Newsletter Crypto Today 1 Februarie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a crescut cu 0.8% in ultimele 24 de ore
Vezi aici preturile actuale.

Stirile crypto ale saptamanii

In ciuda scaderilor semnificative pe care le-a suferit piata crypto in 2022, gigantul bancar Goldman Sachs a clasat BTC drept activul cu potential cel mai mare in 2023. Conform unui raport Goldman, BTC a avut performante mai bune decat S&P 500, aur, imobiliare si Nasdaq 100 in 2023. Vezi detalii

Produsele investitionale bazate pe active digitale si piata crypto in general, au inregistrat influxuri de 117 milioane USD saptamana trecuta, potrivit unei companii de investitii crypto. Acesta reprezinta cel mai mare flux inregistrat din iulie 2022. Doar fondurile de investitii legate de BTC au inregistrat intrari de 116 milioane USD. In acelasi interval, au fost observate intrari minore de Short pe Bitcoin (4.4 milioane USD). In ciuda redresarii pietei din ultimele saptamani, investitorii sunt in continuare precauti insa se observa o crestere a apetitului investional. Vezi detalii

Muntenegru urmareste sa dezvolte o moneda digitala impreuna cu Ripple. Primul-ministru s-a intalnit recent cu Brad Garlinghouse, CEO Ripple si James Wallis, vicepresedinte Ripple. Wallis este reprezentatul principal Ripple pentru angajamente in relatie cu banci centrale si CBDC (moneda digitala emisa de o banca centrala). Vezi detalii

In ciuda unui an dificil pentru crypto, 82% dintre milionari lumii s-au gandit sa investeasca in active digitale, precum Bitcoin, in 2022, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanta deVere Group. Rezultatele sondajului au constatat ca 8 din fiecare 10 clienti cu active investibile intre 1.2 si 6.1 milioane USD au solicitat consiliere cu privire la crypto in 2022. Vezi detalii

Nigeria se afla in fruntea cautarilor “cumpara Bitcoin” in tendintele globale Google. Acest lucru vine intr-un moment in care alegerile din tara sunt la doar cateva saptamani distanta. In 2022, Banca Centrala Nigeriana a anuntat reproiectarea monedei tarii. Drept urmare, nigerienilor li s-a dat un termen limita pentru ianuarie 2023, pentru a-si schimba vechile bancnote cu altele noi. Vezi detalii

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

In prezent 56, dupa ce in aceasta saptamana a depasit pentru prima data din martie 2022 valoarea de 60 puncte. Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru.  Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week

Cele mai bune decizii sunt cele informate iar proiectul Coin of the Week iti aduce in prim-plan saptamanal cate o moneda, asa incat sa o cunosti la nivel de detaliu si sa decizi daca investesti sau nu in ea.

Moneda saptamanii este MultiversX (EGLD).Scalabilitatea EGLD este realizata prin ceea ce se numeste “sharding”. Aceasta tehnica imparte datele in piese mai mici, care sunt distribuite in spatii diferite ale retelei. Solutia imbunatateste comunicarea in interiorul retelei blockchain si mareste viteza cu care se poate transfera criptomoneda MultiversX (EGLD). De exemplu, in timp ce tehnologia blockchain Ethereum (ETH) poate sustine 13 tranzactii pe secunda, MultiversX estimeaza ca tehnologia lor poate facilita pana la 15.000 intr-un timp similar.

Criptomoneda MultiversX (EGLD) este sustinuta de un sistem numit “secure proof of stake”. Procesul mentine legate toate computerele care ruleaza tehnologia blockchain MultiversX si asigura o viteza mai buna dar si o securitate sporita fata de alte protocoale.

Mai multe despre MultiversX (EGLD).

Intrebarea frecventa a zilei

Cat timp dureaza o retragere FIAT? Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Vlad Zamfir(@VladZamfir)

Este un dezvoltator Ethereum care a condus tranzitia proof of stake pe Ethereum. Discuta frecvent despre guvernanta blockchain, economia crypto si alte subiecte din jurul domeniului scalabilitatii blockchain.

Joseph Lubin(@ethereumJoseph)

Cofondator al Ethereum si fondator ConsenSys, Lubin este o sursa importanta pentru actualizari si informatii despre ETH. Comunica constant despre proiecte in curs de dezvoltare pe platforma principala de contracte inteligente.

Tradesilvania Updates

Am adaugat un nou canal de alimentare a contului Tradesilvania, astfel ai la dispozitie peste 20.000 de puncte  de alimentare cu numerar in toata Romania (Selfpay si un-doi Centru de plati), alimentari cu cardul si transfer bancar in RON si EUR cu ZERO comision.

Am lansat noul portfel Tradesilvania. Acum poti identifica rapid toate castigurile realizate, sumele disponibile dar si evolutia portofoliului tau pe intervale de timp. Un update menit sa te ajute sa iei cele mai bune decizii de investitii.

Knowledge Bits

Jocurile Play-to-earn (P2E) sunt construite utilizand tehnologia blockchain si includ modele interne care distribuie token-uri utilizatorilor pentru indeplinirea anumitor sarcini. Acest lucru le permite jucatorilor sa colecteze crypto in timp ce se joaca, castigand tokenuri si items (NFTs). Descopera cum incasezi castigurile generate de jocurile play-to-earn.

Vrei mai stii mai multe ecosistemul crypto? In CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, acoperim strategiile de investitii si multe alte apecte ce tin de industria activelor digitale.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe support@tradesilvania.com sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania