De ce Web3 este o tehnologie valida

De ce Web3 este o tehnologie valida
Nu Rata Campania Airdrop unde poti primi 30 EGLD

Web3, cunoscut si sub denumirea de Web 3.0, este un termen care se refera la urmatoarea etapa in evolutia internetului. Prin Web3 se intelege o promovare a protocoalelor descentralizate si o dezvoltare accelerata a aplicatiilor descentralizate (dApps). Acest articol exploreaza de ce este importanta dezvoltarea Web3 pentru ecosistemul crypto si de ce este o tehnologie valida intr-o lume tot mai digitalizata.

Pentru a intelege tehnologia Web3, trebuie discutate primele doua variante ale internetului.

Web1, dezvoltata intre 1990 si 2005, este o serie de protocoale deschise (open-source) care erau guvernate de comunitate. In aceasta paradigma tehnologica, dezvoltatorii si utilizatori au dezvoltat cea mai mare parte din valoarea internetului.

Web2, dezvoltata intre 2005 si 2020, reprezinta o perioada tehnologica in care internetul a fost dominat de servicii centralizate, administrate de corporatii. Cea mai mare parte a valorii tehnologice si intelectuale a fost acumulata de giganti tehnologici, precum Google, Apple, Amazon si Facebook.

Din 2020, internetul a intrat in era Web3, care combina tehnologiile descentralizate cu un accent ridicat pe comunicare si functionalitate avansata.

De ce este nevoie de tehnologia Web3?

Platformele centralizate urmeaza un proces de functionare previzibil. La inceput, ele atrag utilizatori prin recrutarea de creatori, dezvoltatori si alte companii din domeniu. Ei fac acest lucru pentru a-si consolida pozitia in spatiul Web2. Pe masura ce platformele avanseaza, iar tot mai multi utilizatori adopta solutiile Web2, utilizatorii si partenerii detin mai putina autonomie in ecosistem.

In perioada Web2, tot mai multi antreprenori, dezvoltatori si investitori au migrat spre solutiile Web3, pentru a continua inovatia care era la baza curentului Web2, in 2005.

Solutia Web3

In cazul tehnologiilor Web3, proprietatea si controlul sunt descentralizate. Utilizatorii si dezvoltatorii pot detine parti din serviciile oferite de ecosistemul Web3 prin detinerea de criptomonede, Non Fungible Tokens sau alte active digitale.

In cazul bunurilor de tip Non Fungible Tokens (NFT), utilizatorul are posibilitatea de a detine diverse obiecte: arta digitala, muzica, obiecte in jocuri video, acreditari, permise de acces etc.

Tehnologia blockchain joaca un rol important in ecosistemul Web3, deoarece reprezinta retele speciale pe care le poate accesa oricine, dar nu sunt detinute de o singura entitate. Tehnologia blockchain sta la baza criptomonedelor si prezinta un pas important in descentralizarea serviciilor digitale globale. Acest lucru rezolva problema retelelor centralizate, in care valoarea si puterea este acumulata de o singura companie sau entitate.

Inainte de ecosistemul Web3, utilizatorii si dezvoltatorii trebuiau sa aleaga intre functionalitatea limitata a tehnologiei Web1 sau modelul centralizat dezvoltat in perioada Web2. Tehnologia Web3 ofera o noua modalitate, care combina cele mai bune aspecte ale perioadelor tehnologice anterioare. Web3 reprezinta un pas important spre tehnologiile descentralizate. Noua varianta a internetului o sa ofere mai multa putere comunitatii de utilizatori si dezvoltatorilor din spatele tehnologiilor descentralizate.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 56 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi