Newsletter Crypto Today 8 Martie 2023

Newsletter Crypto Today 8 Martie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a scăzut cu-1.81% in ultimele 24 de ore. Vezi aici preturile actuale.

Stirile crypto ale saptamanii

Platforma de streaming Spotify testeaza un serviciu nou care permite detinatorilor de NFTs sa conecteze portofelele si sa asculte muzica selectata de companiile din spatele colectiilor NFT din portofelul utilizatorilor. In prezent, serviciul este disponibil pentru detinatorii de NFTs din comunitatile Fluf, Moonbirds, Kingship si Overlord. Vezi detalii

Bursa de Valori din Tel Aviv a publicat un proiect prin care solicita aprobarea autoritatilor de reglementare pentru a facilita tranzactionarea cu criptomonede pe platforma sa. Licenta urmareste, practic, extinderea activitatilor autorizate pentru a include tranzactionarea cu active digitale. Vezi detalii

Populara aplicatie chineza WeChat Pay a integrat aplicatia de plati pentru Yuanul digital. Integrarea ar trebui sa contribuie la stimularea adoptarii monedei digitale centrale (CBDC). In prezent, utilizatorii pot folosi aplicatia pentru a efectua plati cu portofelele de tip CBDC in WeChat. Vezi detalii

In ciuda faptului ca piata crypto a trecut printr-o perioada dificila in ultimele saptamani, fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, ramane pozitiv datorita progresului ecosistemului fondat de el. El a subliniat recent ca piata NFT reprezinta cea mai interesanta parte a ecosistemului Cardano in prezent. Vezi detalii

Firma de crypto mining Argo Blockchain si-a crescut productia zilnica de BTC, in ciuda unei cresteri semnificative a dificultatii retelei. In februarie, Argo a generat un total de 162 BTC. Rata zilnica de productie BTC in cadrul companiei a crescut in februarie cu 7% fata de ianuarie. Vezi detalii

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru.  Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week

Coin of the Week iti aduce in prim-plan, saptamanal, cate o moneda, asa incat sa o cunosti in detaliu si sa decizi daca investesti sau nu in ea.
Moneda saptamanii este Ripple (XRP).

Ripple se remarca printr-un design care starneste discutii despre modul in care tehnologia blockchain este folosita si cazurile de utilizare abordate. In plus, proiectul se diferentiaza de majoritatea criptomonedelor pentru ca a fost creat de o companie privata (for profit) avand la momentul actual mai multe locatii fizice in lume printre care San Francisco, Londra, New York, Singapore, Mumbai, Sao Paulo, Sydney etc, si deserveste peste 300 de institutii financiare in peste 40 de tari.

Spre deosebire de alte criptomonede, XRP nu are un singur dezvoltator principal sau o figura fondatoare. In schimb, exista o serie de persoane care au fost implicate in lansarea acestei tehnologii si in entitatile de afaceri auxiliare, printre care: Jed McCaleb (care a fondat Mt.Gox, primul exchange de succes, si compania crypto Stellar), antreprenorul fintech Chris Larsen si Stefan Thomas, un important dezvoltator de sisteme open-source.
Mai multe despre Ripple (XRP).

Intrebarea frecventa a zilei

Cum adaug monede in Savings ?Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Tim Draper (@TimDraper) Tim Draper este fondatorul Draper Fisher Jurvetson si Draper University. Draper posteaza in mod regulat propriile prognoze de pret si discuta pe larg despre crypto si oportunitatile din piata activelor digitale.

Lea Thompson (@girlgone_crypto) Thompson creeaza videoclipuri utile pe YouTube, inclusiv o serie explicativa despre ETH, DeFi si alte subiecte importante. Comunica saptamanal despre evolutia pietei crypto.

Knowledge Bits

In timp ce economiile devin din ce in ce mai digitale, libertatea financiara variaza in mod dramatic la nivel global. Libertatea financiara poate sa fie limitata de guverne in tari cu probleme socio-politice, sau state cu o politica monetara slaba. Ecosistemul crypto reprezinta o solutie eficienta pentru aceste probleme, fiind un spatiu eficient, transparent si descentralizat. Descopera cum promoveaza ecosistemul crypto libertatea financiara.

Vrei sa stii mai multe despre ecosistemul crypto? CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, este un loc bun de la care sa incepi.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania