Infrastructura mondiala de minare crypto se relocheaza in Statele Unite
In ultimele luni, un numar semnificativ de mineri crypto s-au relocat in Statele Unite, in urma deciziei din China de a interzice minarea pe teritoriul sau. In acest acest articol vom explora contextul care a dus la interzicerea din China, motivele pentru care minerii crypto au ales SUA si ce reprezinta relocarea pentru ecosistemul crypto.
China si minarea crypto
Studiile arata ca in aprilie 2020, aproape 75% din infrastructura mondiala de minare pentru Bitcoin se afla in China. Energia ieftina furnizata pe baza de carbune a atras minerii, in special in spatiul rural.
Dar, in septembrie 2021, China a interzis toate tranzactiile in crypto si a inceput sa refuze furnizarea energiei pentru statiile de minat. Argumentul principal oferit de autoritatile din China s-a referit la consumul vast de energie al minatului de crypto, care poate dauna obiectivelor ecologice propuse de stat.
In acelasi timp, analistii au identificat doua motive economice si politice pentru interzicerea criptomonedelor in China. In primul rand, volatilitatea si natura descentralizata a ecosistemului crypto au potentialul de a destabiliza controlul autoritatilor asupra sistemelor financiare. Expertii mai discuta despre faptul ca ecosistemul crypto ameninta implementarea Yuanului Digital (moneda virtuala emisa de stat) in economia Chinei, fapt ce a dus la interzicerea activelor descentralizate.
In prezent, hashrate-ul de minare crypto din China este nesemnificativ. Inainte de interzicerea mineritului, expertii estimeaza ca tara avea un procent de 46% din hashrate-ul total. Hashrate este unitatea de masura a capacitatii statiilor de minat crypto. Cu cat este mai mare hashrate-ul, cu atat mai mare este sansa ca minatul sa fie completat cu succes.
Minarea crypto in SUA
Minerii crypto s-au relocat in Statele Unite datorita sursei ieftine de energie pe care o ofera dar si datorita ecosistemului prietenos fata de tehnologiile blockchain si crypto. In prezent, statul american Texas reprezinta o locatie atractiva pentru mineri, avand in vedere accesul ieftin la energie regenerabila si atmosfera prietenoasa fata de antreprenori.
Expertii se asteapta ca aceasta miscare din partea minerilor sa reprezinte un pas important pentru dezvoltarea ecosistemului blockchain. Analistii ofera drept argumente pregatirea superioara a sectorului tech din SUA si inclinarea spre inovatie a antreprenorilor americani.
Pe langa Statele Unite, Canada si Rusia sunt alte doua state care gazduiesc un numar semnificativ de mineri crypto. In acelasi timp, Kazakhstan se prezinta ca o forta emergenta in acest sector.
Creeaza-ti cont pe platforma Tradesilvania si profita de dezvoltarea continua a ecosistemului crypto!