Investiții în domeniul Blockchain în anul 2020

Investiții în domeniul Blockchain în anul 2020

Start-up-urile din întreaga lume s-au reunit la Helsinki pentru ediția din acest an a evenimentului mondial start-up Slush, în timp ce  firmele europene concentrate pe tehnologia blockchain urmează să învețe mai multe despre cum să beneficieze de un nou fond de investiții al UE care vizează stimularea inovației în aceste două tehnologii cheie.

Noul fond de investiții pentru inteligență artificială și blockchain a fost lansat la începutul anului 2019, în Uniunea Europeană și va finanța dezvoltarea unor companii de inovare artificială și blockchain extrem de inovatoare, ca parte a unei mișcări mai largi pentru crearea unui ecosistem dinamic de inovație la nivelul întregii Uniuni Europene.

Administrat de Fondul European de Investiții, prima fază a  fondului blockchain va pune la dispoziție 100 de milioane EUR în 2020 pentru a sprijini companiile care lucrează în acest sector. Mai multe informații despre cum să solicitați finanțare vor fi disponibile în curând, iar companiile care participă la evenimentul Slush pot afla mai multe despre fonduri în cadrul workshop-urilor care vor funcţiona sub egida Comisiei Europene.

Un program de sprijin pentru investiții va fi, de asemenea, creat pentru a completa fondul, profitând de sprijin financiar suplimentar din partea statelor membre ale UE. Obiectivul este multiplicarea investițiilor la nivel național prin implicarea băncilor naționale de promovare, stimularea investițiilor din sectorul privat și crearea Europei mai atractivă pentru ca start-up-urile să rămână și să crească în Europa.

Uniunea Europeană este conştientă că există o problemă specială pentru companiile din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Cercetări recente arată că, din cauza dificultăților cu accesul la finanțe, aproape jumătate din start-up-urile din această regiune aleg să plece, iar Comisia Europeană, împreună cu Fondul European de Investiții, au lansat un program pilot de investiții care folosește resursele UE în cadrul InnovFin, program de echitate europeană în privinţa acestui tip de investiţii.

Inițiativa digitală pentru inovație și extindere la scară (DISC) oferă finanțare pentru start-up-urile digitale de înaltă riscuri inovatoare în această regiune a Europei și pentru realizarea de consultări de piață cu investitori și companii tehnologice. Vizitatorii Slush pot afla mai multe despre inițiativa DISC la un alt atelier condus de Comisia Europeană împreună cu Business Finland și VTT.

Seria conferinţelor mondiale Blockchain Expo va reveni la RAI Amsterdam în perioada 1-2 iulie 2020 pentru a găzdui al patrulea eveniment anual european. Acesta va reuni industrii cheie de pe tot globul, timp de două zile de conținut la nivel înalt și discuții în 5 evenimente care acoperă întâlniri, dezbateri din sfera Blockchain, IoT, 5G, Cyber Security & Cloud, AI și Big Data.

Se estimează că peste 8.000 de participanți se vor pregăti temeinic pentru  acest eveniment, inclusiv CTO, șefi de inovație și tehnologie, directori IT, dezvoltatori, start-up-uri, OEM-uri, guvern, automobile, operatori, furnizori de tehnologie, investitori, VC-uri și multe altele.

Conferinţa Blockchain va prezenta  tehnologiile cele mai avansate de la peste 300 de expozanți și va oferi cunoștințe de la peste 500 de vorbitori care își împărtășesc cunoștințele și experiențele reale ale industriei.

Agenda conferinței Blockchain va prezenta o serie de concluzii-cheie ale experților, discuții de grupuri interactive și studii de caz bazate pe soluții.

Tehnologia Blockchain cunoaște o creștere spectaculoasă în sfera operațiunilor financiare și nu numai. Surse pertinente indică faptul că tehnologia Blockchain a început să fie implementată și în mediile guvernamentale. Circa 48 % din operatorii în sfera financiar-bancară au decis că a venit momentul să creeze un fel de ”ecosistem bancar”. Până în acest moment, 30 % din structurile de tip Blockchain operează în sectorul bancar, iar 9 din 10 directori bancari sunt de acord cu posibilitatea adoptării acestei tehnologii în instituțiile pe care le conduc.

Ideea de bază este că în anul 2020,  industriile cheie spre care vor trebui să se îndrepte investiţiile în domeniul Blockchain vor fi sectoarele juridice, retail, servicii financiare, asistență medicală, asigurări, energie, muzică, guvern, imobiliare și multe altele.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.