De ce sa folosesti tehnologia blockchain?

De ce sa folosesti tehnologia blockchain?

In ultimii ani, miliarde de dolari au fost investiti cercetand tehnologia blockchain intr-o incercare de a utiliza din plin potentialul acesteia si de a intelege cat este de adecvata in diferite situatii. Numai in ultimul sfert al anului 2017, Ofertele de Monede Initiale (ICO) au strans peste $3 miliarde in capital, pentru proiectele blockchain.

In acest articol, vom examina principalele motive pentru care o organizatie ar dori sa foloseasca tehnologia blockchain.

Ce este blockchain?

Un blockchain consta intr-un registru decentralizat de tranzactii care au loc intr-o retea. Aceasta retea este formata din noduri detinute de entitati independente care folosesc un protocol criptografic pentru a valida tranzactiile care sunt efectuate.

Protocolul are o acuratete care se asigura ca datele care sunt introduse in registru nu pot fi gresite sau schimbate. Este imuabil, sigur si in totalitate transparent.

Securitate

Pentru hackerii care incearca sa acceseze informatii private, un blockchain este piedica suprema. Un hacker ar trebui sa se infiltreze in servere nenumarate si sa manipuleze toate datele din acestea pentru a obtine acces la informatiile pe care le cauta.

Decentralizate in intregime si replicate la nivelul miilor de noduri, retele blockchain sunt realmente imposibil de patruns si manipulat de catre hackeri sau alte entitati periculoase.

Imuabilitate si incredere

O alta trasatura definitorie a tehnologiei blockchain este imuabilitatea datelor pe care le contine. In termeni simpli, odata ce datele sunt inregistrate si validate de intreaga retea, acestea nu pot fi schimbate.

Rezistenta imuabilitatii datelor in blockchain are loc multumita sinergiei celor trei tehnologii: chei criptografice, un registru distribuit si un protocol de validare.

Asta inseamna ca inregistrarile pastrate pe un blockchain pot fi considerate de incredere ca atare, si nicio banca sau agentie de reglementare nu le poate sprijini.

Reducerea costurilor

Afacerile pot implica o multime de programe si baze de date, care uneori prezinta o problema chiar si intr-o singura companie prin acumularea de comisioane in tranzactii complicate.

Cu destule implementari de succes la nivelul mai multor afaceri independente, blockchain poate reduce dramatic costurile tranzactiilor, crescand profitul investitorilor, ceea ce explica investitiile multor fonduri institutionale in blockchain.

Acuratete

Retelele blockchain executa un protocol care rasplateste acuratetea informatiilor pe care le contin. De asemenea, ele tin evidenta istorica a tranzactiilor si pot fi sigure in operarea detelor dinamice la viteze pe care organizatiile nu le-au cunoscut pana acum.

In acelasi fel in care oamenii nu au inteles in totalitate posibilitatile internetului, amploarea imbunatatirilor pe care tehnologia blockchain le poate aduce este inca neclara. Totusi, chiar si in stadiile relativ infantile, blockchain ofera un numar de beneficii cheie organizatiilor care sunt dispuse sa il accepte.

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S