Ethereum 2.0, noutatea anului 2020

Ethereum 2.0, noutatea anului 2020

Dacă anul 2020 a început bine pentru Bitcoin, se pare că același an va avea semne bune și pentru rivalul Bitcoin, Ethereum, în sensul că versiunea 2.0 ar putea fi lansată în acest an.

Într-o postare din 7 ianuarie 2020 publicată pe site-ul ConsenSys, unul dintre co-fondatorii ConsenSys , Andrew Keys și-a împărtășit predicțiile pentru 2020.

În timp ce previziunile Andrew Keys, în prezent, partener la DARMA Capital,  au atins teme diverse, de la economia mondială la drepturile omului, două sunt deosebit de remarcabile pentru optimismul lor: „2020 va vedea că Ethereum se va deplasa strident dincolo de faza 0 a Ethereum 2.0, pe faza 1 și lansarea lanțurilor de fragmente.” Andrew Keys consideră că soluțiile stratului doi „vor turbura Ethereum” și îl vor aduce „către  nivelul 2.0 niveluri de scalabilitate”.

Recentul Hard Fork  din Istanbul a fost ultima etapă din Ethereum 1.0, introducând mai multe îmbunătățiri și ajustări. Unele dintre principalele propuneri de îmbunătățire  ale Ethereum (EIP) care au intrat în upgrade au fost strâns legate de Zcash (ZEC). EIP-152 a îmbunătățit interoperabilitatea cu blockchain-ul actual Zcash, în timp ce EIP-1108 a făcut optimizări pentru procedurile de criptografie parțializate de proiecte precum Aztec și ZEther.

Protocolul Aztec își propune să introducă tranzacții confidențiale în cadrul blockchain-ului Ethereum (ETH) prin utilizarea tehnologiei SNARK cu cunoștințe zero - aceeași tranzacție protejată Zcash.

Pe de altă parte, Matter Labs încearcă să utilizeze SNARK pentru scalabilitate. La nivel de bază, tehnologia sa Zk Sync ar permite descărcarea majorității calculelor tranzacționale în afara lanțului pentru a garanta executarea corectă a acestora.

Plasma Group, un grup de cercetare non-profit, a declarat recent că activitatea lor teoretică asupra tehnologiei este completă, dar nu a reușit să indice implementări specifice în curs. Plasma Group se concentrează pe crearea de lanțuri laterale pentru cazuri specifice de utilizare. CEO ConsenSys Joseph Lubin a explicat, în 2019: „Plasma reprezintă această clasă de tehnologii care vă permit să aveți platforme mai puțin descentralizate care stau la nivelul doi în ecosistemul Ethereum. În unele cazuri, acestea pot beneficia de încrederea deplină - uneori beneficiază de încredere parțială - dar dacă sunt legate într-adevăr riguros, pot beneficia de încrederea deplină a nivelului de încredere de bază și puteți obține cele mai bune din ambele lumi.“

Deși Istanbul a fost ultimul pas înainte de introducerea tehnologiei Ethereum 2.0, nu este clar când vor fi implementate etapele următoare.Conform unei foi de parcurs de la jumătatea anului 2019 a ConsenSys, faza zero trebuia să fie pusă în aplicare până la sfârșitul anului. Aceasta va introduce Beacon Chain, primul care este alimentat de validatoarele Proof-of-Stake.

Deși Andrew Keys a remarcat că a fost lansat un explorator de blocuri pentru lanțul de balize, acesta urmărește doar o versiune de test: „Dezvoltatorii Ethereum și-au dovedit deja capacitatea de a face minuni și că această echipă descentralizată este acum în pasul de a atinge ținte de foaie de parcurs ambițioase este cel mai bun indicator din toată blockchainul pentru succesul viitor.”

Cu toate acestea, aceste tehnologii nu sunt încă vii. Doar Aztec pare gata să-și lanseze motorul de criptografie în această lună, după ce a efectuat ceremonia de configurare de încredere pe 9 ianuarie 2020.

Matter Labs a dezvăluit într-o postare pe blog că va lansa un cadru de contract inteligent în această lună - dar nu și tehnologia completă de scalare.

Afri Schoeden, fost dezvoltator Parity Technologies, a răspuns: " Vom vedea maturizarea COSMOS, lansarea Polkadot poate și Ethereum 2.0 prind contur. Dar suntem încă departe de soluții viabile care ar funcționa în producție. ”

Ethereum, care se bazează pe tehnologia Blockchain pare că va avea un destin ascendent în 2020, încercând să calce pe urmele Bitcoin.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.