Newsletter Crypto Today 18 Mai 2023

Newsletter Crypto Today 18 Mai 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a scazut cu 0.21 % in ultimele 24 de ore. Vezi aici preturile actuale.

Stirile crypto ale saptamanii

Statele Uniunii Europene au dat acordul final primului set cuprinzator de reguli pentru reglementarea activelor digitale, cunoscut sub numele de MiCA. Regulile, care sunt asteptate sa fie implementate incepand cu 2024, cer firmelor care doresc sa emita, sa tranzactioneze si sa detina active digitale, active tokenizate si monede stabile in UE sa obtina o licenta emisa de autoritatile europene. Vezi detalii

Samsung si Banca Coreei au intrat intr-un parteneriat pentru inovarea in domeniul activelor digitale centrale (CBDC). Parteneriatul isi propune sa elimine dependenta de internet in domeniul financiar, prin introducerea unui sistem de plati offline, fara intreruperi, bazat pe CBDC. Vezi detalii

BNY Mellon, o banca americana cu active administrate in valoare de peste 1.5 trilioane USD, pregateste o strategie pentru active digitale. Initiativa se concentreaza pe promovarea solutiilor blockchain si pe tokenizare. Accentul pe noile tehnologii provine din strategia larga de digitalizare a bancii, care a inceput sa utilizeze inteligenta artificiala in activitatile zilnice. Vezi detalii

Regiunea chineza autonoma Guangxi Zhuang, care se invecineaza cu Vietnam, va implementa noi functii pentru utilizarea yuanului digital. Acestea includ utilizarea monedei la o expozitie din septembrie si in tranzactiile comerciale din zonele de frontiera. Vezi detalii

Un nou serviciu oferit de Ledger Wallet, care permite utilizatorilor sa isi recupereze frazele de recuperare pierdute sau uitate, a starnit controverse in comunitatea crypto din cauza preocuparilor legate de securitate si confidentialitate. Reactia comunitatii este importanta si poate avea un impact semnificativ asupra utilizarii Ledger, dat fiind importanta securitatii in spatiul crypto.

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul Bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru.  Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Moneda saptamanii este PEPE

PEPE este un MEMECoin lansat pe reteaua Ethereum. Criptomoneda a fost dezvoltata pe baza memei Pepe the Frog, creata de Matt Furie, care a castigat popularitate la inceputul anilor 2000.

Proiectul isi propune sa valorifice popularitatea monedelor meme, cum ar fi Shiba Inu si Dogecoin, si vrea sa se impuna ca una dintre cele mai importante meme coins. PEPE face apel la comunitatea criptomonedei prin instituirea unei politici fara taxe, a unui sistem redistributiv care rasplateste utilizatorii din staking si a unui mecanism care mentine numarul de unitati din circulatie la un nivel fix.

In 2016, un grup de dezvoltatori a creat PEPECASH, un activ digital construit pe platforma Counterparty. PEPECASH a fost conceput pentru a fi folosit ca mijloc de plata in cadrul unui joc descentralizat de carti de tranzactionare numit „Rare Pepe Wallet”. Jocul a fost construit pe baza blockchain-ului Bitcoin si a permis jucatorilor sa schimbe carti digitale cu diferite variante ale memei Pepe.

In 2017, moneda PEPE a fost creata ca un token ERC-20 pe blockchain-ul Ethereum, oferind utilizatorilor o platforma mai flexibila si mai eficienta pentru tranzactionarea si detinerea activului digital. Proiectul PEPE a fost lansat cu scopul de a crea un ecosistem descentralizat pentru colectionarii si entuziastii Pepe.

Mai multe despre PEPE.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Wu Blockchain (@WuBlockchain) Wu Blockchain este un jurnalist chinez care scrie despre reglementarile crypto si inovatia in spatiul CBDC.

Willy Woo (@woonomic) Woo este cercetator si analist blockchain care scrie un newsletter saptamanal despre ecosistem si ofera informatii valoroase pe Twitter.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru.