Investitiile bancilor majore in criptomonede si blockchain in 2021 au ajuns la 3 miliarde USD

Investitiile bancilor majore in criptomonede si blockchain in 2021 au ajuns la 3 miliarde USD

In 2021, majoritatea bancilor importante au investit in companii legate de crypto si blockchain. Fie direct, fie prin filiale, bancile majore au investit in ecosistemul criptomonedelor sume importante. Studiile arata ca anul trecut, 13 dintre cele mai importante institutii bancare din lume au investit o suma estimata la 3 miliarde USD in companii si solutii crypto/blockhain.

De ce investesc bancile internationale in crypto?

Volumul de investitii crypto din partea bancilor a fost determinat de trei evolutii principale, care au convins sectorul financiar clasic de validitatea ecosistemului blockchain:

  • Cresterea accelerata in valoare a platformelor de tranzactionare crypto. De exemplu, in noiembrie 2021, Coinbase, platforma de exchange crypto, a ajuns la o capitalizare de piata de 90 miliarde USD, depasind giganti financiari ca UBS si Barclays.
  • Numeroase solicitari din partea clientilor de a oferi solutii crypto.
  • Schimbarea reglementarilor in 2020, care a permis bancilor o implicare activa in ecosistemul crypto.

Principalul spatiu de investitii pentru bancile importante a fost custodia crypto si furnizorii de custodie crypto. In timp ce unele au investit in companiile care furnizeaza servicii de custodie, alte banci au preferat sa investeasca in propria infrastructura de custodie pentru bunuri digitale.

Investitii crypto la nivel international

Japonia

Institutiile financiare nipone au fost o prezenta importanta in domeniul investitiilor crypto din 2021. In timp ce MUFG, cea mai mare banca din Japonia, a investit o suma estimata la 185 milioane USD in diverse companii crypto/blockchain, Nomura Holdings a plasat 146 milioane USD in ecosistemul descentralizat.

Europa

Una dintre cele mai active institutii financiare din Europa in spatiul crypto a fost Barclays, plasand 22 de investitii in ecosistemul descentralizat, ajungand la o suma investita de aproape 200 milioane USD. Grupul francez BNP Paribas a plasat o suma estimata la 236 milioane USD in ecosistemul crypto. Gigantul financiar a investit in R3, o companie americana de blockchain, sustinuta financiar si de institutiile japoneze mentionate mai sus.

O alta banca importanta din Europa care s-a implicat activ in ecosistemul crypto in 2021 a fost ING. Institutia olandeza a plasat 170 milioane USD in sase transe, investind in diverse proiecte blockchain din Anglia, Elvetia si Luxemburg.

SUA

Gigantii financiari de pe Wall Street au fost activi in 2021, privind investitiile in crypto. Morgan Stanley a completat trei investitii majore, ajungand la un total de 234 milioane USD. Printre investitii, se numara si Securitize, o companie din San Francisco specializata pe blockchain si active digitale.

JPMorgan Chase si Goldman Sachs au plasat cate opt investitii fiecare, ajungand la suma totala de 410 millioane USD. Ambele institutii au investit in Axoni, o companie specializata pe registre descentralizate si solutii blockchain, cu o valoare de piata estimata la 160 milioane USD.

Faptul ca multe banci importante la nivel international se implica in ecosistemul crypto/blockchain reprezinta o maturizarea a pietei criptomonedelor si un pas esential in adoptarea globala a bunurilor digitale.

Tradesilvania ofera acces la tranzactionare cu 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto si o aplicatie mobila, care permite utilizatorului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de crypto asset management si custodie a activelor digitale. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid ca persoana fizica sau persoana juridica!