Ordinals: o noua modalitate de a inscrie arta digitala pe Bitcoin

Ordinals: o noua modalitate de a inscrie arta digitala pe Bitcoin

Ordinals reprezinta o noua tehnologie, similara tehnologiei care genereaza Non Fungible Tokens, ce permite utilizatorilor sa inscrie active digitale pe satoshis, cea mai mica parte a unui Bitcoin. In februarie, numarul de inscriptii care folosesc ordinals in reteaua Bitcoin a depasit 100.000.

Ce sunt ordinals?

Ordinals sunt active digitale inscrise pe un satoshi, create prin upgrade-ul Taproot lansat pe reteaua Bitcoin in noiembrie 2021. Inscriptiile sunt stocate in cadrul unei tranzactii Bitcoin, facilitata de upgrade-ul Segregated Witness (SegWit) introdus in 2017. Ordinals functioneaza ca NFT-urile, dar sunt specifice blockchain-ului Bitcoin.

Cum se genereaza o inscriptie de tip ordinals

Generarea unui ordinal este un proces complex care cere utilizatorilor sa descarce Bitcoin Core si sa sincronizeze nodul cu blockchain-ul. Odata sincronizat, utilizatorii pot genera un portofel de tip ordinal si pot trimite unitati de satoshi in portofel. De acolo, inscriptiile se adauga in cadrul registrului unei tranzactii Bitcoin, inscriind datele continutului stocat.

Beneficii ordinals

Actualizarea Taproot si procesul de generare ordinals aduc mai multe beneficii retelei Bitcoin. Taproot imbunatateste confidentialitatea si reduce datele necesare pentru a efectua tranzactii, scazand costurile tranzactiilor. De asemenea, permite mai multe tranzactii pe bloc, facand reteaua mai eficienta. In plus, Ordinals ofera utilizatorilor o noua modalitate de a genera si de a tranzactiona active digitale de tip NFT pe blockchain-ul Bitcoin.

Ce urmeaza pentru ordinals?

Dezvoltatorii continua sa caute metode mai simple pentru a inscrie active digitale pe blockchain-ul Bitcoin. In acelasi timp, dezvoltatorii blockchain doresc sa genereze cat mai multe solutii pentru a face posibila vizualizarea NFTs din blockchain-ul Bitcoin odata ce este generat. Gamma, o piata de Bitcoin NFT, a inceput sa ofere un serviciu platit care permite utilizatorilor sa inscrie imagini si text de tip NFT. Alte proiecte, cum ar fi Oridalsbot, ofera servicii similare.

Ordinals sunt cea mai noua tendinta din lumea Bitcoin. Desi procesul de generare a unei inscriptii de tip ordinal poate fi complicat, beneficiile actualizarii Taproot sunt evidente. In timp, posibilitatile de a genera active digitale NFT in reteaua Bitcoin se vor dezvolta si tehnologia Ordinals va deveni o solutie mult mai populara in spatiul Non Fungible Tokens.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 64 de criptomonede unice. In plus, punem la dispozitie un portofel digital securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi