Fantom (FTM) devine al treilea cel mai mare protocol DeFi, cu o valoare totala de 12 miliarde USD

Fantom (FTM) devine al treilea cel mai mare protocol DeFi, cu o valoare totala de 12 miliarde USD

In ultima saptamana, protocolul blockchain Fantom (FTM) a devenit al treilea cel mai mare protocol DeFi (finante descentralizate) dupa indicele Total Value Locked (TVL). Fantom a depasit Binance Smart Chain (BSC), unul dintre cele mai importante protocoale blockchain din ecosistemul crypto.

Total Value Locked se refera la totalul activelor depozitate, in contextul platformelor de tranzactionare descentralizate. Specialistii arata ca mai mult de 12.2 miliarde de USD in moneda FTM si alte criptomonede sunt depozitate in ecosistemul Fantom. Pretul Fantom (FTM) a crescut de la 1.3 USD in decembrie pana la un maxim istoric de 3.3 USD la inceputul lui ianuarie, inainte sa scada impreuna cu piata crypto in ultima saptamana.

Datele arata ca suma blocata in Fantom a crescut cu 52% in ultima saptamana si cu 170% in ultima luna. Printre protocoalele importante care folosesc Fantom se numara Yearn Finance (YFI), o moneda disponibila pentru tranzactionare pe platforma Tradesilvania.

In topul protocoalelor DeFi, Fantom a ajuns pe locul trei, depasind Binance Smart Chain (BSC), care are un TVL de 11.8 miliarde de USD. Pe locul doi se afla protocolul Terra (LUNA), cu o suma totala depozitata de 16.6 miliarde USD, in timp ce primul loc este ocupat de Ethereum (ETH), un protocol blockchain care detine un total de 116 miliarde de USD in active digitale.

In ultima perioada, investitorii crypto au fost atrasi de proiectele DeFi care prezinta retele blockchain native, cum sunt Fantom (FTM), Cardano (ADA) si Solana (SOL). Aceste tehnologii isi propun sa vina cu o alternativa la Ethereum (ETH) in spatiul finantelor descentralizate. Pe platforma Tradesilvania, poti sa tranzactionezi Ethereum (ETH), Fantom (FTM), Cardano (ADA), Solana (SOL) si alte 40 de criptomonede.

In curand, platforma Tradesilvania va include criptomoneda Fantom in serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13%.

Tradesilvania ofera acces la 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!