Lumea arabă, un jucător de prim rang pe piața criptomonedelor

Lumea arabă, un jucător de prim rang pe piața criptomonedelor

Există o frază memorabilă care definește avântul extraordinar pe care l-au luat Emiratele Arabe Unite. Acum 50 de ani, aici erau oaze și cămile, totul fiind mărginit de deșert, suna una dintre ele. Petrolul din zonă a asigurat, prin exploatarea sa pe plan mondial, o dezvoltare fără precedent.

Deja”prinții petrolului” au decis să investească în turism, servicii, pentru ziua când exploatarea petrolului nu va mai deține întâietatea.  Lumea arabă este, așadar, tentată să investească în lucruri noi, pentru a menține trendul ascendent al evoluției.  De aceea, importante țări din lumea arabă au apărut ca și susținători timpurii și au fost pregătiți să devină și mai influenți în viitorul apropiat pe piața criptomonedelor.

”Prinții petrolului ” sunt renumiți pentru excentricitatea lor și pentru faptul că, uneori, fac profit distrându-se. De aceea, investițiile în criptomonede reprezintă un domeniu tentant, de modernitate absolută și cu perspective deosebite în viitor.

În prezent, la frontiera adoptării Fintech, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au anunțat planurile de a lansa o monedă digitală pentru a servi ambele țări. Criptomoneda se va numi „Aber”, fiind anunțată în noiembrie 2019, în proiect experimental, pentru a facilita decontările financiare dintre cele două națiuni din Orientul Mijlociu, care au o economie combinată de peste 1,2 trilioane de dolari.

De asemenea, guvernul de la Dubai a dezvăluit detalii despre propria monedă digitală, numită emCash, care va fi folosită pentru plata serviciilor guvernamentale și private din oraș.

Ripple, o companie americană de plată în criptomonede, lucrează deja cu băncile din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite pentru a legitima în continuare criptomonedele.  S-a dezvoltat un parteneriat cu Banca Centrală a Arabiei Saudite pentru administrarea plăților transfrontaliere instantanee.

Potrivit Ripple, peste cincizeci de instituții financiare din Orientul Mijlociu și-au manifestat interesul pentru soluțiile sale care permit tranzacțiile transfrontaliere de bani într-un mod mai rapid și mai ieftin decât își permit sistemele actuale.

Indiferent de poziția de reglementare, factorii de decizie din Orientul Mijlociu sunt conștienți că adoptarea criptomonedelor pare inevitabilă. Potențialii investitori sunt atenți la combinația dintre beneficiile și riscurile potențiale, precum și factorii care determină deschiderea sau aversiunea politicii.

Emiratele Arabe Unite au luat deja măsuri pentru a reglementa modul în care start-up-urile blockchain strâng bani - oferte inițiale de monede - deși autoritățile de reglementare ale țării continuă să avertizeze asupra multor riscuri implicate. A fost propus un cadru de reglementare adecvat pentru scop, care recunoaște eficient jetoanele digitale ca valori mobiliare.

În plus, autoritatea de reglementare financiară din Abu Dhabi a acordat aprobarea pentru Arabian Bourse, care permite startup-ului să opereze un schimb de active cripto-active și un custodian digital în emirat.

Bahrain a devenit, de asemenea, ca un pionier blockchain în regiune. Într-adevăr, cea mai mică națiune din Orientul Mijlociu nu rămâne prea mult în urmă cu numeroasele sale inițiative de a atrage afaceri de criptomonede. Pe de o parte, Bahrain Central Bank a aprobat schimbul de cripto-active Rain Crypto Exchange pentru a putea fi activat, publicându-și parteneriatul cu Bittrex.

Între timp, s-a dezbătut multe despre utilizarea monedelor virtuale ca formă legitimă de monedă și investiții, deoarece legea islamică subliniază activitatea economică reală bazată pe active fizice și fără o speculație monetară pură.

Toată activitatea economică din finanțele islamice trebuie să respecte legea Sharia, care are reguli stricte pentru a asigura certitudinea și imediatitatea tranzacțiilor.

Legea islamică interzice, de asemenea, acceptarea dobânzilor sau taxelor pentru împrumuturile de bani.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.