În Germania, băncile vor putea depozita și tranzacționa legal Bitcoin și alte criptomonede începând din 2020
La 29 noiembrie 2019, Parlamentul Federal German a aprobat un proiect de lege care modifică o directivă anti-spălare de bani, care va permite băncilor germane să vândă și să stocheze criptomonede. Noua lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, deși anumite cerințe trebuie îndeplinite, înainte de acest termen, prin intermediul autorității de reglementare financiară a țării, BaFin.
Germania este prima țară în care băncile vor putea depozita și tranzacționa legal Bitcoin și alte criptomonede începând din 2020, fiind o deschizătoare de drumuri în domeniul circulației concomitente a criptomonedelor și a monedelor clasice.
Începând din 2020, potrivit publicației de știri financiare regionale Handelsblatt, în Germania, toate băncile vor putea depozita și tranzacționa legal Bitcoin și alte criptomonede, pentru clienți. În conformitate cu legislația recent adoptată, băncile din Germania vor putea primi, stoca și vinde active digitale, cum ar fi numerar bitcoin (BCH) și ethereum (ETH). Felix Holtermann, jurnalist la Handelsblatt, a scris că „ștergerea așa-numitei cereri de separare” a noii directive va permite băncilor germane să poată gestiona criptomonedele fără a fi nevoie de implicarea unui custode terț.
Pentru a obține aprobarea și autorizarea necesară, companiile vor trebui să îndeplinească o serie de cerințe specifice. Până la începutul anului 2020, acestea trebuie să aibă cel puțin doi directori care își desfășoară activitatea în Germania. BaFin, instituția care supraveghează sistemul financiar-bancar din Germania, trebuie să fie înștiințată privind intenția de a furniza servicii de custodie a criptomonedelor până la sfârșitul lunii martie 2020, cu o cerere completă depusă până la sfârșitul lunii noiembrie 2019. Orice custodie de criptomonede care nu efectuată de o entitate autorizată de Germania, până la 2 ianuarie 2020 va fi considerată ilegală.
În prezent, băncilor germane li se interzice să dețină sau să tranzacționeze criptomonede. Acest lucru provine dintr-o directivă anti-spălare de bani a Uniunii Europene. Acum, însă, directiva va fi modificată, permițând băncilor să nu numai să stocheze criptomonedele, ci să le vândă în mod legal atât investitorilor cu amănuntul, cât și către instituțiilefinanciare.
Directiva 2015/849 este o abordare de reglementare modificată, emisă de Parlamentul European și de politicienii germani. A patra directivă a Uniunii Europene privind spălarea banilor evidențiază faptul că „produsele din monedă electronică sunt considerate din ce în ce mai mult ca un înlocuitor al conturilor bancare”.
Sven Hildebrandt, directorul firmei de consultanță DLC, consideră că această inițiativă va pune Germania în postura de lider, deschizător de drumuri: "Germania este pe cale de a deveni un cripto-cer. Legiuitorul german joacă un rol de pionierat în reglementarea criptomonedelor.”
De asemenea, Germania și BaFin au oferit sprijin puternic și pentru jetoanele de securitate. Această nouă formă de creștere a capitalului valorifică avantajele tehnologiei blockchain - așa cum reiese cunoscuta Ofertă inițială de monede (ICO) - în timp ce se declară o ofertă de valori mobiliare. Numeroase oferte de jetoane de securitate (STO-uri) au fost aprobate de BaFin : StartMark, Neufund și BitBond.
În 2020, băncile germane vor fi capabile să ofere soluții pentru criptomonede, alături de obligațiuni, acțiuni și acțiuni tradiționale. Băncile vor trebui să procure o licență pentru a oferi servicii de custodie a activelor digitale, dar directiva prelungește termenele de depunere a cererilor.
Echipa Tradesilvania
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.