranzactionam criptomonede in siguranta - conformitate crypto

Un investitor interesat de piata activelor digitale ar trebui sa analizeze daca o platforma de tranzactionare se supune proceselor de conformitate, respectiv regulilor de prevenire si combatere a spalarii banilor (AML). Pentru un investitor la inceput de drum, conformitatea este esentiala. Atunci cand deschide un cont de tranzactionare, trebuie sa faca o verificare riguroasa si este necesar sa fie atent la cateva aspecte importante.

In primul rand, investitorul trebuie sa verifice daca platforma pe care o alege se aliniaza la procesul de conformitate, in contextul in care exista multe platforme care nu o fac, fie ca nu s-au conformat la rigorile legislatiei sau se afla intr-o jurisdictie in care nu sunt implementate legile corespunzatoare.

O prima verificare pe care trebuie sa o faca un investitor nou este pe site-ul platformei. Pe website, noul investitor trebuie sa gaseasca elemente legate de conformitate si procesul prin care platforma verifica identitatea clientului (KYC - Know your customer). O platforma pregatita pe zona de conformitate detine un cadru legal pe website-ul propriu si solicita anumite informatii despre client si conturile implicate in activitatea de tranzactionare crypto.

De asemena, un investitor crypto nou trebuie sa verifice informatiile disponibile in presa pentru a verifica daca platforma aleasa a fost implicata intr-un caz de spalare de bani. Alte informatii importante de verificat sunt recenziile clientilor existenti si informatiile referitoare la relatia dintre ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) si platforma respectiva.

La nivel european exista deja directive europene care au fost implementate si transpuse in legislatia nationala, iar platformele care nu se aliniaza regulilor de prevenire si combatere a spalarii banilor, respectiv celor de cunoastere a clientelei pot afecta clientii.

Platforma premium Tradesilvania a dezvoltat o infrastructura de conformitate, dezvoltata in relatie cu clientii. Tradesilvania aplica toate regulile pe care le aplica o banca cu privire la cunoasterea clientelei, inclusiv un proces eficient si performant de identificare a utilizatorului.

Aflati mai multe despre cunoasterea clientelei si monitorizarea tranzactiilor cu criptomonede in cadrul emisiunii Crypto Club, realizata de Ziarul Financiar, in parteneriat cu platforma premium de tranzactii Tradesilvania.com: