Newsletter Crypto Today 22 Martie 2023

Newsletter Crypto Today 22 Martie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a crescut cu 1.86% in ultimele 24 de ore. Vezi aici preturile actuale.

Stirile crypto ale saptamanii

Reglementarea Uniunii Europene privind pietele crypto, legislatie cunoscuta sub numele de MiCA, va fi subiectul unei discutii in Parlamentul European, pe 18 aprilie. Intalnirea anunta acordul final al legii de referinta, care va aduce un set de reguli de licentiere pentru piata crypto europeana. Contururile politice ale legii au fost definite in 2022, dar au existat mai multe intarzieri in acordul definitiv, care trebuie tradus in cele 24 de limbi oficiale ale UE. Vezi detalii

Dezvoltatorii Ethereum urmaresc data de 12 aprilie pentru lansarea actualizarii Shanghai-Capella, sau Shapella, pe reteaua principala. Caracteristica principala a actualizarii isi propune sa permita validatorilor sa retraga sumele din staking pe reteaua principala. Aceasta functie nu a fost introdusa in timpul trecerii Ethereum la proof-of-stake (septembrie 2022) pentru a asigura o tranzitie sigura. Vezi detalii

Conform unei companii de cercetare, investitiile din China in tehnologia Metaverse vor depasi investitiile "vestului" in 2023. Acest lucru este incurajat de faptul ca autoritatile chineze au publicat un plan privind combinarea sectorului VR cu aplicatii industriale, cum ar fi productia, care arata dorinta tarii de a tine pasul cu tehnologia din Vest. Focusul spre metaverse e evident la nivel global, tehnologia crescand in popularitate si cu ajutorul Facebook, care ย a devenit Meta in 2021. Vezi detalii

Formfunction, o platforma de tranzactionare NFT bazata pe Solana, a anuntat ca se inchide dupa 13 luni de functionare, datorita unei scaderi semnificative a volumelor de tranzactionare. De la lansare, platforma a facilitat tranzactii de o valoare totala de 5 milioane USD. Vezi detalii

Ron DeSantis, guvernatorul Florida, a propus o initiativa legislativa care ar interzice utilizarea monedelor digitale centrale (CBDC) in statul sau. Legea propusa ar interzice si utilizarea unui activ de tip CBDC emis de orice banca centrala straina. Vezi detalii

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru. ย Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week

Solana este o platforma de tip infrastructura care ofera o baza pentru aplicatiile descentralizate (dApps), prioritizand scalabilitatea si rapiditatea tranzactiilor. Suplimentar, platforma este rezistenta la cenzura, avand inclusiv un mecanism inovativ, cunoscut ca Dovada a Istoriei (Solana Proof of History).

Criptomoneda Solana (SOL) a fost dezvoltata de antreprenorul Anatoly Yakovenko in 2017, care a vrut sa inoveze in spatiul nodurilor descentralizate. Tehnologia blockchain Solana este sustinuta de Solana Labs, si Fundatia Solana, o organizatie non-profit din Elvetia, dedicata cresterii comunitatii din jurul criptomonedei.

Yakovenko si echipa sa au inceput sa primeasca fonduri in 2018. Intr-o serie de finantari din 2019, Solana Labs a strans peste 20 de milioane de USD. Dupa lansarea retelei principale in 2020, Solana (SOL) a strans inca 1.7 milioane USD, intr-o vanzare publica de criptomonede.
Mai multe despre Solana (SOL).

Intrebarea frecventa a zilei

Cum aflu adresa portofelului Tradesilvania ?Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Brock Pierce (@brockpierce) Pierce este unul dintre cei mai influenti oameni din lumea crypto. Este antreprenor si presedintele Fundatiei Bitcoin. El a strans peste 5 miliarde USD pentru companiile pe care le-a fondat.

Sheldon Evans (@SheldonEvans) Evans produce continut despre crypto, investitii, antreprenoriat si este unul dintre cel mai cunoscuti Youtuberi din spatiul activelor digitale.

Knowledge Bits

Ti-am pregatit un curs video interactiv despre securizarea activelor digitale realizat de Stakeborg Academy. Acceseaza articolul Crypto Club si descopera cum poti accesa un curs 100% GRATUIT despre securitate in spatiul Web3.

Vrei sa stii mai multe despre ecosistemul crypto? CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, este un loc bun de la care sa incepi.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania