Investitii imobiliare cu token crypto (tokenizare real estate)

Investitii imobiliare cu token crypto (tokenizare real estate)

Combinatia dintre tehnologia blockchain si industria imobiliara/real estate din ultima vreme arata o tendinta clara catre digitalizarea investitiilor imobiliare si preluarea avantajelor blockchain/token crypto in domeniul imobiliar. In urma cu cativa ani, ideea de a detine un fragment dintr-o proprietate sau o cladire si tranzactionarea partiala a unui imobil fara costuri mari era de neconceput. Totusi, tehnologia blockchain care permite tokenizarea imobiliarelor si implicit investitiile de orice valoare in imobile este azi la mare cautare si merita explorata, deoarece este o componenta interesanta din ecosistemul crypto care este deja functionala.

Prin intermediul tehnologiei blockchain, imobilele pot fi fragmentate in anumite bunuri digitale numite token crypto. Acest token crypto reprezinta proprietatea, cu toate drepturile si obligatiile sale, deoarece detaliile contractuale sunt definite prin contactele inteligente (smart contracts) specifice domeniului blockchain. In acest fel proprietarul unui token parte a unui imobil este proprietarul unei parti a imobilului si are avantajele atat din partea de real estate/imobiliare cat si posibilitatea de a tranzactiona tokenul crypto, de a transfera proprietatea si de a beneficia de cresterea valorii tokenului crypto.

In cazul in care o conditie contractuala predefinita este indeplinita, algoritmul din spatele contractelor inteligente transmite informatia mai departe in blockchain. Tokenizarea imobiliarelor eficientizeaza tranzactiile si securizeaza banii partilor implicate, deoarece dupa validarea platilor se genereaza automat un alt registru securizat, care este atasat la reteaua blockchain.

Tokenizarea activelor imobiliare pot juca un rol semnificativ in industria imobiliara. Prin generarea de bunuri de tip token crypto, costurile si taxele de transfer sunt reduse si creste eficienta agentiilor imobiliare.

Un token crypto este din punct de vedere functional  similar cu actiunile de pe bursa de valori. Totusi, desi acestea fluctueaza in acelasi mod, tehnologia blockchain ofera mai multa securitate si mai multa valoare, datorita numeroaselor aplicatii pe care le prezinta. De asemenea, tokenizarea nu se reduce doar la bunuri imobiliare, ci si la alte tipuri de active, fapt ce le asigura un potential de viitor semnificativ in pietele financiare si in ecosistemul crypto.

Tokenizarea crypto este extrem de folositoare in domeniul imobiliar si prezinta anumite beneficii unice:

Lichiditate pentru tokenul crypto

Transformarea invesitiilor imobiliare nelichide in crypto token reprezinta o investitie directa intr-o proprietate care are caracteristicile unei investitii indirecte. Astfel, emitentii de crypto tokens pot asigura o lichiditate mai mare.

Detinere fractionala a unui imobil cu valoare mare

Tokenizarea imobilelor permite unui grup mai larg de investitori sa investeasca direct in industria imobiliara, deoarece are potentialul de a imparti detinerea proprietatii. Avand in vedere faptul ca un token poate fi fractionat pana la valori foarte mici, tokeninzare permite investitii de orice valoare in orice tip de imobil.

Costuri de tranzactie mici

Crypto tokens permit tranzactii mai rentabile pentru domeniul imobiliar. Acest lucru duce la o procesare mai rapida si la o eficienta operationala mai mare.

Transparenta pentru tranzactii

Transparenta este o caracteristica centrala a tehnologiei blockchain si contribuie la cresterea atractivitatii tokenizarii ca oportunitate de investitie. Dupa finalizarea unei tranzactii prin blockchain, tranzactia nu mai poate fi modificata sau manipulata, fapt ce contribuie la o retea securizata de plati prin active digitale de tip token crypto.

Transformarea activelor imobilare in crypto tokens devine un subiect din ce in ce mai discutat pe pietele traditionale. In consecinta, piata trebuie sa se adaptaze la noile conditii, in care digitalizarea si descentralizarea joaca un rol din ce in ce mai important.

Piata imobiliara este una dintre cele mai valoroase piete din lume. Totusi, doar o fractiune din aceasta este tranzactionabila pentru publicul larg. Tokenizarea si activele de tip crypto token vor schimba acest lucru si modul in care investitorii si agentii imobiliari se raporteaza la domeniul activelor imobile.

Tradesilvania participa activ la digitalizarea tranzactiilor cu imobiliare. De aceea, echipa noastra a lansat un parteneriat unic cu Re/Max Romania pentru a facilita platile cu crypto pentru tranzactii cu imobiliare.

Aflati mai multe despre parteneriat in discutia echipei Tradesilvania cu Razvan Cuc, Regional Director RE/MAX Romania:

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi