Investiții în aur vs. Investiții în Bitcoin

De ceva vreme a apărut o idee care se extinde în spațiul criptomonedelor că aurul și Bitcoinul sunt în condiții egale - că criptomoneda are unele proprietăți identice cu metalul prețios și că este capabil de unele din aceleași lucruri

Investiții în aur vs. Investiții în Bitcoin

De ceva vreme a apărut o idee care se extinde în spațiul criptomonedelor că aurul și Bitcoinul sunt în condiții egale - că criptomoneda are unele proprietăți identice cu metalul prețios și că este capabil de unele din aceleași lucruri. Ei bine, majoritatea analiștilor spun că acesta nu este chiar cazul. Acest aur are cu atât mai multă putere când vine vorba de păstrarea averii și de a rămâne puternic în perioadele de incertitudine economică.

Bitcoin a arătat în trecut un grad de corelație cu aurul și alte bunuri „refugiu sigur”, dar ideea potrivit căreia Bitcoinul este un substitut perfect pentru aur nu este atât de răspândit cum ar putea crede unii. În plus, deși Bitcoin are unele caracteristici care se compară favorabil cu aurul, pentru multe persoane cu toleranțe mici la risc, care încearcă să-și protejeze averea deasupra tuturor, rămâne mult prea volatil.

Consilierul pe piața Crypto, Dave Carlson, este de acord. El spune că Bitcoin, deși este puternic, este încă un activ foarte tânăr și va avea nevoie de mult mai mult timp pentru a se ridica prin rândurile financiare. El spune, de asemenea, că nu este atât de necesar sau la fel de apreciat în toate domeniile și, prin urmare, stabilitatea sa tinde să varieze în funcție de locul în care este utilizat.

Dacă revenim în istorie, aurul a scăzut puternic în 2000 și 2008 împreună cu piețele bursiere. Apoi, a depășit piețele de acțiuni în anii următori, până când acțiunile au făcut un nou nivel constant, odată ce temerile crizei au dispărut. Bitcoin este în scădere din cauza instabilităților economice grele. Oamenii vor bani în mână în caz de mai multe probleme.

În general, Bitcoin a scăzut aproximativ 4.000 de dolari din nivelul maxim din 2020 de aproximativ 10.400 de dolari și a pierdut peste 40 la sută din câștigurile sale totale în acest an.

Oamenii de afaceri chinezi consideră că societățile criptografice din Eurasia sunt un pas important către abordarea piețelor de mărfuri mai complexe.

Președintele delegației China Blockchain, Danny Deng, a declarat că moneda bazată pe blockchain din China, pe care se așteaptă ca Banca Populară Chineză (PBoC) să o lanseze la scară limitată în 2020, ar putea oferi o coloană vertebrală pentru piețele energetice.

Bitcoin are un ecosistem din ce în ce mai mare, dar încă nu își poate permite volumul de tranzacționare al unei astfel de mărfuri”, a spus Deng. „Comercianții de petrol și gaze utilizează efectul de pârghie. Această pârghie trebuie susținută de sistemele financiare. Regiunile, cum ar fi Iranul, pot utiliza bitcoin sau alte sisteme de plată. Dar alte țări care nu au această problemă pot juca un rol important în așezările naționale. "

Bitcoin a fost proiectat în 21 milioane exemplare, ceea ce face ca la un moment dat să valoreze la fel de mult ca aurul. Micii deținători vor ajunge să fie ținta marilor deținători care vor dori să acumuleze Bitcoin exact cum bancherii și bogații vor să acumuleze aur. Cu cât se micșorează recompensa la Bitcoin Halving, cu atât importanța Bitcoin crește. Aurul se vinde în vreme de crziă, după cum și Bitcoin se vinde, ceea ce duce la depreciere. Investițiile în aur și Bitcoin sunt sigureAurus, spre deosebire de Bitcoin se va găsi mereu în filoane, în timp ce Bitcoin va atinge pragul maxim, după care el va fi excluisv obiect de investiții și de tranzacționare.

Din perspectivă investițională, nu trebuie să vă alocați tezei magazinului de valoare pentru bitcoin - sau aur - pentru a o considera o reținere demnă de lungă durată. Unul dintre motivele pentru care ambele active sunt atrăgătoare ca parte a unui portofoliu de investiții bine rotunjit este acela că pot crește raportul Sharpe. Investiția în active care au o corelație scăzută între ele poate îmbunătăți rentabilitatea ajustată a riscului unui portofoliu. Deși nu sunt imuni de declinul economic global, bitcoinul și aurul au demonstrat o rezistență remarcabilă la evenimentele care au înmulțit economia mondială.

Frumusețea fiecărui activ este că poate fi multe lucruri pentru mulți oameni și astfel fiecare are propriile motive pentru a achiziționa aur sau bitcoin. Indiferent dacă favorizezi aurul pentru frumusețea, penuria sau pentru valoarea sa intrinsecă este prerogativa ta. Este la fel cu bitcoin, care poate fi blocat într-un portofel hardware sau utilizat pentru achiziționarea de bunuri și servicii de zi cu zi. Dacă aveți mijloacele, nu trebuie să vindeți aur pentru a cumpăra bitcoin sau invers - puteți avea ambele.

Răspunsul la întrebarea despre care monedă este investiția pe termen lung mai bună cu „Este subiectiv” pare neconcludent. Cu toate acestea, în acest caz, a da un răspuns definitiv ar fi dificil fără a implica o părtinire pentru unul sau altul. Bitcoin și aur au ponderea lor corectă de avantaje și dezavantaje atunci când le contextualizezi în termeni de investiții care funcționează pe termen lung.

Poate va veni un moment în care aurul și Bitcoin  pot coexista; fiind o alternativă ideală unul pentru celălalt. Așa cum este, nu putem decât să urmărim progresul lor și să facem alegerea investiției pentru noi înșine.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.