Statele producătoare și exportatoare de petrol vor o criptomonedă proprie, fiind reticente la Bitcoin

Forumul de la Davos a prilejuit noi discuții pe tema luptei puternicelor economii din Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu de a contracara influența dolarului american și chiar a Bitcoin

Statele producătoare și exportatoare de petrol vor o criptomonedă proprie, fiind reticente la Bitcoin

Forumul de la Davos a prilejuit noi discuții pe tema luptei puternicelor economii din Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu de a contracara influența dolarului american și chiar a Bitcoin, căutând alternative, atât în moneda fiat, cât și într-o nouă criptomonedă, care să se opună Bitcoin

Unele țări din Orientul Mijlociu explorează deja posibilitatea de a stabili contracte petroliere în Bitcoin. Investitorul egiptean Ahmed Heikal, directorul general al Qalaa Holdings, a declarat că nu se vor axa pe Bitcoin pentru că „nu are cadrul legal” pentru astfel de tranzacții cu ridicata. Dacă națiunile sau întreprinderile energetice vor utiliza Bitcoin, a afirmat el, nu va fi cel puțin încă un deceniu.

Delegații din Oman, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită prezenți la Davos au exprimat cu toții opinii în mod similar descurajante despre Bitcoin ca un atu, adesea referindu-se la el ca la un canal de jocuri de noroc. Dar când a fost întrebat dacă acesta poate fi folosit în continuare pentru soluționarea contractelor de petrol - în special, luând în considerare presiunea economică agresivă a Statelor Unite asupra exportatorilor de energie Iran și Irak - un politician care nu dorea să fie identificat, tachinat, „Depinde cine cere .“

Sancțiunile americane sunt prezente în toată regiunea, Președintele SUA, Donald Trump cerând Europei să nu facă schimb cu furnizorii de energie „neprieteni”. Președintele Irakului, Barham Salih, a rostit miercuri un discurs care a afirmat că este dreptul suveran al Irakului de a avea relații cu vecinii în termeni proprii.

Încercăm de 30 de ani”, a spus Hamza Alkholi, CEO al grupului Al-Kholi, făcând referire la eforturile de a trece dincolo de dolarul american, decontând contracte petroliere în euro. „Până când bitcoinul nu este reglementat ca piața bursieră, nu văd asta se întâmplă”.

Badr Jafar, CEO-ul Crescent Enterprises, care este  investitor esențial în industria petrolului și a gazului, a fost de acord că nu există nicio urgență printre cei mai mulți jucători din industria sa să se îndepărteze de dolar. Liderii și oamenii de afaceri încă nu „au încredere” în cryptocurrency, a spus Jafar și se așteaptă ca băncile centrale să se întoarcă în cazul în care bitcoin ar obține o utilizare mai semnificativă.

Cu toate acestea, dacă contractele petroliere ar trebui să fie decontate în valute dincolo de dolar, Jafar a spus că ar putea fi determinat de factori politici legați de Rusia și China.

Și în curând va exista un emitent de monedă digitală dornic să-i ajute pe furnizorii de energie obișnuiți să găsească sisteme alternative de decontare. În egală măsură preocupată de „încredere”, China este hipercentrată atât asupra conformității, cât și asupra oportunităților pieței globale.

Oamenii de afaceri chinezi consideră că societățile criptografice din Eurasia sunt un pas important către abordarea piețelor de mărfuri mai complexe.

Președintele delegației China Blockchain, Danny Deng, a declarat că moneda bazată pe blockchain din China, pe care se așteaptă ca Banca Populară Chineză (PBoC) să o lanseze la scară limitată în 2020, ar putea oferi o coloană vertebrală pentru piețele energetice.

Bitcoin are un ecosistem din ce în ce mai mare, dar încă nu își poate permite volumul de tranzacționare al unei astfel de mărfuri”, a spus Deng. „Comercianții de petrol și gaze utilizează efectul de pârghie. Această pârghie trebuie susținută de sistemele financiare. Regiunile, cum ar fi Iranul, pot utiliza bitcoin sau alte sisteme de plată. Dar alte țări care nu au această problemă pot juca un rol important în așezările naționale. "

Din perspectiva sa, moneda fiat a devenit prea politică, mai degrabă decât un instrument strict comercial. Unul dintre cei mai venerați bitcoini din China, Wang Wei, liderul  asociațiilor de la Comitetul consultativ pentru guvernanța corporativă a Bursei de Valori din Shanghai, la Asociația China Fuziuni și Achiziții, a declarat că bitcoin și-a pierdut șansa de a fi moneda dominantă pentru decontări și va în loc în primul rând în primul rând. fi un magazin de valoare.

Câțiva oameni de afaceri chinezi care lucrează cu guvernul în promovarea criptomonedei PBoC au convenit că banca ar putea oferi o alternativă la sistemele de decontare a dolarului până în 2021. De exemplu, Zhang Shousong, secretarul general al Centrului de Aplicații China Blockchain, a declarat prin următoarea conferință Davos, moneda digitală PBoC va fi operațională „nu numai în China, ci pe tot globul.”

Între timp, Wang Wei l-a protejat și susținut pe antreprenorul khazah de origine chineză Tilektes Adambekov și l-a ajutat pe acesta din urmă să stabilească un exchange de jetoane crypto EBX autorizat în Khazahstan, cel mai mare exportator mondial de petrol, cu cotă de 10% din exportul mondial. Adambekov s-a alăturat delegației chineze pentru prânzul de la Davos pentru a discuta despre viitorul piețelor globale într-un restaurant montan, cu vedere panoramică. Adambekov l-a citat ​​pe Mao Zedong într-un discurs de mulțumire adresat delegației, care a determinat aplauze răsunătoare.

Practic, Asia se pregătește să aibă o abordare unitară în privința criptomonedelor, respingând Bitcoin și dorind să creeze o alternativă viabilă, fapt ce îi nemulțumește pe factorii de decizie americani.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.