ISO 27001 si ISO 9001 - ce inseamna certificatele ISO?

ISO 27001 si ISO 9001 - ce inseamna certificatele ISO?

ISO 27001 si ISO 9001: doua certificate ale Organizatiei Internationale pentru Standardizare (International Organization for Standardization), cu ajutorul carora o organizatie poate demonstra si asigura calitatea si eficienta produselor si serviciilor sale.

ISO defineste un sistem de management ca fiind “un sistem in care o organizatie administreaza partile reciproce ale afacerii sale pentru a-si atinge obiectivele.” Astfel, cele doua certificate complementare se refera la abilitatea unei organizatii de a administra aspecte precum securitate, satisfacerea clientilor si partenerilor, printre altele.  Sa vedem cateva detalii:

ISO 27001:2013 are la baza o serie de principii care definesc securitatea informatiei: Confidentialitate, Integritate si Disponibilitate a informatiilor.

O organizatie care detine certificatul ISO 27001 are astfel o securitate pe termen lung, bazata pe implementarea politicilor, procedurilor si metodelor de securitate pentru a proteja informatiile si resursele, si reduce la maxim riscurile pentru a crea un sistem de managament functional care indeplineste cerintele operationale ale companiei si asteptarile clientilor, si se conformeaza cu legislatia in vigoare.

ISO 9001:2015 este bazat pe managementul proceselor organizatiei, orientarea catre client si evaluarea nivelului de satisfactie a acestuia si angajamentul top managementului pentru asigurarea imbunatatirii continue.

Daca o organizatie primeste certificatul ISO 9001, a demonstrat abilitatea de a satisface cerintele clientilor, partenerilor de afaceri si cerintele legale, cresterea credibilitatii si a increderii in calitatea produselor si serviciilor si a cadrului pentru imbunatatire continua.

Astfel, obtinerea acestor certificate-pereche este extrem de folositoare – prin ele, o organizatie poate simultan demonstra abilitatea si angajamentul la managementul sigurantei informatiilor, in timp ce asigura dedicatia pentru livrarea optima a produselor si serviciilor de calitate.

Tradesilvania a obtinut si este singurul exchange in Romania care detine certificatele ISO 9001 si 27001. Ai siguranta si calitate garantata a serviciilor Tradesilvania. Investeste cu noi.