Giganții high-tech sunt modele de urmat în dezvoltarea interoperabilității cross-chain

Publicarea recentă a unui raport al Forumului Economic Mondial și al Companiei Deloitte cu privire la interoperabilitatea blockchain a relevat adevăratele complicatii ale comunicării inter-blockchain.

Giganții high-tech  sunt modele de urmat în dezvoltarea interoperabilității cross-chain

Publicarea recentă a unui raport al Forumului Economic Mondial și al Companiei Deloitte cu privire la interoperabilitatea blockchain a relevat adevăratele complicații ale comunicării inter-blockchain. Lanțul încrucișat a fost unul dintre punctele de discuție majore în cercurile de dezvoltare a blockchain-urilor în ultimii ani, mai ales că multe blockchain-uri publice privesc să-și sporească scalabilitatea și randamentul.

Furnizorii mari de servicii web, cum ar fi IBM, Oracle, Azure Blockchain Services și SAP își exprimă interesul asupra angajamentului lor de a soluționa problema, în speranța de a uni clienții relevanți cu cerințele unice ale blockchain-ului. Recent, au demonstrat capacitatea de a lucra împreună, cu un caz de utilizare de profil înalt care implică o platformă COVID-19 partajată și o analiză de date. Prin compilarea datelor de încredere dintr-o rețea largă de surse verificate, firmele tehnologice speră să identifice punctele fierbinți ale bolii și să raporteze inconsecvențele.

În ciuda tuturor acestor lucruri, comunicarea inter-blockchain adevărată este mai ușor de spus decât de făcut. Problemele privind reglementarea, guvernanța și confidențialitatea vor determina majoritatea întreprinderilor să inițieze inițiative deschise, deoarece trebuie să existe reguli clare care să definească modul în care datele despre participanți sunt obținute, partajate și stocate. Trebuie să se ajungă la un consens asupra unui proces de bord pentru noii participanți și parteneri pentru a evita conflictele ulterior în cooperare. Cheltuielile și veniturile trebuie împărțite în întreaga rețea, în ciuda nivelurilor de participare diferite ale fiecărei organizații.

Chiar și odată îndeplinite aceste condiții de guvernanță, partea tehnică este la fel de provocatoare. Lipsa infrastructurii și a standardizării datelor reprezintă un obstacol major în comunicarea fără probleme, ceea ce face dificilă colaborarea companiilor din diferite regiuni și sectoare.

Acesta este motivul pentru care mulți analiști timpurii se uitau la protocoale pentru a încerca să identifice tehnologia dominantă. Dacă o platformă ar putea obține o cotă de piață suficientă, ar putea împinge industrii întregi în această direcție și ar putea fi atins un nivel de standardizare. Cu toate acestea, cu marea varietate de nevoi în jurul confidențialității, transferului, vitezei și metodologiei consensului, acest tip de gândire se dovedește acum nerealist.

Pentru lanțurile autorizate, aceasta este o problemă mai mică, deoarece majoritatea protocoalelor sunt centrate în jurul Hyperledger Fabric, R3 Corda și Quorum (bazat pe Ethereum). Standardizarea pe aceste platforme este deja analizată prin inițiative de interoperabilitate, cum ar fi Blockchain Integration Framework și Grupul de lucru pentru interoperabilitate.

Valoarea pe care o poate debloca comunicarea inter-blockchain pentru aceste lanțuri autorizate este semnificativă. Raportul Forumului Economic Mondial subliniază că, deși platformele blockchain sunt construite pentru a viza ecosistemele din industrie, lanțurile de aprovizionare globale acoperă, în general, mai multe ecosisteme ale industriei, inclusiv transportatori de transport maritim, transportatori de mărfuri, producție, comerț cu amănuntul, finanțe comerciale, administrație bancară și administrație corporativă.

Ideea de a conecta toate aceste sectoare la un singur cadru este pur și simplu imposibilă, datorită scalei potențiale, precum și cerințelor specifice industriei. În loc să descurajeze utilizarea blockchain-ului în aceste situații intersectoriale, companiile ar trebui încurajate să se concentreze pe anumite domenii și să exploreze noile tehnologii și platforme pentru a face legătura între cadre, formând o rețea de ecosisteme de date de încredere.

Ca unul dintre protocoalele blockchain de frunte în setările companiei, Hyperledger își dă seama de importanța acestui lucru. David Huseby, mavenul de securitate al Hyperledger, a fost foarte clar cu privire la importanța interoperabilității: „Interoperabilitatea în rețea este esențială pentru a descentraliza cu adevărat fluxul de informații și chiar pentru comerț. Luați ideea unui consorțiu pentru urmărirea produselor și proveniența acestora. Adăugați acum un nod la acea rețea care este legată criptografic cu detalii de monitorizare a unei catenă de aprovizionare, cum ar fi tranzacțiile de cumpărare și vânzare, detalii de livrare și livrare. Ca rețele legate, călătoria unui produs poate fi urmărită și verificată simultan în ambele lanțuri. "

Pe lângă valoarea evidentă a conectării diferitelor ecosisteme, eșecul poate face acest lucru poate fi un impediment în utilizarea întreprinderii. Analizând tendințele actuale, strategiile multi-cadru au devenit deja norma în alte formate de servicii web.

Modelul de servicii cloud cu care sunt obișnuite întreprinderile este un exemplu primordial. Odată cu norii, multe companii se orientează către o strategie multi-cloud pentru specializarea sistemelor, reducerea costurilor, reducerea riscului de întrerupere a serviciului și evitarea blocării furnizorilor. Acest lucru oferă un mandat clar pentru progres: silozurile Blockchain cauzate de eșecul dezvoltării și implementării co-inter-blockchain.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.