Minarea Bitcoin - sustenabilitate si eficienta in 2021

Minarea Bitcoin - sustenabilitate si eficienta in 2021

Minarea Bitcoin (BTC) a continuat sa devina un proces mai sustenabil in 2021, in ciuda criticilor care au pus sub semnul intrebarii consumul de energie ridicat al procesului de minare Bitcoin (BTC). Bitcoin Mining Council (BMC), format din 36 de organizatii de minare Bitcoin (BTC), a observat ca firmele din cadrul consiliului au intregistrat o rata de sustenabilitate de 66.1% in 2021.

Minarea Bitcoin (BTC) continua sa fie mai sustenabila, fiind un proces care atrage interes atat din partea investitorilor retail de crypto, cat si din partea institutiilor financiare clasice. Consiliul mentionat mai sus indica faptul ca pe parcursul anului trecut, utilizarea sustenabila a energiei electrice pentru minarea Bitcoin (BTC) a crescut de la 36 la 58.5 %.

Un alt factor care contribuie la cresterea sustenabilitatii in cazul procesului de minare Bitcoin este imbunatatirea echipamentelor de minat. De-a lungul ultimilor ani, producatorii de echipamente de minat Bitcoin (BTC) s-au concentrat pe dezvoltarea unor dispozitive care consuma mai putina energie, deoarece operatorii care mineaza doresc reducerea amprentei de carbon.

In acelasi timp, un factor important care a contribuit la cresterea sustenabilitatii a fost interzicerea procesului de minare Bitcoin (BTC) in China. Evenimentul din septembrie 2021 a determinat migrarea minerilor catre Statele Unite, o tara cu acces ieftin la energie regenerabila si o atmosfera prietenoasa fata de antreprenori si inovatie.

Cercetarile consiliului mai arata ca minarea Bitcoin (BTC) reprezinta 0.14% din totalul energiei produse la nivel mondial si 0.44% din energia globala risipita. In comparatie cu mineritul de aur, procesul de minare Bitcoin (BTC) a consumat cu 61.4% mai putina energie. In acelasi timp, este de retinut ca anul trecut, minarea Bitcoin (BTC) a consumat doar cu 2.8% mai mult decat intreaga infrastructura a jocurilor video.

La nivel institutional, Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete a ridicat intrebari despre consumul criptomonedelor care folosesc protocolul proof-of-work (PoW), cum este Bitcoin (BTC). Organismul independent a subliniat importanta dezvoltarii proiectelor crypto de tip proof-of-stake (PoS), datorita eficientei energetice pe care o prezinta. Printre cele mai populare criptomonede care folosesc protocolul PoS se numara Cardano (ADA), Solana (SOL), Polkadot (DOT) si Avalanche (AVAX).

Totusi, cresterea sustenabilitatii procesului de minare Bitcoin (BTC) reprezinta un pas important pentru dezvoltarea eficienta a spatiului crypto si blockchain. Minarea este un proces extrem de important pentru ecosistemul criptomonedelor, iar dezvoltarea sustenabilitatii este un obiectiv principal pentru comunitatea crypto/blockchain, care isi doreste evolutia domeniului, intr-un mod benefic.

Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!