Newsletter Crypto Today 15 Martie 2023

Newsletter Crypto Today 15 Martie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a crescut cu 2.19% in ultimele 24 de ore. Vezi aici preturile actuale.

Stirile crypto ale saptamanii

Aproximativ 72% dintre respondentii unui sondaj Paxos privind adoptia si comportamentul de cumparare a criptomonedelor au afirmat ca nu sunt preocupati de volatilitatea observata pe piata crypto in 2022. Increderea consumatorilor in intermediari, cum ar fi platformele crypto si aplicatiile de plata mobila ramane ridicata, la 89%. Vezi detalii

In timp ce interesul pentru Metaverse al unor companii private a inceput sa scada, Coreea de Sud doreste sa dezvolte in continuare economia Metaversului local. Tara a anuntat o serie de initiative menite sa sustina proiectele Metaverse. Primul dintre aceste proiecte constituie un fond de crestere care va permite companiilor care doresc sa dezvolte proiecte virtuale, sa obtina finantare direct de la autoritati. Pentru aceasta initiativa, guvernul a alocat 30 de milioane de dolari. Vezi detalii

Potrivit unui studiu recent realizat de o companie globala de plati, argentinienii se indreapta incet catre platile digitale, inclusiv transferurile prin portofele digitale. Studiul a constatat ca preferintele de plata ale argentininilor s-au schimbat, abandonand optiunile vechi pentru metodele de plata digitale. Potrivit studiului, 34% dintre argentinieni prefera sa foloseasca portofelele digitale pentru platile lor, ajungand la acelasi procent de preferinta pe care il au cardurile de debit. Vezi detalii

Artistul digital Mike Winkelmann, cunoscut si sub numele de Beeple, a deschis Beeple Studios, un spatiu de arta digitala in Charleston, Carolina de Sud, pentru a incuraja comunitatea NFT. Beeple este cunoscut pentru „Everydays: The First 5.000 Days” un NFT vandut pentru 69,3 milioane de dolari intr-o licitatie Christie's in martie 2021. A ramas unul dintre cele mai scumpe NFT vandute vreodata. Evenimentul de deschidere pentru Beeple Studios a fost realizat in parteneriat cu casa de licitatii de arta Christie’s. Vezi detalii

CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, spune ca Bitcoin (BTC) si Ethereum (ETH) au continuat sa evolueze in conditii normale chiar si pe fondul crizelor cu care se confrunta pietele traditionale. Wood a spus ca BTC si ETH functioneaza asa cum era de asteptat si considera ca nu sunt in niciun fel afectate de situatiile de la Silvergate Bank si Silicon Valley Bank. Vezi detalii

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru.  Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week

Polkadot (DOT) este un software care dezvolta o retea globala de blockchain-uri interconectate. Aceasta retea ajuta la crearea si sustinerea unei infrastructuri pentru aplicatii descentralizate (dApps) complexe. Polkadot permite transferul de date si active intre diferite blockchain-uri si faciliteaza interoperabilitatea intre ele.

Proiectul Polkadot (DOT) a fost fondat in 2016, de catre Gavin Wood (fost co-fondator Ethereum), Peter Czaban si Robert Habermeier. In acelasi timp, Wood a participat la dezvoltarea limbajului Solidity, care este folosit pentru dezvoltarea aplicatiilor descentralizate.

Polkadot (DOT) a strans aproximativ 200 de milioane USD prin vanzarea criptomonedei native DOT. Vanzarile au fost organizate cu ajutorul Fundatiei Web3, o entitate non-profit care a primit 30% din fondurile generate din vanzari. Organizatia, fondata tot de Wood, urmareste sa foloseasca fondurile pentru promovarea dezvoltarii Polkadot.

Mai multe despre Polkadot (DOT).

Intrebarea frecventa a zilei

Ce este serviciul OTC Desk ?

Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Peter McCormack (@PeterMcCormack)
Este un podcaster si jurnalist care a intervievat multe personalitati din spatiul crypto. El ofera analize si stiri din industrie si este vocal cu privire la problemele legate de BTC.

Joseph Young (@iamjosephyoung)
Young este un jurnalist care scrie despre crypto si tehnologia blockchain. Discuta in principal despre adoptia crypto si reglementarile activelor digitale.

Knowledge Bits

Ti-am pregatit un curs video interactiv despre securizarea activelor digitale realizat de Stakeborg Academy. Acceseaza articolul Crypto Club sidescopera cum poti accesa un curs 100% GRATUIT despre securitate in spatiul Web3.

Vrei sa stii mai multe despre ecosistemul crypto? CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, este un loc bun de la care sa incepi.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania